Jump to content

Fillilura

Aktiv medlem
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Reputation Activity

 1. Like
  Fillilura got a reaction from Thomas E in Vintertelt   
  Takk for mange tips. 
  Valget har falt på @SnorreL sitt nammatj. 
  Gleder oss til å prøve. 
 2. Like
  Fillilura reacted to ArveS in Vintertelt   
  Hva med ganske enkelt å gå for dette?
   
 3. Like
  Fillilura reacted to Hege P. in Biltematelt trekkes tilbake   
  Best å bruke Popup Blocker..
 4. Like
  Fillilura reacted to Johan2000 in Vindskjerm/varmereflektor   
  Jag hittar bara en Eagle Brännare som blivit "best i test" och det blev den 2013. Det är en brännare som man monterar direkt uppe på gasboksen. En sådan skall inte användas med vindskärm alls om den inte är försedd med sådan från fabriken.
   
  Man kan förståss göra det ändå, men då får man också acceptera en inte helt försumbar explotionsrisk.  Jag skulle inte ta den risken, med det finns säkert andra som gör det.
   
  Är det en brännare liknande den på bilden, som alltså plaeras på marken, ett stycke undan gasboksen så går det bra med vilken vindskärm som helst.
  Saken är den att gasboksen inte får bli för varm.
 5. Like
  Fillilura reacted to Geenie in hvilket telt har dere?   
  Har nettopp anskaffet et Mountain Hardware Hoopla 4. Skal bli artig å teste. Mye plass sett i forhold til vekta.

  Capacity 4
  Minimum Weight1 lb. 16 oz. / 0.90 kg.
  Packed Weight2 lb. 3 oz. / 1.00 kg.

  Materials

  PolesDAC Featherlight™ NSL poles
  Canopy15D Poly Knit Mesh
  Reinforcement50D Polyester Reinforecment fabric FR PU on face and back
  Fly20D Nylon Ripstop 1500mm PU/SIL

  Measurements

  Floor Area64 sq. ft. / 5.9 m2
  Number Of Doors1
  Number Of Poles1
  Number Of Vestibules0
  Interior Height50" / 127 cm
  Packed Diameter4 in / 10 cm
  Packed Length20 in / 51 cm


 6. Like
  Fillilura reacted to REs in Bergans damesekker   
  Det er ofte med sekk som med sko. Det er veldig individuelt hva som passer den enkelte. Det viktigste med sekken, hvis du skal gå i flere dager med full oppakning, er at sekken passer til din rygg uten for mange justeringer. Det er du som skal ha sekken, du kjøper ikke en sekk som skal pass til flere enn deg selv. 
  Prøv sekken med vekt i butikken. De fleste butikkene med respekt for seg selv har sandsekker eller lignende som du kan ha i sekken. Gå litt rundt i butikken og gjerne opp og ned en trapp hvis dette er mulig. Jeg har opplevd å få tilbud om å prøve en sekk en hel helg, men dette er ikke noe du trenger å regne med hvis du ikke er godt kjent i butikken.
  Det som begynner å komme mer og mer på litt større sekker er at hoftebeltet kun er festet til sekken i et punkt midt på. Dette gjør at hoftebeltet beveger seg vertikalt i takt med hoftebeinet når du beveger deg. Hvis du løfter kneet høyt for å stige opp på en stein så beveger også hoftebenet seg oppover og da følger hoftebelte med uten at sekken vrir seg på ryggen.
  Riktig tilpasset sekk er viktigere enn om det er en damesekk. 
  Anbefalt vekt i sekken er 15% av kroppsvekta for damer og 20% for menn. Så kan du legge til eller trekke fra alt etter som om du har mye eller lite trening i å bære sekk i ulendt terreng.
  Et lite triks, spesielt når du går på ski med sekk, er å justere toppreimene etter kroppsholdningen. Hvis du går i motbakke så kan du slakke toppreimene noe slik at du kan gå litt foroverbøyd uten at sekken følger med. Den står da mer loddrett og du får mer vekt på hoftene enn på resten av ryggen. Når du går eller kjører nedover så strammer du toppreimene slik at sekken sitter bedre inn mot ryggen. Da unngår du overraskelser av den typen hvor sekken beveger seg mer sidelengs enn kroppen og du risikerer å miste balansen.
   
