Gå til innhold

JohnDeere

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  9
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om JohnDeere

Nylige profilbesøk

387 profilvisninger
 1. Har gått begge med pulk i januar. Jeg mener nå Haukeliseter er "lettest". Nå som det er kaldt blir det ekstra kjipe dager på vannene de siste dagene. Og Rjukan, vil heller gått litt kupert. Hvis du velger Rjukan bør dere ha planene klare for siste nedfartene. Pulk ned under krossobanen eller til Rjukan fjellstue kan være (er) ikke en spøk...
 2. Det er underdelen av varmeskjoldet. Resten ligger sammenbrettet i kassen. Sørger for at så mye som mulig av varmen går opp til snøsmelteren (3l Trangia). Dette bildet er ikke av min primus, men du ser poenget:
 3. Her er min siste og hittil beste variant, etter tre prototyper og mange uker på tur. 6mm finér, ståltråd og norgesremmer. Platen går ned i en 14l kasse fra Jula som tåler en trøkk selv i minus 25, og som passer perfekt bakerst i pariseren. Kassen er stor nok til Coleman 1l flasker på tvers, og der legger jeg også annen uren bagasje.
 4. Digg. Da blir det ny spenne da. Som ikke knekker i kulda når man tråkker på den, eller ryker (med mindre jag drar i pulken med 9kn kraft..)
 5. Kan noen som har sekk fra Fjellpulken eller Acapulca være så snill å måle webbingen til hoftebeltet? Lurer på om det er 50mm..
 6. Det ble en knalltur! Blå himmel og sol, minus 25 og kalde labber. Det dro seg til værmessig på slutten, så vi valge korteste vei ned fra vidda. Det ble da "Sabotørstien" rett syd fra Skarkesjå ned til Ormefit ved Rjukan fjellstue. Et sant mareritt som jeg ikke vil unne min verste fiende eller den beste polfarer. Stroppet skiene på pulken og kastet oss utfor de to hundre høydemeterne ned fjellsiden. Brukte to timer på 900m med løssnø til låret og tett tett tett bjerkeskog, kun avbrutt av åpne bekker under snøen. Kom oss ned til tussmørket med humøret i behold og smaken av tungtvann i munnen. Burde kanskje ha forsøkt litt mer sydvestlig mot Turifit, men jeg antar den er like grusom. Med bedre tid var planen ned til veien fra Nystul, samme rute som sabotørene gikk i 1942. Den er nok minst like tung som vår rute. Erfaring: Fra Vidda ned til Rjukan med pulk er det kun Krossobanen som fungerer - med mindre man er ekstremfriskus.
 7. Haha, ja, jeg leste turrapporten din. Hvis vi først er der borte tar vi nok banen. Tenkte mer på nedfarten i fjosbudalen. Heldigvis avslutter vi turen ved Vemork, så vi slipper å sprenge noe og løpe opp Ryes vei - som gutta gjorde. Du ser slutten på ruten her; http://www.lommekjent.no/ruter/1790867
 8. Går Finse-Rjukan om en uke. Skal innom alle de viktige punktene for operation Grouse og Gunnerside, og ender opp ved Vemork. Spørsmålet er; kommer man seg fra vidda ned Fjosbudalen til vei 37 med pariser og livet i behold? Stien heter Juvbekksteinen i kartet. Noen som har vært der? Det kjedelige alternativet er selvfølgelig Krossobanen.
 9. Går også med Variant37. Å feste i eksisterende utstyrsløkke eller skifeste gir ikke god overføring av pulkvekten til hoftene, sekken føles ustabil. Anbefaler D-ringer på hoftebeltet. Jeg betalte 200,- for denne løsningen med 25mm D-ringer hos "Skomaker'n" i Russeløkkveien 50, Oslo. Har holdt hittil, men D-ringene vrir seg ved belastning. Ville valgt runde ringer om jeg skulle gjøre det igjen. Evt sy webbingen tettere mot ringen for å hindre bevegelse.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.