Gå til innhold
  • Bli medlem

Snyugla

Aktiv medlem
  • Innlegg

    21
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Snyugla

  1. Jeg har en dansk svensk gårdshund kjøpt som turkamerat. Er stort sett veldig fornøyd, men er noen få ting jeg vil sette fingeren på. De tåler dårlig kulde og fukt, og må kles på for som fy når man stopper opp. Er kjedelig når man skal overnatte ute om vinteren og må la hunden være hjemme. Har hatt han med i et par minus med variert vær, og det gikk helt fint. Han kryper lett ned i min pose om han ikke synes sin egen er varm nok. Jeg har alltid med dekken, (back on track) selv om sommeren! Setter man seg ned, så går det i ett om han ikke har klær på seg. Jeg antar det er for å holde temperaturen oppe. Med en gang han får klær på, så setter han seg ned for å slappe av. Rasen sliter mye med fryktagressjon, slik at de ofte kjefter på folk og dyr som virker "skumle". Med en gang de har hils så går det stort sett over. Ellers er det en del seperasjonsangst på rasen, noe vi har fått erfare. Det er gørre kjedelig! Eller er jeg veldig fornøyd. Han holder tempoet oppe ved løping, sykling og tur i hardt terreng. Har enda ikke sett et terreng som har satt stopper for han, og har heller aldri sett han så sliten at han har fått nok! Ellers går han løs stort sett over alt og er veldig førerorientert. Han har jaktinnstinkt, men har ikke større radius enn at jeg alltid er et hode foran han. Bærer kløv som en helt også 8) Pelsen er veldig lett å rengjøre. Drar med seg lite skit inn forhold til andre pelstyper. Personlig så kunne jeg tenkt meg en dansk svensk som er litt mindre sosial mot fremmede og med polarpels. Tror jeg aldri blir å finne en sånn hund...

    • Liker 3
  2. Hei!

    Til sommeren har jeg tenkt å gå fra Skrolsvik til Husøy på senja. Noen som har erfaring fra området som kan gi litt tips om terreng, fiskevann og veivalg? Skal bruke 2 uker på turen. Har som mål å komme fram, men tar fridager når det trengs, og vil gjerne fiske litt. Har med meg en 14 mnd. gammel Dansk Svensk Gårdshund som ikke skal bære noe selv. Tar også imot tips til utstyr til hunden som kan være lurt å ha med. Har ikke vært på lengre tur med hund før, så er ganske fersk på det området.

    Håper noen kan ta seg tid til å hjelpe meg :-)

  3. Om du handler fra en våpenbutikk tar jeg som en selvfølge at

    • Våpenet er i god stand
    • At du har garanti
    • At de har et servicenivå som gjør at de er behjelpelige med tilpassning og evt. reperasjoner du måtte trenge fremover

    Nå sier du ikke noe om våpenet dere har sett på er nytt eller brukt, men etter kommentaren din å tyde ser det kanskje ut som om det er nytt ? - Da regner jeg med at du får litt mer service/ inkludert ved handel. F. eks komplett pussesett og klikkpatroner i det minste.

     

    Våpenskap er påbudt og de ligger f. eks hos XXL på 3500 - 5000,-

     

     

    Ja.

     

    Fra 1. juli 2010 må alle som eier skytevåpen oppbevare våpen eller vital del i FG-godkjent våpenskap.

    Våpeneiere har plikt til å oppbevare skytevåpen, våpendeler og ammunisjon slik at uvedkommende ikke får adgang til dem.

     

    Tidligere har det vært bare vært krav om våpenskap fra første våpen for pistol, revolver og halvautomatiske rifler og hagler. Eiere av rifler og hagler kunne inneha inntil fire geværer uten ha våpenskap.

    Fra 1. juli 2010 gjelder kravet alle registreringspliktige våpen, og lovlige uregistrerte hagler ervervet før 1. oktober 1990.

