Gå til innhold
  • Bli medlem

sherpa

Aktiv medlem
  • Innlegg

    195
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av sherpa

  1. Pleier det å kvistmerkes løype til Gråhø 2014 fra Billingen i Ottadalen?
  2. Takk. Det var det svaret vi håpet på.
  3. Oppdaget ikke mangelen før etter et år og har ikke kvitteringen. De har innrømmet mangelen og sier de skal komme med en oppdatering. Ettersom en bekjent vurderer å kjøpe Grit X Pro modellen lurer vi på om den har fungerende høydemåler.
  4. Jeg har ei Polar Grit X klokke. Den skulle ifølge opplysningene da jeg kjøpte den ha høydemåler, noe den ikke har, og som jeg i etterkant har fått bekreftet fra Polar er en feil de jobber med. Det at den skulle ha høydemåler var hovedgrunnen til at jeg kjøpte den. Modellen som heter Polar Grit X Pro sier de har høydemåler. Er det noen som har erfaring med den modellen og kan bekrefte at den har det som loves?
  5. Prøver meg igjen med samme og flere spørsmål. Har noen av dere vært på Kebnekaise / Sverige? Kan men kjøre egen bil fra Kiruna til Nikkaluokta (7mil)? Fra Nikkaluokta til Kebnekaise Fjellstasjon går det sti, Kungsleden, er denne egnet for sykkel? Hvor lang tid må man regne med å bruke på selve fjellturen fra Kebnekaise Fjellstasjon til toppen og retur til fjellstasjon?
  6. Vurderer å kjøpe et brettbart liggeunderlag til bruk under mitt oppblåsbare. Exped Flex Mat LW er 197 * 65 cm. men det er ikke oppgitt mål på Therm A Rest Z lite Sol. Noen som har mål på sistnevnte?
  7. Vanskelig å bedømme ut fra bildene. Gjør et Google søk. Er nok lettere for deg som har sett sporene fysisk i marka og kan bedømme størrelse. Selve poteavtrykk kommer litt dårlig fram på bildene. Det er lurt å ha med seg en plastpose å samle ekskrementer i så kan man undersøke de senere. Skal man sende inn ekskrementprøver for analyse bør man fryse de ned. Ekskrementer etter rovdyr inneholder gjerne hår og beinrester.
  8. Har lest litt om Kebnekaise hvor det står at det er 19 km. vandringsled fram til fjellstua. Noen som vet om denne stien egner seg for sykkel? Hvor lang tid må man beregne for topptur, opp / ned?
  9. Er det enkelt å finne rappellfester når man går traversen fra øst mot vest?
  10. Tenkte å kjøpe meg GPS. Den bør være enkel i bruk og helst med knappestyring, ikke touchskjerm. Har kart på minnekort som jeg ønsker å bruke. Ønsker forslag med synspunkter og deres erfaring.
  11. Jeg mener å ha lest at det går en sti fra Rjukan sentrum til Gaustatoppen. Har ikke kart over området og lurer derfor på om det er noen som kjenner til den stien. Tenkte å bruke den som treningstur når det blir barmark. Ca hvor langt og tidsbruk.
  12. Takk Prøver FB. Kanskje flere svar her også
  13. I fjor da jeg skulle gå til Falketind hadde snøfonna ved vannet på 1291 moh rast ut og det var derfor vanskelig å komme fram. Er det noen som vet noe om framkommeligheten her nå? Tenkte meg også en tur til Storebjørn 2222 moh fra Leirvassbu via anleggsveien i Gravdalen. Noen som vet noe om forholdene på breen her?
  14. Er det enkelt å finne rapellfester på Torfinnstraversen ? Tenkte å gå den alene fra øst mot vest i sommer. Vil jo nødig bli stående fast.
  15. Takk. Ringer Landerø på mandag.
  16. Prøvde bare 2 av Norma patronene, men de fungerte i ei gammel Carl Gustav rifle. Anslagene så ut til å være like dype.
  17. Takk for svar. Skal jakte rådyr og bever.
  18. Kjøpte nylig ei Sauer 100 Classic XT rifle i cal. 6,5 * 55. Da jeg skulle prøveskyte første gang med Norma stålspiss patroner som jeg fikk av en kompis klikka rifla. Det var tydelig merke etter tennstiftanslag på perla. Prøvde så med Lapua blyspiss som fungerte problemfritt. Jeg vet ikke hvilken type Norma patronene var. Er det noen som har lignende opplevelser eller kan gi meg et godt svar på problemet? Ettersom jeg snart skal kjøpe ammunisjon for trening og jakt så er jeg usikker på hvilken type jeg skal kjøpe. Vil gjerne ha patroner som går noenlunde likt.
  19. Noen som vet om og i tilfelle hvor man får kjøpt den feltjakka som spesialstyrkene bruker?
  20. Altså ingen klar konklusjon utfra slik jeg leser lovverket. Jeg mener man burde kunne gå på eget ansvar, (og det skriver man jo faktisk under på når man går med fører), uten fører mot å betale halv pris. Hvis det var oppgitt pris og telefonnummer man kunne Vippsè pengene til ved start tror jeg mange hadde gjort det.
  21. Kan man under henvisning til loven om fri ferdsel i utmark klatre ei Via Ferrata rute uten å kontakte den som drifter ruta? Jeg spurte en ruteutbygger om jeg og en til kunne klatre uten fører. Vi er fjell / klatrevante og har eget utstyr. Sa oss villige til å betale, men ønsket ikke fører. Svaret vi fikk var nei. Jeg skjønner godt at de trenger å få tilbake sine investeringer, men tror at denne holdning bare fører til at mange klatrer likevel. Så hva sier loven?
  22. Var noen dager på Leirvassbu i sommer. Der var det ingen Telenor dekning. Er det andre teleselskap som har dekning der og hvordan er det generelt med dekning rundt de store hyttene i Jotunheimen? Vet at man ikke skal satse på mobiltelefonen som sikkerhet i fjellet, men noen ganger kan det være greit å få kontakt med andre.
  23. Er det noen som har prøvd begge disse og som kan uttale seg om stabilitet og fartsegenskaper? Hasle kajakken er litt lenger. Gjør det den raskere? Skal brukes til trening og tur.
  24. Er det noen som har tegning eller bilde, gjerne med mål, av skap for oppbevaring av ski og staver. Vet at noen har slike fastskrudd ute på hyttevegg. Tenkte å lage ett for å ha på carporten, men vil gjerne se andres forslag før jeg går i gang med snekringa.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.