Gå til innhold

haakonst

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om haakonst

 • Bursdag 01. feb. 1980

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Oslo
 1. Hei. Sorry for sein respons. OpenStreetMap-databasen (http://osm.org/) inneholder de punkttypene du nevner, og mye annet. Du kan f.eks. bruke Overpass API-et for å gjøre utvalg fra databasen. Her er et eksempel som henter ut punkttypene du nevner for området rundt Oslo: http://overpass-turbo.eu/s/97l Du kan bruke eksportfunksjonen for å lage en GPX-fil. (Mulig det lønner seg å lage en GPX-fil for hver punkttype?) For å gjøre uttrekk av andre punkttyper kan du se på denne siden, som forklarer hvordan punkter og annen geodata blir merket i OpenStreetMap: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Map_Features Det finnes også andre verktøy for å gjøre uttrekk fra OpenStreetMap-databasen og konvertere til GPX, f.eks. osmosis og gpsbabel.
 2. Takk for tips om batterier. Erfaringen min er også at valg av batterier kan ha mye å si. Har vært ganske fornøyd med oppladbare VARTA-batterier (2600-2700 mAh) kjøpt på Clas Ohlson, men kjøpte også ett sett av disse som ikke holdt veldig lenge. Dårlig erfaring med å kjøpe de billigste "nobrand"-alternativene til Biltema, Clas Ohlson (2300-2700 mAh) o.l. Et unntak er noen oppladbare AA-batterier som jeg kjøpte på IKEA (2000 mAh) for lenge siden, som jeg synes har holdt lenge, men har brukt dem mest i GPS-en, ikke hodelykta. Oppladbare Li-ion-batterier høres jo fristende ut, men de krever vel en spesiell lader og at utstyret/lykta er tilpasset disse? Og da forsvinner kanskje noe av poenget med å velge AA-batterier synes jeg. Ja, på litt lengre turer har jeg også med vanlige, ikke-oppladbare batterier, men på kortere bruker jeg stort sett oppladbare. Med fulladete batterier holdt ihvertfall lykta på kveldens tur, ca. 3 timer.
 3. Hei. Lurer på om noen har tips om en hodelykt som egner seg til oppladbare AA-batterier (type Ni-MH). Det er kjekt med standard AA-batterier synes jeg, ettersom jeg da kan ha med nesten ubegrensa med reservebatterier på tur (og som også kan brukes til annet utstyr). Men ulempen med de hodelyktene jeg har hatt er at jeg synes de slukker veldig fort når jeg bruker oppladbare batterier. (Jeg har en LED LENSER H14 og har tidligere hatt SILVA L1, begge bruker 4 x AA-batterier.) Oppladbare batterier har vel rett nok vanligvis mindre kapasitet enn vanlige AA-batterier, så jeg bør kanskje ikke forvente noe bedre. Men inntrykket er at selv om oppgitt batteritid for lykta er ca. 10 timer, så kan jeg kanskje bruke hodelykta med varierende lysstyrke i 3-4 timer med oppladbare, men har ikke testet ut dette veldig nøye.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.