Gå til innhold
  • Bli medlem

Borgers

Passivt medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Takk LightDan for gode tips. Skumleste gjennom et par av de berømte pekefingerne som prøver å sette begrensninger for meg, men de har jeg ingen kommentar til Jeg fikk jo ikke gått fra Besseggen til Galdhøpiggen grunnet jeg måtte på jobb samme mandagen og jeg hadde ikke en bil stående på Galdhøpiggen, så jeg måtte ha gått tilbake. Har fått med meg en kamerat som går fjellturer for samme intensjoner for meg, så vi skal 30. juli se om vi får det til. Litt usikker på hvordan vi gjør det med mat og hvile, men vi skal komme oss fra Besseggen til Galdhøpiggen så fort som mulig. Jeg tenker på å droppe telt og sovepose for å slippe den vekten, rett og slett. Forrige tur hadde jeg altfor tung sekk, og jeg skal heller prøve mer som Dan og få til 15-16 kg sekk. For å si det slik: i år skal jeg få min hevn Så igjen: Noen som har hørt om noen eller selv gått besseggen-galdhøpiggen og hvordan de gjorde det? Bare å komme med tips eller spørsmål om turen
  2. Det gikk bra, men var sykt slitsomt hehe. Jeg ankom Gjendesheim midnatt til lørdag og kom i kontakt med en som drev en kiosk der. Vi fant ut at jeg det var mulig å komme meg til Galdhøpiggen innen søndag hvis jeg hadde lite pauser, men at jeg ikke kom til å komme tilbake innen søndag. Siden jeg skulle parkere bilen min på Gjendesheim og hadde jobb på mandag, måtte jeg være tilbake på Gjendesheim innen søndag! Uansett så parkerte jeg bilen og startet å gå opp mot Besseggen rundt 00:40. Jeg var på toppen av Besseggen rundt 04-05, men det tok så sykt lang tid å finne merkene til løypa i mørket at jeg campet rett nedenfor Besseggen. Sovnet rundt 0600-0700. Våknet av fullt av folk gikk forbi teltet mitt - mot Besseggen Pakket sammen teltet og gikk langs Gjende vestover. Endte opp helt vest på Gjende og teltet der til søndagen. Søndagen gikk jeg til Memurubu og ble kjørt over med båt til Gjendesheim igjen. Jeg gikk 4,2 mil og hadde omtrent 25-27 kilo pakning på ryggen. Det var mye tyngre å gå i fjell enn jeg hadde forventet - spesielt da med pakning. Jeg trodde ikke det skulle være så mye opp-ned gå´ing. Da jeg endelig hadde kommet meg opp en høyde, så gikk det ned med en gang og deretter opp på en ny høyde. Forventet at det skulle være et mere jevnt plan etter jeg først hadde kommet meg opp i høyden. Jeg HATET livet mitt lørdags kveld og søndags morgen. Det verket i skuldrene, ryggen, beina og hoftene. Beina mine skalv når hælen ikke hvilte i bakken. Det var også noe av målet med turen. Presset kroppen min HARDT. Jeg har vært syk siden søndags kveld, men begynner å bli litt bedre nå Jeg spiste veldig lite i løpet av turen også. En halv nuddelpakke og en halv gjendekjekspakke. Jeg lagde "feltrasjon", men klarte ikke å spise av den. Prøvde å spise bær siste dagen også, men jeg brakk meg og kastet opp. Var heller ikke direkte sulten, men jeg merket at kroppen min trengte mat. Det er tydeligvis stor forskjell på "lyst på mat" og "behov for mat" Noen som har noen andre fjell/turer som er litt utfordrende som jeg kan prøve meg på?
  3. Hei. Jeg og en venn skal gå tur i Jotunheimen i helga. Hensikten med denne turen er at den skal være fin, krevende, utfordrende, koselig (til en viss grad ) og lærerik. Dette er ikke en tur vi skal gå opp Galdhøpiggen og ned igjen med gjendekjeksen i baklomma. Vi skal ha med tung pakning, sove i telt og gå om nettene dersom det er nødvendig for at vi skal komme i mål. Jeg lurte på om det er noen rute fra Besseggen til Galdhøpiggen? Hva slags utstyr trengs til dette? Hvor langt er dette? Og hvor lang tid vil denne turen ca ta? Jeg leste at det var ca. 26 km i luftavstand, men dette er ikke sikker kilde. Andre løyper og tips tas i mot med takk.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.