Gå til innhold

Kimmern

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  79
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  Kimmern fikk poeng fra Vaskehanske i Holdbarhet Real turmat   
  Jeg spiste en Chicken Curry med best- før dato 4.10.2014 forrige helg.
  Smakte ingen forskjell:)
 2. Liker
  Kimmern ga poeng til Nordhauk i Helsport Fjellheimen 2018   
  Helsport Dovrefjell overgår fortsatt Fjellheimen hva plass og ventilasjon angår, er min påstand. 
 3. Liker
  Kimmern ga poeng til Tor-Erik-L-77 i Monsen minutt for minutt   
  Herregud så mye surmagede kommentarer da 😂
  Syntes det er er flott konsept! For de eneboerne her som helst til en hver tid vil være 100 mil unna folk så er det fortsatt garantert muligheter til å også klare dette til sommeren - norge har tross alt nok ødemark!
  Lite mosjon og overvektighet er et av de største helseproblemene verden står ovenfor og koster samfunnet vannvittig mye ressurser og penger. Monsen og NRK er med på å få enda flere sofaslitere ut i naturen - det er bare positivt!
 4. Liker
  Kimmern fikk poeng fra Anonsen i McKinley Aero 2 bare 1,1 kg!   
  Jeg tror det betyr 85 cm takhøyde, noe som er ekstremt lavt for mange!
 5. Liker
  Kimmern ga poeng til Per Fredrik i Nallo 3 eller Helsport Superlight fjellheimen 3 som solo-/2-manns telt?   
  Du må ikke stenge for ventilasjon verken sommer eller vinter, det gir deg garantert kondensproblemer.
 6. Liker
  Kimmern fikk poeng fra Denali i warmpeace - dunposer   
  Noen som har peiling på hvor dette dunet kommer fra, og hvordan det er håndtert? Spurte HPT om dette for sikkert et halvår siden, men de(han) jeg chattet med hadde ikke noe klart svar på hvor dunet kom fra. Vet jo at mange her inne er opptatte av dette, men har ikke sett noen poster om det her heller? 
 7. Liker
  Kimmern fikk poeng fra Snutemor i warmpeace - dunposer   
  Nå har jeg translatet hjemmesiden til Warmpeace (mesteparten hvertfall), og jeg finner ikke en døyt om hvor dunet kommer fra og hvordan dyrene behandles. Litt rart dette ikke var med i testen av posen som var her på forumet også, da dette for mange er helt avgjørende om man i det hele tatt skal vurdere produsenten. 
   
  Jeg er helt enig det, selv om jeg ikke skal si sikkert at de behandler dyr dårlig. Men det er mistenkelig for meg når HPT ikke kan garantere, og etter hva jeg kan se, Warmpeace ikke skriver noe om det. 
  Det er bare bra hvis min mistanke er grunnløs, men inntil videre burde andre her bekymre seg litt mindre om hvor mye de lekker og heller gjøre litt research før de handler..:)
 8. Liker
  Kimmern ga poeng til Tessatroll i Vintertur og ryggsekk   
  Eg stiller meg pittelit undrande til dei mange advarsler som kjem haglende med ein gong det er snø på bakken og folk skal på tur. Eg tenkjer; ikkje gjer dette til eit større issue enn det faktisk er  pakk det du har, ta evt to soveposar i kombinasjon, eit gammalt akebrett om du har til ekstra bagasje, finn deg ei fin skiløype og ta av den og etabler camp ikkje så langt frå.  Liten sjangs for å daue, men med stor sjangse for å lære. 
  Det er forskjell på ei runde i skauen vintersnatt og langtur i høgfjellet. Eller sagt med min bestefars ord; visst skal ein fare varleg, men det er forskjell på å barbere seg og på og skjere av seg hovudet  God tur ! 
 9. Liker
  Kimmern ga poeng til Memento mori i Friluftskjøkken   
  Riktig svar er 27-5 HA som veier 745 gr. Du få da vindskjerm hard anodisert, ikke kaffekjele og gryter og panner med nonstick belegg. Du kan spare 20 gr ved og ikke velge nonstick belegg, men det vil du angre på. Har ikke vurdert pris, bare egenskaper og vekt. HA er mere slitesterkt enn UL, men høyere pris. Oppsettet til outnorth er dessverre litt håpløst å finne ut hvem som er riktig, med mindre du er en kjenner. Skjult lenke - logg inn for å se den 899kr. 
  Edit: 27-5 UL koster 699kr. Noen ganger er det billigere å kjøpe med kaffekjele siden det settet går det mere av. Da er det 27-6 HA med kaffekjele til 899kr eller 27-6 UL med Kaffekjele til 674kr. 
 10. Liker
  Kimmern ga poeng til Memento mori i Friluftskjøkken   
  Ja, de er nesten helt like, bare marginal forskjell. Trangia sin har et gjengeparti underst som normalt ikke er i bruk. Dette gjør at den ikke går ned i kaffekjelen til 27 settet. Men for din del som ikke skal ha kaffekjele blir det det samme.  Men vedovn oppsettet til Skjult lenke - logg inn for å se den bruker gjengepartiet.
 11. Liker
  Kimmern ga poeng til fiskekongen i Monsen på villspor   
  Nå er vel ikke programmet i hovedsak produsert for utstyrskåte, katalogrunkende og forståsegpåere fjellforum brukere. Men heller ett program som er hygge for hele familien på en lørdagskveld.....det er nok for få av oss i Norge til at det lages egne program til oss er jeg redd....
  Er nok redd for at det hadde blitt færre seere med fokus på survival biten. Selv om jeg også syns det kunne vært noen flere tips. 
 12. Liker
  Kimmern ga poeng til Hammer i Utstyrshysteri   
  Ble seriøst misforstått dette ser på svarene. Jeg mener at vi har ressurser til å gjøre det vi vil, og bruke penger på det vi vil. Og at det! i bunn å grunn ikke er noe hysteri. Men en luksus som vi velger å benytte oss av, fram for for eks. nyere bil som ble nevnt. Men ser man objektivt på verdensbildet, så er det det jo helt sinnsykt. Og hele diskusjonene er I-lands problematikk/diskusjon. Don`t shoot me! 
 13. Liker
  Kimmern ga poeng til Þróndeimr i Canada 2016/2017   
  Big Sister/Faith Peak, en klassiker i Canadian Rockies
  Distanse: 7,3km | Høydemeter: 1380m | Tid: 8 timer tur/retur  Historisk bilde av Three Sisters i Canmore. Bilde tatt av ukjent fotograf i 1912. Big Sister er den høyeste toppen til høyre.

   
  Three Sisters er kanskje Canmore's mest berømte fjell. Jeg har sett de tre fjellene dukke opp i hundrevis av bilder, malerier og filmer, så da var det kanskje like greit å ta turen opp dit når jeg er i området. Dagen før leste jeg meg litt opp på ruta opp til den høyeste, Big Sister på 2940m. Desverre virket det som om dette kom til å bli for krevende så seint på året da det lå endel snø oppover. Turbeskrivelsene beskrev ruta opp som krevende og med mye klyving i eksponert og utsatt terreng.
  Jeg leste meg derfor opp på fire andre fjell som så enklere ut, så fikk bestemmelsen komme når jeg kjørte opp og så forholdene. Det hadde nemlig blåst mye fra vest den siste tiden så jeg hadde ett håp om at normalruta opp kunne være ganske snøfri.

