Gå til innhold
  • Bli medlem

Kvarsten

Passivt medlem
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Kvarsten vant dagen sist 29. juni 2017

Kvarsten hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

57 Good

Om Kvarsten

  • Bursdag 27. jan. 1978

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Foto, fluefiske (sjø og innland), tur og telting.
  • Sted
    Kristiansand, Jegersberg

Nylige profilbesøk

3 364 profilvisninger
  1. Øyvsbu er en fin dnt hytte å komme til... https://jegersberg.blogspot.com/2017/04/teltur-i-yvsbu-traktene.html
  2. Jeg har flere lamper, men favoritten er denne: https://www.banggood.com/1800mAh-Power-Bank-Camping-Light-Magnet-3-Modes-Lantern-Rechargeable-Portable-LED-USB-Tent-Lamp-p-1007573.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN Kjøpt også fra denne adressen. Må beregne litt tid før den kommer (som oftest må man ha tålmodighet med posten fra Kina). Men lampa er kjempe... godt kraftig lys om man ønsker det og kan dimmet, pluss at den blinker. Kan også fungere som en nød usb lader. Men ikke brukt den. Selv testet jeg den hjemme en gang og satt den på litt dimmet og lot den stå på... etter vel 1,5- 2 døgn skrudde jeg den av uten at den var tom for strøm. Lyset er også behagelig gult (ikke kalt hvitt) som jeg liker. Det er også magnet på den, men den fester ikke all-verdens men sitter fast om man fester den mot en metall plate. Har også denne: https://www.banggood.com/BlitzWolf-BW-LT5-IP68-Waterproof-LED-Lamp-Light-2600mAh-Powerbank-Emergency-Camping-Light-p-1030512.html?rmmds=myorder Men ikke fått brukt den så mye. Den har også litt hvit kalt lys som jeg ikke liker. Men den er vanntett, som ikke er så galt.
  3. Var å snuste litt på Finn.no og fant en annonse som fikk med til å tenke. (Jeg kjenner ikke personen så er det på det rene.) Mange av oss her på fjellforumet er privilegerte som kan "kaste" penger etter utstyr. Mens andre er ikke det, og ønsker så inderlig å oppleve en flott ferie for seg og kanskje barna. Men økonomien strekker ikke helt til. Jeg fant en person jeg gjerne skulle avgitt ett telt til om jeg hadde ett til overs. Men noen her på forumet må vel ha noe og selge billig til denne familien. https://www.finn.no/99334571 så kan dere bli kvitt et 3manns telt som ligger å samler støv!
  4. Havern vil jeg tro er fint. (https://www.ut.no/tur/2.19831/ )
  5. Sisker selv den del Sjøørret, og må med hånden på hjertet si at det blir en den C&R. Men det er av den enkle grunn at det ikke er matfisk som tar kroken. Det finnes regulering for hva man kan ta livet av, og så finnes det fisk som ikke er særlig egnet for matfatet. Men fisker jeg etter sjøørret og får en fisk som kan bli mat blir den med hjem, enten fersk på bordet eller i frysen til jeg har nok til en middag for familien, om den ikke er stor nok for oss alle. I det minste er den "økologisk", og jeg bidrar bedre til miljøet enn å kjøpe oppdretsfisk!
  6. Skal få en til av meg. https://goo.gl/6roskE ligger i Valberg, Lofoten og gapahuken er satt opp av husmorlaget på Valberg. Finnes noen bilder av den på fjesboka (https://nb-no.facebook.com/Valberg-i-Lofoten-284125047242/ )
  7. Jeg kan skrive under på at det blir mye pikkpakk på slike turer. Men jeg vil på det varmeste anbefale kano! Enten leie en kano for en tur, eller gå en plass hvor du kan få låne av forening eller kommune. Eller bare kjøpe. Kjøpe kano kan du finne masse billig på finn, det trenger ikke være noe særlig dyrt helle. Vi har en kano som i sin tid min far laget. Den er stygg som en råttenfisk... men den gjør jobben og det er det som er målet. Jeg er ikke på noen cat-walk når jeg på fjellet! Jeg ser flere som har solgt tilsv. kano på finn for under 1000 lappen. Og er det noen sårskader som på vår, har jeg bare pusset litt på dem og lagt over litt epokylim (kjøpt på biltema). Det er bedre enn ingenting og om den holder 4-5 år har den fint gjort jobben sin. Kano får du enkelt pakket mer i, det er gøy for ungene og finner du rett plass, er der rett fra bilen og ut i villmarken. Skal det gå galt, er det heller ikke lange veien tilbake til bil og sivilisasjonen heller. Hadde en slik tur i fjor... og det frister for gjentagelse! Har unger i ca samme alder som deg! Du kan lese litt om det her: https://jegersberg.blogspot.no/2017/04/teltur-i-yvsbu-traktene.html