    Alle våpenskap/ FG-godkjente skap med vekt under 300 kg skal boltes forsvarlig fast med minimum 4 bolter slik Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd krever.

     

    Politi.no

    Våpenet vi så på var helt nytt ja. Og han vil være veldig behjelpelig med tilpassninger og reprasjoner. Jeg skal stikke innom til uka og finne ut hvilket det var vi så på, og så skal jeg få en kjenning til å se litt på evt. alternativer. Må føle meg helt trygg på at jeg bruker pengene rett. Å bjofse ut med 10 000 er ikke noe hverdagskost :P 

  4. Tuuusen takk for mange gode svar! Jeg har en lokal våpenforhandler her i byen, han er veldig dyktig, og vi fant egentlig en jeg hadde tenkt å kjøpe. Dette kostet litt over budsjettet mitt, altså 7500 kr. I tillegg kommer skudd, pussesett og skap/oppbevaring ++. Det kommer garantert på over 10 000. Men muligens det er verdt det? Om våpenet trenger vedlikehold/reprasjon, så vil han kunne hjelpe med med det. 

     

    Det er jo som noen av dere sier, skal jeg ha det en stund, så burde man muligens invistere litt i det? Etter å ha sett på brukte våpen, så føler jeg ikke akkurat en trygghet for å kjøpe rett våpen.. 

     

    Og tusen takk @REs for mange gode linker!

  5. Hei :)

     

    Etter å ha tatt jegerprøven i vinter, har jeg veldig lyst å kjøpe egen hagle for å jakte rype, orrfugl og storfugl. Er ei jente på 21 år. 

    På kurset fant vi ut at jeg hadde kolbelengde 36 med høyre lederøye. Har lyst til å kjøpe en brukt hagle da jeg ikke har budsjett på mer enn 5000 kr. Har prøvd litt forskjellige hagler(som jeg desverre ikke husker navn på..) og vi kom fram til at jeg ikke ønsker typisk ´´jentehagle´´, men heller ikke for tung. Løpet må heller ikke bli for kort. Ønsker en god hagle jeg kan ha i noen år (da jeg er student), og som gjør at jeg kan bli glad i å jakte og skyte leirduer. 

     

    Når dette er sagt, så aner jeg selv ikke hva jeg skal se etter. F.eks. på finn.no, hvilke merker osv? Noen som kunne være så snill å guide meg litt?  :D

     

    Takk på forhånd!

  6. Du stiller spørsmål som du tydeligvis vet svaret på allerede. Ukestur med lange marsjer er dårlig ide uansett hvor gode baby-bjørn-innretninger du måtte skaffe deg. You can't have it all - har du kjøpt valp en sommer, må du ta ansvaret. 

     

    Å ligge i en komfortabel basecamp med valpen, uten lange marsjer og den slags, ser jeg dog ingen problemer med. Det er nok bare en bra "bonding experience". 

    At jeg antakelig viste svaret på forhånd er jeg helt enig i. Må da være lov å få si at det blir litt kjedelig å ofre mange gode planer? Akkurat som at si at det blir kult å bli pappa, men litt kjedelig å ikke kunne dra ut å ta en øl med kompisene ved en uplanlagt anledning. Tråden var ment til å rette seg mot de som eventuelt hadde gjennomført noe liknende, noe ingen hadde gjort. Hadde forventet det, og det er helt greit.

     

    Blir mange fine basecamper som du nevner, og det gleder jeg med masse til! 

  7. Hei og takk for svar :)

    Jeg skal se det ann til sommeren. Jeg kjenner oppdretteren veldig godt og får vært på mange besøk hos den før jeg får den hjem, så sånn sett vil den være tryggere på meg enn ved et annet utgangspunkt. Men sånn i utgangspunktet så tror jeg ikke jeg blir å gjennomføre noen av planene. Vi får heller ta oss en og en natt i telt, og vurdere det derfra. Jeg får bite i det sure eplet og glede meg til neste sommer ;)

  8. Hei,

    Til sommeren får jeg min første hund. Valpen er av mellomstor rase. Jeg gleder meg ekstremt mye, men må ærlig si at det er litt sørgmodig om jeg må holde meg hjemme fra sommerens ukesturer. Tenker at det kan bli veldig fint for en valp å være med på tur, men problemet ligger i avstandene mellom campene. Sekken min er en 65 liters, og med alt utstyr og mat blir det lite plass til valp. Jeg har tenkt litt på å lage en ``pose`` som kan henge på magen og festes i hver skulderreim. Kan nevne at valpen vil være rundt 12 uker gammel.

     

    Er dette er skikkelig dårlig idè? Og må jeg bare ofre denne sommeren for en fremtidig turkamerat? Evt. Noen som har gjort noe liknende?

  9. Jeg har også theta buksa i damemodell. Synes den er litt vel trang rundt magen, særlig etter et godt måltid... Ellers så har jeg en bekjent som fikk en thetabukse som ikke var imprignert fra fabrikken, slik at den sugde til seg mye vann. Opplever selv at den kan trekke til seg litt vann rundt skritt/lår, men det går ikke igjennom å gjør meg våt. Likevel så blir det litt ekstra kaldt i området. Mulig jeg burde høre med butikken om det er noe som kan gjøres, men har liksom ikke kommet så langt... 

    Ellers så er jeg helt ok fornøyd. Passformen er grei (utenom digre måltid) og lengden er fin. Har ofte opplevd med andre utebukser at de blir for lang slik at jeg trør i hjel  ved helen, men denne er perfekt. 

    Helt grei bukse til sitt bruk :)

  10. Når det gjelder bacon, så må du velge ordentlig røkt kjøtt, ikke sånn røykaroma. Legger du det da i en vanntett pose i vannkanten/myr og skjult fra sollys, holder det seg nok noen dager i varmt vær. Sånn ellers ville jeg personlig vært forsiktig med kjøtt over flere varme dager...

  11. Ser til høyre at duken går i en svak bue på ditt telt. Det er noe ala det samme på mitt, bare litt større på duken til venstre for inngangen (og generelt rundt hele, men værst her). Når været har vært værst, har jeg tatt alt av ting med inn i innerteltet for at det ikke skal bli for vått. Mulig det bare er jeg som er fisefin på det??

  12. Hehe, ja :) På noen av sidene så blir det til og med værre, for da legger den nederste delen av duken seg i en bue, da det strammer på hver side.

    Har tenkt tanken på at den har en funksjon, og at det bare er konstruksjon? God lufting? Hehe, lov å håpe....

  13. Har et Fjellreven Akka dome 2. Noen andre som opplever at teltuken står så høy oppe at vinden kommer inn under duken? Dessuten flagrer det litt i vind, noe som er nokså irriterende når man prøver å finne nattesøvnen. Noe jeg kan gjøre? Har vurdert å sy på en ekstra hemp for å feste med teltplugger, men noen plasser står det så høyt oppe at plukken ville hengt i løse lufta...

     

    Ville nok valgt et Akka dome 3 om jeg skulle valgt på nytt da det er vanskelig å sitte to oppreist inni der uten å måtte åpne innerteltet. Men ellers er jeg fornøyd, står støtt i sterk vind og lite er fukt i innerteltet. 

     

     

  14. Hei :)

     

    Jeg har lenge sett på studiet bachlor i friluftsliv i Alta, men slår tanken fra meg hver gang. Hvilke jobber kan man egentlig få med en slik utdannelse? Tenker at man kan jo legge på pedagogikk, men skoleverket har vel ikke bruk for en som bare kan om friluftsliv. De legger vel mer vekt på idrett?

     

    Noen som studerer eller har studert dette studiet som vet?

     

     

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.