  Big Sister sett fra sør

   
  Kjørte opp grusveien opp til Spray Lakes som ligger i en dal med svært høy populasjon av bjørn. Det hadde også vært dobbelt så mange angrep på mennesker i år, så man burde kanskje ikke gå alene her? Uansett, jeg skulle gå rett til topps, ikke nede i den tetteste skogen, men kunne gjerne hatt bjørnespray på meg i det minste!
  Big Sister så tøff ut fra sør. Snøen hadde blåst bort fra vestsiden som jeg hadde sett for meg og det så relativt enkelt ut å følge ryggen opp til tre pinakkeler like før selve toppen. De tre pinakklene så utfordrende ut; 15-20m kvasse stup å klatre/klyve opp om jeg måtte over de. Det så vanskelig ut å omgå de på sørsiden iallefall. Bestemte meg på å prøve for å se om klyvinga var så vanskelig som beskrevet i turrapporten til Kanadierne.

  Blåser godt på Old Goat Mountain (3120m)

   
  Fulgte fin sti opp fra parkering og til tregrensa på 2200m. Enkel sak, ingen spor av bjørn bare spor av geiter i ellers flott gran og furuskog. Noen snøbyger passerte meg og det blåste endel over tregrensa så den store sola Yr meldte lot vente på seg. Ja, bruker fortsatt Yr.no her borte, den virker å melde mer presist vær enn for eksempel Accuweather. Videre oppover ble det partier med lett klyving her og der. Ruta var stedvis vardet og merket så det gikk greit å finne veien opp selv om den gikk mye i sikksakk og ned i renner på sørsiden av ryggen.
  Plutselig kom jeg opp på den nederste fortoppen. Herfra ble det mer alpint og med ett terreng jeg likte svært godt. Pinakklene var ganske skarpe, så det så vanskelig ut å komme seg opp der. Det så derrimot helt fint ut å omgå de to øverste pinekklene under på nordsiden, selv om det lå endel snø der. Ned fra den nederste/første fortoppen ble det lett klyving 15m ned i skaret.

  Utsikt mot fottoppene og toppen fra W3


  Lett og akkurat passe luftig klyving ned i skaret mellom W2 og W3


  W2 og utsikten vestover


  Noe utsatt på snøflanken under W1


  Tok meg god tid forby de tre pinakklene. Noe snø som jeg sank langt ned i så det var tidvis tungt ett lite stykke. Etter å ha brøytet en sti over den mest utsatte snøflanken under W1 kom jeg opp til skaret ved W1. Kløyv opp på W1, mye løs stein men enkel klyving hadde det ikke vært for den løse puddersnøen som lå der. Turen opp til selve toppen herfra bydde på lite trøbbel bortsett fra enda mer puddersnø på løse steiner som velter helst helt rundt når jeg tråkket på de.

  Profil av W1


  På toppen hang det ett revnet Kanadisk flagg, men ellers var utsikten på stell! I øst så man såvidt skylinen i Calgary (100km unna) mens man så haugevis av 3k-ere i sør og vest. Desverre hang skyene fast i de høyeste fjellene i vest, som 3 600m høye Mt. Assiniboine ("The Matterhorn of the Rockies"). Vinden hadde stilnet og skyene trakk seg unna så jeg ble værende på toppen i de neste to timene mens sola gikk ned og stjernene etter hvert kom til syne. Definitivt den beste utsikten og den flotteste turen jeg har hatt så langt her i Canada.

  Høyeste er Mount Sir Douglas, 3406m


  Calgary's skyline i øst


  2949m høye Rundle Mountain


  Mount Loungheed (3107m)


  Panorama fra Big Sister


  Big Sister fra nordøst
  Mount Charles Stewart South (2776m) rett ved Canmore


  Canmore og fjellene rundt


  Byen Canmore


  Hovedveien til Calgary med anleggene i Exshaw


  På returen ned måtte jeg selvsagt opp på W1 en gang til for å ta ett bilde herfra. Videre ned gikk det greit, men det tok noe mer tid enn beregnet. Berget er skråstilt, med mye smågrus og løse steiner på, samt akkurat så bratt at men risikerer en lang rusjetur om man skulle begynne å skli eller falle. Dessuten var det mørkt så det er ikke alltid like greit å se smågrus på fjellet. Men kom meg helt ned uten fall og rakk akkurat en mindre sunn kyllingwrap på Drive-thru Tim Hortons før stengetid nede i Canmore!  Ett siste bilde av Big Sister og Canmore under stjernehimmelen

 14. Liker
  Kimmern ga poeng til Mørkeblå i Hvor har du vært på tur i dag?   
  Ble en helgetur på Toralfsbu. Utrolig fin hytte som ligger på en nydelig plass hvor det ofte er lite trafikk.
 15. Liker
  Kimmern ga poeng til Omnilite i Primus 3279 Gravity II EF - Er denne noe tess?   
  Har du bitte litt silikonfett så kan du ta det på o-ringen. Ser den grei ut bør det ikke være nødvendig å ta den ut.
  Er det ikke noen synlige knekker på slangen så er det stor sjanse for at den er ok også. Du kan sjekke den for lekkasje med litt såpevann som skummer lett som f.eks Zalo. Eller bruke dette remediet 
  Skjult lenke - logg inn for å se den
  Etter det burde du være klar for tur, ta for sikkerhets skyld med fyrstikker/lighter. Om piezo tenneren fusker så får du fyrt opp likevel.
 16. Liker
  Kimmern ga poeng til dsk i Primus 3279 Gravity II EF - Er denne noe tess?   
  Slike slanger er overraskende holdbare, og hvis o-ringen ikke viser tegn på elde så er nok slangen bra.  Du kan trykke forsiktig på o-ringen med en butt gjenstand (lite flatt skrujern, og hvis den fortsatt er fleksibel tar du den forsiktig ut og gir den litt smøring som beskrevet over, og den bør holde i mange år til. Er det antydning til sprekker i overflaten bør den byttes.  Det er noe sjeldnere at o-ringen på regulerings-spindelen ryker, og den kan lett skades når du tar den ut for inspeksjon så det kan være en ide og løsne muttern rundt spindelen. (Sku ventilen helt opp, og litt tilbake før du løsner mutteren.)  Fyll i litt silikonfett, og monter i omvendt rekkefølge.
  Burde da være klar for et par års bruk før neste kontroll og smøring. 
  Du kan ta med deg hele greia ut ta bort piezo tenneren, og skru av selve brennerhodet, dyppe den med gassbeholder i en bøtte med behagelig temperert vann.
  Hvis ingen bobler, så er tilkoblingen grei, skru så på full åpning, det skal da bare boble ut av dysa, og ingen andre steder.  Husk at det er brennbar gass som bobler, og at den ar tyngre enn luft så det bør gjøres et sted hvor gassen ikke kan antennes ved en tilfeldighet.
  Steng gassen. Ta alt opp og rist av så mye vann du kan, koble fra beholderen, og ta det inn igjen og tørk det på egnet sted. (badegulv med gulvvarme?)
   
  dsk
 17. Liker
  Kimmern ga poeng til Tessatroll i Primus 3279 Gravity II EF - Er denne noe tess?   
  Føresett at alle deler er bra, er dette ein kjempebrennar og den eg foretrekk på sommerhalvåret når eg skal kokkelere  
 18. Liker
  Kimmern ga poeng til Omnilite i Primus 3279 Gravity II EF - Er denne noe tess?   
  Det punktet på denne som er det største usikkerhetsmomentet siden den har ligget lenge i boden er O-ringen nede i koblingen som er på det nest siste bildet. Den er kurant å bytte om den er morken.
  Videre er det slangen som evt neste punkt.
  Er disse to ok er det bare å kjøre på! Om ikke piezotenneren virker er ikke det så nøye, fyrstikker funker.
  Brenneren er på ca 2500W, og siden den har forvarmingsrør, dvs rørbiten som går over brennerhodet, kan du også bruke boks opp-ned på den. Start den vanlig og snu boksen etter ca 1min og det vil bli enda mer fart i den. Dette gjør at den også vil kunne brukes ved lavere temperaturer enn den "Jetboil lignende saken" du har. Det er også mulig å lettere tømme boksen helt når du bruker den opp-ned så du får brukt opp alt.
  Siden den har et stort brennerhode er den nok god til kokkelering og kan reguleres til alt fra passende småkok til full fres.
  Har du ikke vindskjerm til den kan du skaffe deg en sånn fra Biltema så den tåler mer trekk. Skjult lenke - logg inn for å se den
  Er vekten innenfor det akseptable har du en god gassbrenner der. MSR Windpro 2 er tilsvarende, og den koster til sammenligning 1199,- så turen i boden har ikke vært bortkastet om du tar den i bruk.
 19. Liker
  Kimmern fikk poeng fra iontomet i Drybag størrelse og antall?   
  Kan si meg enig at det er vanskelig å få ut all luft av en drybag, men jeg bruker Skjult lenke - logg inn for å se den til soveposen min, og her får du presset ut luft etter at du har rullelukket den. Deretter kan du presse ut enda mer ved å komprimere via stropper. Jeg bruker str. small til syntetisk sommer/  3- sesongspose, og da blir den på størrelse med/ mindre enn liggeunderlaget mitt(Exped Synmat UL 9LW)
 20. Liker
  Kimmern fikk poeng fra Nordhauk i Exped Downmat Winterlite problem!   
  Dette er et velkjent problem, også i mange tråder her på forumet. Skal ikke være verre enn at du reklamerer og får et nytt et. Det går rykter om at det er et "dårlig parti" ute og går, og dette skal til stadighet være fikset, men jeg tror heller at alle underlagene til Exped har en viss sjanse for å oppleve dette. Altså dårlig kvalitet. Jeg har dog ikke opplevd det selv med mitt Exped Ul- underlag, men jeg ser ikke bort fra at det skjer en gang:)
 21. Liker
  Kimmern fikk poeng fra Memento mori i Luksustilbehør du absolutt bør vurdere!   
  Helt enig i at trekket er verdt hver krone, men jeg er ganske sikker på at du bruker det litt feil. Hvertfall på det nederste bildet ditt:) Stengene skal være på baksiden av trekket og ned på bakken når du sitter. Strammestroppene går da på utsiden av trekket og jeg vil tro du får enda bedre komfort;)

 22. Liker
  Kimmern fikk poeng fra Chrisp i Luksustilbehør du absolutt bør vurdere!   
  Helt enig i at trekket er verdt hver krone, men jeg er ganske sikker på at du bruker det litt feil. Hvertfall på det nederste bildet ditt:) Stengene skal være på baksiden av trekket og ned på bakken når du sitter. Strammestroppene går da på utsiden av trekket og jeg vil tro du får enda bedre komfort;)

 23. Liker
  Kimmern fikk poeng fra Isak Knutsen i Luksustilbehør du absolutt bør vurdere!   
  Helt enig i at trekket er verdt hver krone, men jeg er ganske sikker på at du bruker det litt feil. Hvertfall på det nederste bildet ditt:) Stengene skal være på baksiden av trekket og ned på bakken når du sitter. Strammestroppene går da på utsiden av trekket og jeg vil tro du får enda bedre komfort;)

 24. Liker
  Kimmern fikk poeng fra whistler i Luksustilbehør du absolutt bør vurdere!   
  Helt enig i at trekket er verdt hver krone, men jeg er ganske sikker på at du bruker det litt feil. Hvertfall på det nederste bildet ditt:) Stengene skal være på baksiden av trekket og ned på bakken når du sitter. Strammestroppene går da på utsiden av trekket og jeg vil tro du får enda bedre komfort;)

 25. Liker
  Kimmern ga poeng til Miamaria i Nok en unødvendig leteaksjon   
  Skal virkelig ingen kommentere denne? Eller stemmer det virkelig på Besseggen?
  For der jeg ferdes ville man i hvert fall kjapt kunne få problemer om man fartet rundt med en sånn oppfatning. (Hørt om et polart lavtrykk, for eksempel?)
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.