Gå til innhold
  • Bli medlem

GeirMU

Aktiv medlem
  • Innlegg

    270
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GeirMU

  1. Jeg er primært ørret/røye-fisker.

    Jeg har lært meg at det aller viktigste er å bli kjent med vannet, hva er det som funker/ikke funker her. Mange tenker type agn - og det kan selvsagt ha noe å si - men hva med det fisketekniske og hvor står fisken som regel? Temperaturen teller. Er det varmt vil fisken stå dypere. Ørret er mest aktiv rundt 7-16 grader og gjerne 10-12 innenfor der igjen. Står du for lenge på én plass - og kanskje feil plass? Husk og variér. Ørretten biter best kveld - natt - morgen. Jeg kjøpte en bok fra Teknologisk forlag som er helt super, men er nok ikke i salg lenger. Kan finne fram tittelen hvis av interesse.

    200 timer uten napp? Du har ikke holdt på i et fisketomt vann vel? ;)

    PS: Ser Øystein kommer med mange tips: Og "Jeg bruker kastedupp, såkalt ørretbombe." Her ville jeg prøvd INNO Bombarda. Er du i Elverum? Sjekk Fiskelukke i Storgata. Der finnes en butikk som har de, eventuelt på nettet.

  2. Helios havregryn store og blåbær (skal ikke mye til). Kokes/trekkes i vann med en liten dæsj melk bare for smaken. Jeg strør litt rårørsukker over blåbæra, alternativt syltetøy (Fks. Lerum med skogsblåbær). Har også funnet tilsvarende av bygg (Saltå kornflingor), grøter seg litt vanskeligere.

    Så kan jeg presentere Bent Stiansen (Statholdergaarden) sin superfrokost:

    1.5 dl villblåbær

    1 dl. øko appelsinjuice*

    1 dl øko yoghurt (Meg: antar naturell)

    1 dl øko havregryn

    - blandet sammen.

    *Anbefaler Coops Änglamark, den beste jeg har smakt.

    PS: Sjekk også Änglamark fryseposer!

     

  3. Jeg ville sjekket Telenor sin liste over hvilke modeller som er klartgjort for 4G-tale (VoLTE), da er det primært snakk om modeller fra iPhone, Sony, Samsung og Huawei (som ifølge "Komputer for alle" er klarert mht Android nå). En dansk mobilside - mobil.nu - poengterer at jo lavere SAR-verdi desto bedre antenne på dekning (jeg vet ikke). Dette er vel brukbart: 

    Sony Xperia XZ2 Compact 0.78 W/kg   - og gode tester. Vil alltid være noen med negativ erfaring/uttalelse

     

    https://www.tek.no/artikler/test-sony-xperia-xz2-compact/432974

    https://mobil.nu/sony/sony-xperia-xz2-compact-forbedring-af-verdens-bedste-mini-mobil-87130

    • Liker 1
  4. På 20.8.2018 den 16.21, sverto skrev:

    Det Res sier om å ikke bruke blåse/dobble eller plastkanne er noe jeg ikke ville gjort. Garn skal være synlige, slik at andre kan se at det er der.+++

     

    Enig i det du sier her. Har vært med og satt i Sølensjøen, når det er bølger hadde det også vært svært vanskelig på finne garnet uten blåse + en grei mulighet å markere bruker av garnet. Setter man i en "liten dam" stiller mye seg annerledes selvsagt.

  5. Du bør ha en blåse (plastkanne kan duge) festet øverst i ene enden og feste en stein e.l. nederst. Så ville jeg legge garnet pent oppi en isoporkasse slik at det glir ut av seg selv når du ror. Det vanlige er at man setter garnet tilnærmet fra land og utover. Man kan sette det på tvers også, fisken går gjerne inn mot land for å beite.Nå følger det vanligvis en veiledning med garnet hvordan det gjøres. Når du tar opp garnet er det bare å legge oppi kassen. Ellers er det en fordel å bløgge fisken snarest mulig. Hvis du kjøper en blåse er min erfaring at fargen gul syns bedre enn rød. Noen syns vel det er like greit å bruke en garnpinne og hekte av/på etterhvert framfor kasse.

  6. Jeg faller for fristelsen å kommenterer litt, Har det kommet noen endringer av åndsverksloven som bryter med hva dette innlegget siterer? Nicket FU (ikke aktiv de siste årene):

    "GeirMU kan trygt bruke biletet som skrivebordsbakgrunn. Åndsverklova tillater privat bruk av åndsverk: "§ 12. Når det ikke skjer i ervervsøyemed, kan enkelte eksemplar av et offentliggjort verk fremstilles til privat bruk. Slike eksemplar må ikke utnyttes i annet øyemed."

    I tillegg er det lov å bruke å sitere frå åndsverk offentleg: "Sitat. § 22. Det er tillatt å sitere fra et offentliggjort verk i samsvar med god skikk og i den utstrekning formålet betinger." Definisjonen på eit sitat er litt problematisk når det gjeld bilete, men må vel kanskje knytast til kvaliteten (oppløysinga) på biletet?

    I dette tilfellet synes eg bruken av biletet (som no er fjerna, så oppløysinga etc. har eg ingen ide om) liknar mest på sitatbruk med formål om å finne opphavsperson/situasjon. Reaksjonen til Fjellfinn var også noko snodig ettersom han sjølv har lasta biletet opp her og der biletet tilsynelatande hadde til formål å vekke interesse for eit fjellområde." Slutt.

    Jeg tror dette i bunn og grunn handler om holdninger og følelser, delvis irrasjonelle, som om noen tar noe fra de - noe som er "sitt" selv om det aldri så mye er en kopi "til privat bruk" uten kommersielle hensikter og som ikke avdekker noe personlig (<- viktig). Kort sagt; misbruk. Jeg brukte et nærbilde av en fjellrev som avatar i et debattforum engang, tilfeldig googlet opp og kunne valgt blant mange tilsvarende. Sannelig dukket den angivelige fotografen opp og forlangte det fjernet - jeg kranglet selvsagt ikke på det. I disse krenkelsestider kan man vel snart risikere tiltale om man låner en bit av en privat vei for å snu bilen - litt spissformulert. Så jeg synes nok sammenhengen skal ha mye å si her. Den som aldri har kopiert noe kan kaste den første sten 😕

    • Liker 1
  7. 23 timer siden, Jan Erik Hansen skrev:

     

    Var vel en diskusjon eller to her på Fjellforum for noen år siden om akkurat dette temaet. Da av typen kopierte bilder med spørsmål "Hvor er dette?" og lignende. Ble vel gjort tiltak den gangen også, uten at jeg husker helt hvordan (og er for lat til å søke frem til riktig tråd). 

     

    Var nok jeg som var den store synderen den gangen og må nok innrømme at jeg har gjort værre ting i livet (hvem har ikke kopiert ting når de tenker seg om?). Ellers velger jeg ikke å fyre opp noen sterke følelser no mere her;)

     

  8. På 7.8.2018 den 13.57, Lompa skrev:

    Litt lite spinnere etter min smak. I mine bokser er det like mange spinnere som sluker. Må ha noen med kobberfarge, noen mørke og noen blanke, og gjerne noen med attraktorfarger, som oranje eller neonrød.

    Vibrax Hot Pepper kobber/røde prikker kanskje?

  9. MARK - intet over intet ved siden. Dette ble også stadfestet ved fisketest i Villmarksliv. Det utelukker selvsagt ikke bruk av annen agn, forholdene teller jo en del og at man prøver seg fram. Å gjøre seg godt kjent med et vann er også et bra råd - prøve inntil man knekker koden, som det heter.

  10. På 28.2.2017 den 21.29, Miamaria skrev:

    Snakker du om det samme bladet som nevnt i de to foregående innleggene omtaler, eller hvilket er det du mener? Må jeg kjøpe et blad til?

    Beklager, så ikke. Er nok samme bladet, ja. Ligger nok info på klikk.no og rundt omkring også. "Ørretfiske" så lovende ut - skumleste. Var NM i sjøørretfiske en periode, husker en som vant med dupp og makrellbit. Selv har jeg begrenset erfaring (drar til fjells).

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.