  8. Tenkte jeg skulle bare nevne det... Nå er Google street view mulig å bruke på stien inn til Trolltunga.
  9. Jeg brenner det meste (ikke bil-dekk da) , men rydder opp!Å være så forbaska politisk korrekt er ikke alltid min greie! Men når man er på tur så rydder vi opp etter seg! Men å tenke Co2, hvor mye et bål forurenser osv... streifer meg ikke! En gassbrenner og bensin brenner er vel heller ikke helt feilfri... Produksjonen av maten du tar med på fjellet forurenser, kjøpehysteriet (Utstyr hysteriet) forurenser... akkurat her er vi vår egen fiende! Å bruke pekefinger til noen som brenner noe på et bål så lenge dem rydder opp er ikke min greie. Er det så feil å brenne en plastflaske på bålet? hva med den som kjørte 50 mil for å innfri drømmen om å gå i akkurat den skogen/terrenget eller vidda? Til litt info om det som er varmt, så er å brenner noen bål gjennom livets løp ikke noe i forhold til hva en Vulkan utgjør av utslipp! ( http://forskning.no/miljo-vulkaner/2015/09/vulkanutbrudd-gav-verre-utslipp-enn-europa ).
  10. Har selv denne: http://www.banggood.com/1800mAh-Power-Bank-Camping-Light-Magnet-3-Modes-Lantern-Rechargeable-Portable-LED-USB-Tent-Lamp-p-1007573.html?rmmds=category kan også anbefale plassen å kjøpe fra, om dere finner annet. Som regel rask levering.... Da snakker jeg om 1-2 uker..... Ikke som andre jeg har vært borti hvor det tar opp til måneder som dx.com. Lykten lyser bra og har magnet så den også kan festes på metall, dog ikke særlig kraftig. Kan også brukes som nødlader til mobil, og lades via USB. Full ladet og på laveste lys styrke (som er forholdsvis bra) hadde jeg den på i 2 døgn i strekk før jeg ikke gadd og finne ut hvor lenge den skule holde på batteriet.
  11. Har selv Fenix 3 HR, og er super fornøyd. Skal jeg si noe negativt er det batteri tiden. Men det er vel slik det er blitt... Før hadde vi mobiltelefoner som varte rundt en uke, nå skal vi være fornøyd med et par dager. Før hadde vi FM radio som også varte evig, nå holder dem noen timer. Før fantes klokker vi ikke husket om det var i fjor eller forfjord vi byttet batterier, nå er 4-5 dager før dem må lades... Ja det går stadig framover 😉
  12. Enig med deg i det du sier om husly vs mat. Tenkte det samme når jeg så de første programmene. Men det er også spennende å følge innstillingen deres etter som dem blir sultne og dagene går. Hvordan psyken påvirker dem...
  13. https://www.dr.dk/tv/se/alene-i-vildmarken-tv/-/alene-i-vildmarken-afrejsen-1-10#!/ Dansker som skal overleve i norsk natur.. Gleder meg til fortsettelsen!
  14. Har ikke peiling på padling, men fisker en del med flue. Tipper en wobbler med oppheng til flue framfor (slik at det ser ut som wobbleren jager fluen) vil være bra. Mange som fisker med sluk bruker flue framfor og tar mye fisk på flua. Flue kan jeg anbefale reke, loppe og tobis imitasjoner. Eller så vil kastedupp med flue også være bra. Med sluk vil du nok måtte belage deg på mye tang på kroken på enkelte plasser.
  15. Her er det mer interresang lesning https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/forslag-om-ny-tivolilov/id2477176/?uid=914765de-5fce-47cd-9206-c2fb9597e913
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.