Gå til innhold
 • Bli medlem

Bergmann

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  43
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Bergmann

Nylige profilbesøk

1 199 profilvisninger
 1. Hele Norge gror igjen, så jeg må innrømme at jeg med god samvittighet forgriper meg på fjellbjørk, kjerringris, eine og vie rett som det er. Det brenner flott og ryker bra! Ei og anna granbuske som ikke ser ut til å ha noen stor framtid har også gått på varmen. Dårligere ved enn rå furu skal en lete lenge etter, så den får stå.
 2. Tur til Venabygdsfjellet...

  Heisann! Egentlig er det bare å gå overalt. Venabygdsfjellet er et vennlig fjell. Turen inn til Dørfallet fra Forrestadsetra er fin. Det er også en grei tur til Myfallet for å se på fossen. Litt kronglete å gå ned til fossen, men med ungene i meis/sele går det fint. Dette er turmål som er mye brukt. Vil dere være litt mer i fred, så er Finnsjøfjellet (Enden/Sollia) et fint valg. 15 min kjøring fra Venabu. Pika er et fint lite fjell med stor utsikt, Finnsjøvola er også mulig å nå. Det er best å starte ved Øverdalssetra. Der er det geiter å se på og seterkafé for mor og far. Ellers har Fjellstyret i Ringebu båt på Flaksjøen, dersom en vil fiske litt. God tur!

  1. Fjellgeita 10

   Fjellgeita 10

   Takk for informasjon :). Venabygdsfjell blei valgt, fordi vi tror det er ett " lett" fjell å bevege seg i med små barn. Har sett på kartet og alle turalternativene virker realistiske å få til :). Fisking blir det lite å  for tiden, men kanskje vi skal prøve å ta det opp igjen..

 3. Er så dum, enkel og politisk ukorrekt at jeg synes denne bålbrenninga var riktig artig, jeg.
 4. Jeg trodde jeg var kjempelur og sydde slike poser av fjellkamuflasjestoffet til Jerven...vanntett og solid. Artig å lage eget utstyr tenkte jeg. Det var riktig tenkt det, men posene er jo kul umulig å finne igjen når jeg tar dem ut av sekken. Må bare flire over egen dumskap hver gang jeg bruker dem!
 5. Lundhags Polar Quest ble kjøpt i går og testet på rådyr-post i dag tidlig. God og varm på beina.
 6. Langlonen er verdt et besøk med fluestanga! Jeg må innrømme at jeg har en diagnose når det gjelder fisking, så det jeg har sett av Gausdal Vestfjell, er stort sett Langlonen og et par andre strekker litt lengre opp i vassdraget. Skal dit til sommeren!
 7. Bergmann

  Flue og dupp

  ...havna på kjøret, ja. Du risikerer å bli ødelagt for livet, mann, og du kommer til å elske hvert sekund av det! Det begynner alltid med bare et lite fluesett...
 8. Bergmann

  Flue og dupp

  Lurer jammen på om du finner noe av det du leter etter her : [Hidden Content]
 9. Kan nok være enig i at sekken har litt høy egenvekt, noe Kajka-sekken også har. Jeg har bare tafset litt på sekken i butikken, og likte sekken godt, synes sekken var enkel og grei, så jeg skal ha en Kaipak 38. Jeg liker Fjällräven-produkter svært godt, sikkert litt for godt, og bør regnes som inhabil i saken...
 10. Bruker et lærbelte fra Blåkläder. Det brukes daglig, enten i snekkerbuksa, eller på turbuksene. Prøvde noe tacticoole webbingbelter en stund, men fant heldigvis ut at jeg ikke var hverken cool, eller tactical, men tradisjonell og sid i brok-ræva...
 11. Jeg er knivofil, men jeg har holdt meg nykter og ikke kjøpt kniv på 1 år, 2 måneder og 4 dager. Har det tøft nå...Deering Knifes Woodchuck Hunter, eller trøstekjøpe Bark River Bravo? Drittdollarkurs...det er bare tungt nå.
 12. Dette er alltid med på tur og så må det til tilpasninger alt etter som terreng og årstid. HMS-posen min, som består av førstehjelpsutstyr, signaliseringsutstyr og utstyr for å holde varmen. Skal kun åpnes ved krise. Diverse kniver, en i beltet og et par i sekken/veska. Bålpose. Litt feitved, stearinlys, bomull, never etc. Fjellduk. Jerven original. Stort sett har jeg alltid med meg utstyr som gjør at jeg vil komme meg helskinna gjennom ei natt. Ikke nødvendigvis komfortabelt, men greit.
 13. Har erfart at det muligens ikke er nødvendig å la seg rive med når ryggen på anorakken skal impregneres. Ble veldig fuktig der på forrige tur, har vurdert trening, men velger å revidere impregneringsregimet.
 14. Ikke kommer du til å se hoggorm, ikke kommer du til å se bjørn og ikke kommer du til å se voldtektsmenn. Fjellet er byr sjelden på slike opplevelser. Å alene gå i fjellet er noe av det tryggeste og sikreste vi gjør her i livet...selv om man er jente Det er stort sett bare å bruke huet en gang i blant, så går det fint. Ha en knallfin tur, kos deg!
 15. Ta han med deg på tur, del opplevelser sammen. Beste gaven som er! ...ellers kan du kjøpe en god kikkert.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.