  http://www.oslosportslager.no/magasinet/ryggsekk--hvordan-tilpasse-ryggsekken-329.aspx
  http://artikkel.ut.no/ryggsekk_-slik-unngar-du-vond-rygg-1.8010024
  http://www.hvordan.no/26340/hvordan-justere-og-tilpasse-ryggsekk
  http://www.newswire.no/art/10014 
  http://nettbutikk.bergans.no/Ryggsekker/B%C3%A6resystemer
 7. Like
  Fillilura reacted to dørvakta in Hva er det viktigste - du har glemt?   
  Jeg har dratt på tur uten tallerkensettet mitt en gang. Litt vrient å spise biffen jeg hadde laget uten bestikk og tallerken
 8. Like
  Fillilura reacted to Kjellis in Hva er det viktigste - du har glemt?   
  Jeg har kommet frem til fiskevann og har glemt fiskestanga, en annen tur glemte jeg snella. En gang på rypejakt glemte jeg amunisjonen.... Jeg er så surrete noen ganger at jeg blir oppgitt.
 9. Like
  Fillilura reacted to Omnilite in Nødvendig å preppe nye fjellski?   
  Fjellski er som andre ski, skal du ha god glid må du passe på de.
  Er du redd det skal går for fort i nedoverbakker er det bedre å bremse, husk at dårlig glid er tyngre å gå bortover med, du må også jobbe i slake nedoverbakker der du kanskje ellers kunne glidd fint. Så god glid er nok en større fordel enn bakdel.
   
  Alle nye ski er innsatt med en slags lagringsvoks, du kan selvfølgelig la den sitte første gangen og heller preparere skiene når du kommer hjem etter første turen, men aller helst bør du vaske de og mette sålen med glider.
   
  Swix har to typer skirens: Den røde for festesmurning, og den sorte for glider (Glider remover), de fleste bruker kun den røde over alt, men denne ødelegger mettingen av glider i skiene slik at de tørker ut og må mettes oftere. Derfor er det best å ha begge to. Jeg vasker alltid skiene på våren, både glidsonene og smøresonene. Alt etter som hvilket skipar det er snakk om, renser jeg ikke alltid glidsonen mer enn den ene gangen.
   
  Selv bruker jeg veldig lite av den røde skirensen, mest faktisk til å rense skiene oppå og på sidene. Den beste måten å fjerne gammel festesmurning på, er å først skrape med en kisterskrape, deretter varme over festesmurningen med et stykke fiberlene under smørejernet, da suger den med seg mesteparten.
  Er det voks som sitter under skia, gjør jeg ofte ikke noe mer rens enn det, jeg lar heller det som er igjen sitte, det er som regel en fin grunning til annen smurning (hvis det er kald voks som er der). Eventuelt tørker jeg resten lett av med fiberlene og skirens om jeg vil begynne helt på nytt (eller har brukt klister).
   
  Så til grunnprepp av ski, trenger ikke være veldig komplisert:
  1) Vask skiene i hele lengden (bruk sort rens).
  2) Legg på et lag litt tykt lag med CH10 med smørejernet (gul glider), ikke la skiene så i en kald bod, men sett de i et varmt rom (varmeste rommet i huset)
  3) Varm inn voksen på nytt neste dag, fyll på med litt mer om det er behov, lagre skiene varmt en dag til, og varm de enda en gang.
   
  Deretter kan du sikle forsiktig bort det øverste laget og legge på en hardere voks.
   
  Jeg sikler faktisk ikke bort voksen de fleste gangene gjennom sesongen, prøver heller å få en tynn glatt overflate med smørejernet, da varer glideren en tur eller to ekstra. Når jeg lagrer skiene legger jeg faktisk på glider i hele lengden (bortsett fra på racingskiene). 
  Jeg varmer bare inn et lag grunnvoks før jeg tar første turen, da sitter smurningen som regel godt nok.
   
  Langrennski lagrer jeg med CH10, fjellski og bakkeski bruker jeg F4 universalglider på.
   
  Det enkle er ofte det beste, derfor hurtigprepper jeg skiene for det meste for å unngå at sålen tørker ut gjennom sesongen, og likevel har jeg har som regel alltid bedre glid enn de jeg er på tur med. Bruker sågar flytende glider noen ganger. Det er tross alt bedre å bruke tiden i løypa enn i smøreboden.
   
  Skal jeg ha "racingprepp", sikler og børste jeg skiene etter alle kustens regler for å få ut de siste små %'ene i potensialet på skia.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy