Gå til innhold
  • Bli medlem

maxwaagal

Aktiv medlem
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av maxwaagal

  1. Det stemmer ikke helt, har pratet med flere som allerede har hatt årets første skitur på Vikafjellet. Så snøen er 1 time og 50 minutter unna i bil fra Bergen.
  2. Har Nansen med Riva 3 m/ 10 mm oppbygningsplate og Varg Skavl. Er godt fornøyd med at jeg valgte å montere oppbygningsplatene, de gjør det lettere å kante skien samt at du slipper at bindingen skraper borti sporkanten når du befinner deg i preparert løype. Konklusjon; monter plater, du blir sikkert fornøyd!
  3. Platousport har fått produsert opp den gamle trollveggen buksa i xcr gore-tex, koster 2299, jeg har byttet ut min gamle nå etter 5 års bruk sommer og vinter. Kan ikke tenke meg en mer genial bukse!
  4. Har Alpha SV jakka og er godt fornøyd med den. Skal ikke anbefale den ene forran den andre, men mener å huske at Theta jakka er litt mer "posete" i formen, i motsetning til Alpha'en som er litt mer slim/rett i formen. lengdemessig så er vel Alpha'en å anse som 3/4 lengde. Jeg synes ikke den er for kort, men det er og blir en smakssak. Bruksområdet mitt for jakka er tur i skogen, fjellet og litt skikjøring. Kanskje litt overkill med ei sånn jakke for de nevnte aktiviteter, men den holder nå været ute og ser bra ut. Er akkurat like høy som deg, veier 5 kg mer og har jakka i strl large. Da har jeg plass til fleece under uten at det går på bekostning av bevegeligheten. Sportsnett har forresten tilbud på jakka nå.
  5. Noen som har en formening om hvorvidt veien er åpen helt inn eller om det fortsatt ligger noen snøfonner og sperrer?
  6. Kvenno er ikke mulig å vade ved Hansbu uansett vannstand, man kan svømme over, men det er som kjent farlig... Ullensvang Fjellstyre har et stort naust 1 km vest for Hansbu hvor det ligger seks robåter, dette er tunge dobbeltskrog båter som brukes under garnfiske og de er på ingen måte lette å ta ut og inn av naustet. Kommer du når garnfisket har startet medio august, er det helt sikkert folk som gladlig ror deg over for da ligger båtene ute, evt også under reinsjakta. Ellers er det alltids noen på Hansbu i sommermånedene og flere av hyttene har egne båter, så det er bare å spørre. Folk er som regel vennlig instilt i fjellheimen!
  7. Jeg bor i Bergen og har funnet den perfekte jakka til det formålet du nevner, Rab Neutrino Endurance jacket. Bruker den til hverdags på kalde dager, og den var god å ha i sekken på årets første topptur også! Jakka er i følge produsenten vannavstøtende, men jeg har erfart at den holder vannet godt ute i skikkelig regnvær. Du kan se jakka her: http://www.rab.uk.com/clothing/down_insulation/neutrino_endurance_jacket---19/
  8. Ser for meg at du har tenkt deg på handelkveld med bergen turlag på platou idag?! Jeg har selv den nevnte buksa med xcr goretex, og er knallfornøy med den. Har hatt den i 3-4 år nå og brukt den til alt fra skiturer, sykling, fjellturer og til hverdags når bergensværet blir for jævlig. Den er slitesterk, puster greit og er et veldig allsidig plagg. Dessuten ser ikke xcr modellen av trollveggenbuksa så jålete ut som proshell modellen, noe som er positivt sånn jeg ser det. Løp og kjøp, du blir sikkert ikke aleine på platou idag...
  9. Noen som vet om det er skiføre innover mot Grindaflethytta? Tenkte meg på en todagerstur i løpet av uka hvis noen kan bekrefte at det er skiføre. Var på finnbunuten på vikafjellet forrige helg og der var det knallføre, men det er store lokale variasjoner så tidlig i sessongen, og dermed ikke gitt at det er skiføre på andre siden av dalen.
  10. Nei, det er raskest å gå om Vetti. Det er lite vann i fossen, faktisk så lite at det er mulig å krysse elven under fossen og gå helt inn under fossefallet. Jeg pratet med noen som hadde gjort det i forrige uke. Stien er helt grei og med hodelykt skulle det ikke være noe problem å finne frem. Dessuten er stien remerket av DNT i sommer så det ut til, enten man liker det eller ei.
  11. 1: Du kan parkere på Hjelle. Det er satt opp parkering forbudt skilt på snuplassen ved bommen, men jeg stod der 4 dager i forrige uke uten at det var noe problem. Eventuelt kan du parkere på parkeringsplassen et par hundre meter nedi veien. Jeg brukte 3,5 timer på turen Hjelle - Stølsmaradalen da jeg gikk der sist, så med mindre du har veldig dårlig tid vet jeg ikke om det er noe poeng å ta med sykkel. 2:Det er 4 senger i hovedhytta og to senger i "sikringsbua", også er det en del ekstra madrasser. Hytta er vel det man kan kalle ganske trang ja, vi fikk plass til 5 stykker rundt bordet i forrige uke.... Men da var det fullt. Også er det verdt å nevne at det ikke er fyringsmuligheter i sikringsbua, så tørking, matlaging etc. må foregå i hovedhytta. God tur!
  12. Sportsdepoet i vaskerelven ser ut til å ha bra utvalg og servicen er god.
  13. Gikk der i slutten av juni og da var elvene store, har sjelden sett kalvedøla så stor. Også Gjertvasselvi kan være litt kinkig å krysse, men her er det spent opp et tau som gjør oppgaven litt lettere. Alle elver du må krysse før disse, er det ikke noe vanskelig å krysse uansett vannføring. Nå har vel snøsmeltingen kommet så langt at jeg ikke tror det vil være noe problem å krysse noen av dem. Vil du omgå de siste elvene, kan du gå over brua før Vormeli og opp bjørneskaret. Du kommer da inn på stien mellom ingjerbu og skogadalsbøen.
  14. Kjøpte meg ny arcteryx jakke fra www.e-omc.com for en måned siden. Fikk sendt den til norge med jetcarrier pga eksportforbud på arcteryx fra USA til europa ved netthandel. Hvis jeg skal klage på noe, så er det at de sendte ut jakken med ups ground shipping, selv om jeg hadde betalt for overnight shipping. Disse pengene fikk jeg dog raskt igjen etter å ha sendt dem en epost og gjort dem oppmerksom på det. Så alt i alt god service og gode priser!
  15. Grei og lett tur som kan anbefales er som følger; ta bussen til Sundve på E16, gå til Torvedalshytta via Engjaland og Reppane. Neste dag går dere til Tvinnestølen, gjerne med en tur oppom Kvitanosi. Siste dag er det en fin dagstur til Voss sentrum. Det kan også være muligheter til å overnatte på Engjaland dag 1. God tur!
  16. Her er en tråd om emnet, spesielt innlegget til "stuttjukken": https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=3866&highlight=grindaflethytta
  17. Jeg var en tur på Byrkjefjellet på kvamskogen nå i helgen og kunne spenne på meg skiene ved bilen og gå sammenhengende opp hele veien med unntak av et lite 50 metersparti med skibæring. Det er fortsatt mye snø i området, men bekkene kommer fort frem nå og med det været som er meldt denne uken blir det nok fart på snøsmeltingen. Uansett tror jeg turen skal gå greit, selv om du nok må regne med å ta av deg skiene noen ganger. God tur!
  18. Du trenger ikke postboks, du bare sender pakkene post restante til det mest beleilige postkontoret på andre siden av grensa. http://forbrukerportalen.no/Artikler/forbrukerrapporten/2004/1095878485.92
  19. Kanskje litt i kraftigste laget, men du har jo rottefella riva z junior bindingen www.rottefella.no og Garmont G-Rex junior støvler http://www.garmont.com/eng/ski/prod_det.php?itemid=310&catid=3. Dette blir vel mer kjøreutstyr, men Garmont skriver nå på nettsiden sin at det er en allround støvel.
  20. Dere kan gå fra Fyre gård (stalheim) til Grindaflethytta. Det er 13 km og er beregnet til 5 timer av dnt. Det er vel ikke mer enn 1 time og 40 minutter i bil fra bergen til stalheim. Men enn så lenge er dette en skitur, ligger vel snø der til ut i juni.
  21. Ser det har kommet 30 cm med nysnø i Myrkdalen og det skal snø hele helgen sier dem. Er det noen som har kjørt over vikafjellet i dag og kan synse litt om mulighetene for skitur på søndag eller til uka? Kribler i beina etter høstens første skitur
  22. Enten du går opp fra Ljosanbotn eller Fyre(Stalheim) trenger du ikke krysse noe vann, det er noen elver, men kan vanskelig se for meg at det blir noe problem. Har gått der selv etter at bruene ble tatt inn for høsten og de elvene som er på veien var ganske greie å krysse. Med all den nedbøren som er meldt kan det jo fort bli skiføre.... Det er i alle fall meldt snø og minusgrader hele helgen! God tur!
  23. Min erfaring ang. betydningen av "stengt" i DNT-forstand er at hytta kun er låst med dnt lås, men at turistforeningen ikke garanterer for at det er ved og proviant på hytta. Selvbetjeningssytemet er på en måte stengt i det angitte tidspunktet, men dette varier gjerne med hvilke lag som driver hytta.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.