Gå til innhold
  • Bli medlem

Aleksander Berget

Passivt medlem
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om Aleksander Berget

  • Bursdag 30. jan. 1991

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Trondheim

Nylige profilbesøk

1 452 profilvisninger
  1. Hei! Har tenkt meg en tur til Trollheimen på fjellski og har tenkt å gå følgende rute: Festa Bru til Gjevillvasshytta Gjevillvasshytta til Vassendsetra Vassendsetra til Bårdsgården Bårdsgården til Lønset Det jeg fortrinnsvis lurer på er rutevalget fra Gjevillvasshytta til Vassendsetra. Jeg ser det er inntegnet ei sommerrute som går fra førstnevnte, langs Gjevillvatnet til Vassendsetra. Ser at det er vegetasjon inntegnet på kartet og at den går i nedsida av ei ganske bratt fjellside stort sett hele veien. Lurer derfor på om noen har erfaring med å ta seg fram fra Gjevillvasshytta til Vassendsetra langs vannet på fjellski vinterstid. Takk på forhånd for svar! A.B.
  2. Lurer på om noe har prøvd ut dette med liggeunderlag som ikke har samme form, ikke samme dimensjoner osv. Tanken er å koble sammen en Winterlite M med en Downmat Winterlite MW. Disse har jo samme fasong, men det er jo "størrelse" M mot MW som kanskje blir utslagsgivende her. Takk på forhånd for svar!
  3. Stemmer. Storetind dekker behovet fullstendig på nedkjøringsfronten. Behovet er ei ski som bærer godt, som går an å gå langt med og som gir en viss trygghet nedover. Da ser det ut som om valget faller på Ingstad. Takk for råd og tips.
  4. Jeg har prøvd Nansen i våt løssnø og mener å huske "fenomenet" med at det føltes som å gå i en uendelig oppoverbakke selv på flata. Den gangen hadde jeg med meg et par "markaski" fra Madshus (kolossal feilvurdering), så vi bytta på å gå foran med Nansen og brøyte veg. Nansen var tross alt uendelig mye bedre enn madshus-flisa. Har derfor litt av et dilemma her virker det som. Storetind er jeg storfornøyd med til sitt bruk. Markaskia fra Madshus gjør absolutt jobben på hardt føre med innslag av skuterspor og løyper, så dette segmentet føler jeg er dekket. Tror derfor jeg er villig til å ofre ganske mye kjøreegenskaper for å få ei ski som gjør jobben under krevende forhold. 210 lengde tror jeg blir i lengste laget for meg. Har ei gammel ski fra fretex i den lengden og det blir fort mye krøll. Hvis noen har innspill på andre ski enn Nansen og Ingstad som kan fylle behovet er jeg mottakelig for innspill. Fellesystemet er jo et argument for Åsnes, men Fischer har jo noe liknende (selv om jeg ikke har prøvd deres fellesystem sjøl). A.B.
  5. Jeg er i tenkeboksen når det gjelder å skaffe meg et par nye fjellski. I første rekke står valget mellom Åsnes Nansen og Ingstad/Combat Nato, men er ute etter input fra noen som har erfaring med begge skia. Fra før har jeg et par Storetind Carbon som jeg til nå har brukt på lange bortoverturer så vel som på toppturer. De gjør seg helt klart best oppover og nedover. Har valgt kortere lengde på disse i forhold til tidligere fjellski (172cm vs 190cm). Dette påvirker gåeegenskapene selv om det er en fordel på topptur. Bruksområdet til de nye skia vil være følgende; må takle lange turer i kupert terreng, gjerne med ryggsekk i 20-35 kilosklassen. Jeg er mest opptatt av at de skal klare seg i løssnø uten å falle igjennom. Til sist kan de godt ha et minimum av kjøreegenskaper. Jeg bruker Voile 3-pin wirebinding og Varg Polar 75mm skisko. Takk på forhånd for svar! A.B.
  6. Besøkte Djupslia i romjula 2014. Sjarmerende plass og mengder med snø. Vel verdt et besøk hvis man befinner seg på de kanter.
  7. For å komme med forslag til alternativ tur med god forbindelse til og fra Trondheim, så kan Storlien-Væktarsua anbefales. Da tar du bare toget til Storlien i Sverige, og går derfra til Blåhammaren. Skal du ligge i telt er det greit, men ellers finnes det ei nødbu der som er åpen utenfor betjent sesong (koster en 100-lapp og er basert på tillit). Fra Blåhammaren går du til Storerikvollen. Fra Storerikvollen videre til Nedalshytta, og fra Nedalshytta til Væktarstua. Sistnevnte har bussforbindelse tilbake til Trondheim. Storerikvollen og Nedalshytta er selvbetjente hytter. Usikker på snøforholdene i området i desember, sist jeg gikk turen var tidlig i februar. På svensk side er merkinga utmerket, litt mer sparsomt på norsk side. Om ikke annet så er det en flott tur som kan taes ved en annen anledning
  8. Interessant. Har et par bekjente med Reconpack, og det virker som om "svake punkter" varierer fra sekk til sekk. Alt i alt så tror jeg Recon er et solid produkt, i motsetning til min (personlige) erfaring med for eksempel Trollveggen GTX jakke og bib. Denne var utslitt etter et år med moderat bruk, og Norrønas kundeservice mente det var naturlig å kjøpe nytt etter ett år. Jeg skal forsøke å reklamere på magebeltet, men regner med å betale for rep. Når du bestemmer deg for å reklamere på glidelåsen, fortell gjerne hva resultatet blir!
  9. Har brukt Synkroflex aktivt siden 2012. Gratulerer med et godt valg! Av minuser har jeg opplevd to typer slitasje over tid. For det første begynte lokket på Recon å revne i sømmene rundt der lokket er festet i bakkant ganske tidlig. Kjøpte min på XXL og gikk dit for å "reklamere", fikk nytt lokk tvert og antar derfor at det var en svakhet med akkurat min Reconpack. Vær imidlertid obs på dette. En annen ting jeg har erfart er at der magebeltet er festet til sekken, oppstår det etter hvert slitasje. Ser ikke ut til at det er betydelig, men er alltid bekymra for at dette skal ryke på tur og har derfor tenkt å sende den inn til Norrøna for reparasjon etter hvert.
  10. Har nå vært å prøvd T4. Virker som en knallsko og den sitter som støpt på foten. Tror nok jeg kommer til å gå for den. Som tidligere nevnt har jeg allerede en kombo som jeg har gått ganske mange kilometer med bortover og i kupert terreng. Det store savnet har vært ei dedikert toppturski som fortrinnsvis funker oppover og nedover. MEN: det må være mulig å gå inn til toppen man skal opp på. Slik jeg forstår det går det fint å gå i T4, men jeg tror jeg kjøper et par lærsko på billigsalg som passer i samme binding (for ferden fram til der det begynner å gå oppover).
  11. Takk for gode svar! Begynner å skjønne at det er noen ting jeg ikke har tatt i betraktning Ski: valget står altså mellom Storetind og Fischer 129 eller 109. Til de som har konkrete erfaringer med noen av disse (eller alle sammen): hvem av de gjør seg (etter deres personlige mening), best i nedoverbakke, bortover, kupert terreng osv.? Generelle fordeler og ulemper? Sko: Ser det er flere som nevner T4. Hvordan er de å gå lengre avstander i (forutsatt at den passer foten)? Holder de på varmen? Binding: Voile 3 pin blir nevnt flere ganger, så da går jeg mest sannsynlig for den. