Gå til innhold
  • Bli medlem

Geir68

Aktiv medlem
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Geir68

  1. Hvis man ikke er flink å bytte kjede ofte (ved 1.5mm forlengelse på 10 ledd=254mm) så slites kassett og krankdrev skjevt. Tennene på tannhjulene blir slitt på den ene siden, som gjør at et nytt kjede vil "glippe", når det gamle, slitte kjede fremdeles virker. Det er derfor 2 skoler for dette: Kjøre drivverk samlet til det er helt utslitt. Skifte deretter alt dvs. kjede, kassett og begge krankdrev. Bytte kjede ofte. I lengden er dette noe billigere enn å slite ut hele drivverket samlet. Husk at helt nytt drivverk ofte trenger noen mil før det fungerer optimalt. Dette har jeg opplevd flere ganger. Antagelig er det maskineringsmerk e.l. som må slites vekk før man får et drivverk som girer mykt og konsistent.
  2. Syklet turen med en kompis i sommer med overnatting på Kalhovd, Stordalsbu og Mogen. Generelt vil jeg ikke anbefale dette hvis du liker bedre å sykle enn å skyve. Ingen av oss hadde fulldemper og med en del bagasje ble det vanskelig å sykle store deler av veien. Dette er helt i sørenden av Hardangervidda, så terrenget er mere kupert og steinete enn vidda lenger nord. Problemet er at hver gang man forsøker å sykle, vet men ikke om man kan sykle 20m eller 200m, og etterhvert blir man lei av å forsøke. Høydepunkter på turen var sykling på morenerygg flere kilometer langs Viervatnet samt den fantastiske nedkjøringen til Vråsjålega. Utsikten ned til Mogen når vi kom frem på kanten av dalføre var også en mektig opplevelse. Vi hadde samme turplan et DNT lag, men holdt betydelig høyere fart enn dem, så vi fikk god til til å nyte å være på fjellet. I ettertid er vi begge glad for å ha tatt turen, men det ble mindre sykling enn det vi hadde håpet på.
  3. Bruker Zip-lock poser som jeg mener er tette nok. Klemmer luften ut av posen før jeg drar over glidelåsen. Men jeg synes kornstørrelsen på kjøpekaffe er mere gjevn enn det jeg kverner selv, så en halv pose evergood kokekaffe med strikk rundt er for meg en like god løsning.
  4. Melder fra til samboer og foreldre ved overnattingsturer, men disse vil ikke sette i gang noen leteaksjon før midnatt den dagen jeg skal returnere. Jeg begynte derfor å bruke en Inreach i år. Dette systemet gir deg mulighet for å sette opp en nettside med kart hvor du kan poste meldinger. Man kan også tegne inn planlagt rute på forehånd og det er akkurat det jeg har gjort her: Noen vil kanskje rynke på nesen over at den planlagte ruten "ligger på internet", men for meg fungerer dette på samme måte som å legge igjen rutebeskrivelsen hjemme.
  5. Jeg har vært med fra begynnelsen når vi måtte bygge/lodde sammen dronene fra bunnen av. Lovligheten av dette og problemstilling mhp krenking av privatlivets fred har blitt diskutert på fpv.no, (First Person View). Det er de masseproduserte dronene som blir kjøpt på impuls, som skaper de fleste avisoverskriftene. For min del så var det muligheten for filming fra fugleperspektiv som var forlokkende, men har etterhvert fått mer sansen for generell sportsflygning/Racing. Dette er retningen jeg håper drone-hobbyen vil ta. Eks:
  6. Også jeg som har dårlig samvittighet fordi jeg unner meg luksusen av en termokopp på 150g til å la kokekaffen trekke i...
  7. Er dette den på sprayboks som "skummer" og er klissete? I så tilfelle, vil jeg ikke anbefale denne, den er mere beregnet til o-ring kjeder på motorsykler. Progold Prolink er ofte anbefalt og er lett tilgjengelig for de fleste på XXL.
  8. Takk for rapport og bilder Oz, det var inspirerende. Modig å følge samme tidsplan som PezDSpencer, etter han klaget på dårlig tid. Jeg har lyst til å ta turen som Mikkel anbefaler her, som en bikepacking-tur med telt og sovepose. Det hadde tatt vekk tidspresset for å rekke Fjellvåken. Det hadde gjort man har tid til å nyte naturen, ta bilder og være "småreligiøs" over fantastiske Hardangervidda. De ekstra kiloene på fatbiken er faktisk en fordel av og til da vekten presser forhjulet over hindringer og demper vibrasjon i sykkelen. Tungt oppover da... [sjekker kalenderen...]
  9. Crystallize er fantastisk. Jeg har den siste tiden fått mer og mer sansen for instrumental musikk. Denne er favoritten for tiden:
  10. Jeg har hatt gassbokser hvor ventilen har fusket. Prøv med en ny boks!
  11. Det er akkurat dette som var motivasjonen min for å bestille en slik. Frykten for å bli liggende i mange dager før blir savnet, deretter tiden før søk av redningstjenesten gjør at jeg blir funnet og få hjelp. Jeg får maretitt ved tanken på beinsplinter som stikker ut av leggen, og de hjemme som ikke vil savne meg før en uke...
  12. Artig problemstilling som kommer opp i denne tråden : Har man lov å sykle hele året på sleper som har begrensninger ? Iflg Forvaltningsplan kan en del sleper kun benyttes til garnfiske, husdyrbeite og villreinjakt. Forvaltningsplanen gir lov til å trille sykkelen, så de siste 3-4 kilometerene til Besso kan tilbakelegges lovlig..
  13. Jeg har aldri brukt denne gaffel/skjeen, men det byr meg imot at man skal holde i den delen som skal i munnen etterpå. Hos meg har bestikk en skitten, og en ren side.
  14. Jeg har Jetboil pannen, og er skuffet. Denne har ikke no-slip belegg(teflon), men er kun anodisert. Dette gjør at maten brenner seg lett fast, egg er nesten umulig å steke av den grunnen. Wok, bacon o.l fungerer greit.
  15. Kjapp hoderegning tilsier du har behov for å varme 4-5L vann pr dag. Du har med en stor boks som vil gi ca 50gr pr dag som betyr du trenger henimot Jetboil effektivitet for å klare å koke 5L pr døgn. (Jetboil skryter av å kunne koke 10L vann pr 100gr boks, men ber oss planlegge med 6L.) Nå vet jeg ikke hvor effektiv stormkjøkken med gassinnsats er, men synes selv dette høres ut til å være i grenseland. Får du kaldt vær smaker det ekstra godt med varm drikke, som kaffe og te, og forbruket øker. Hvis du kan bruke bål noen ganger, bør det gå greit..hvis ikke ville jeg helgardert med en 230g boks i tillegg.
  16. Undertegnede og en kollega fikk endelig gjennomført sykkelturen vi har planlagt lenge: Vi tok Krossobanen opp fra Rjukan og syklet grusveien til Kalhovd hvor vi overnattet, som hundrevis av andre gjør igjennom sesongen. Det var min første natt på en DNT hytte, etter noen hundre netter i telt. Neste dag var det overfylt båt fra Synken til Mårbu, hvor vi fikk spørrende blikk fra medpassasjerer når vi stroppet syklene til overbygningen. Vi tok kun en kaffikopp på hytta og snakket litt med hytteverten før vi begynte på stigningen opp mot Olavarden østover. Med utsikt over Mår: Vi hadde lest en treningsblogg av en kar som hadde hatt årets stisyklingstur/retur mellom Imingfjell og Mårbu, og planla å kopiere ruten hans. Vi antok han hadde fulgt den T-merkede stien, men tok grundig feil. Nedover Afdalen bannet og sloss vi oss igjennom steinrøyser og vierkratt og sleit med å holde 2 Km/t. Endelig smeltet T-stien sammen med traktorveien vi skulle valgt og vi fikk øye på Imingfjell 14km unna i enden av Sønstevann. Kaldt øl i enden av dette vannet: Vi ankom Fjellstua 9 1/2 timer etter vi forlot Kalhovd. Hytteverten på Imingfjell Fjellstue vartet opp med to fantastiske speketallerkener før vi overnattet på Annekset og brukte siste dagen på de 70km nedover Tessungdalen for å hente bilen i Rjukan. Vi kommer igjen..
  17. Har en Osprey Exos 48 som jeg bruker på kortere turer, men jeg valgte min Arcteryx Altra når jeg skulle bære 14 kg forrige helg. (Oppakning for helgetur=10kg + 4 kg packraft/åre/flytevest )
  18. Enig med Lompa, flåtten er hauset opp av sensasjons-pressen med oppslag som "Nå kommer morder-flåtten". Jeg har hatt på meg et hundretalls flått uten å ha pådratt meg noe skadelig. 6-8 bare hittil i år. Men jeg synes likevel at dette har tatt vekk noe av gleden ved å være i skogen i lokalområdet. Det er deilig å komme til flåttfrie områder (dvs opp i høyden) hvor jeg kan ligge i lyngen uten å foreta full kroppsundersøkelse etterpå.
  19. Jeg har lyst å bytte ut mitt Ringstind Light i et telt som lar seg sette opp selvstående. Jeg antar dette også har rettere endevegger som gir mer romfølelse og mindre blafring i teltduken. Jeg har flere stisyklings turer ila sesongen i Gautefall-område, hvor underlaget stort sett består av blankskurt granitt. Det er totalt unødvendig å ta med pluggposen i dette område Slik ser en typisk Gautefall camp ut : Jeg har kikket lengselfullt på Hilleberg Unna flere ganger, men klarer ikke å svelge vekten på over 2kg. Det hadde kanskje vært akseptabelt i sekken, men festet på sykkel er det for mye. Det finnes diverse amerikanske selvstående alternativer, men disse er stort sett av typen hvor innerteltet settes opp først, og ytterteltet festes over etterpå. Skeptisk.. Jeg synes Niak 1.5 ser lovende ut. Det blir uansett ikke før neste vår dette blir aktuelt, siden dette er et 3-sesongs telt som skal lanseres neste år. Geir
  20. Fra Hilleberg sin side om mesh telt :
  21. Det ble impulstur til Gautefall med Packraft. Jeg var spent på å se Hanetarmene som er omtalt flere ganger her på forumet samt vist i filmen"Glatte berg og blanke vann" av Mikkel Bølstad. Jeg kjørte inn bomveien fra Heimdal og bar sekk opp til Berghyl hvor jeg oppdaget at pumpebagen lå igjen hjemme. Det gikk greit å blåse opp packraften med munnen presset mot ventilen, men jaggu ble jeg svimmel av all hyperventileringen. Jeg endte opp ved sandstranden i Stolsvatn hvor jeg tilbrakte natten: Packraft egner seg ypperlig som solseng. Her ved Hanetarmene under lunchpausen på vei tilbake.
  22. Leverandør anbefaler Cotol-240 som tynner til Aquaseal. Dette har i tilegg en akselererende effekt på herde prosessen også. Edit: Ble nyskjerrig og fant frem til datablad på dette stoffet. Dette tilsvarer Lynol for oss som husker det. (også kjent som metylbenzen, toluen og toluol)
  23. Jeg vurderte Aquaseal (fåes kjøpt på steder de selger vadere eller dykkerutstyr), men denne er tyktflytende og vanskelig å påføre pent. McNett produserer også en egen Polyurethanbasert søm forsegler : som jeg har bestilt.
  24. Ja, jeg skulle egentlig kjøpt en Yukon Yak (er 1.78), men valgte en Llama for padling med sykkel. Det er en utfording å få plass til padletak med en sykkel liggende på tvers på baugen. Jeg prøvde en gang å padle med min regnbukse, men etter noe tid gikk fukten igjennom denne også. Det er prisen å betale for "pustende" regntøy.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.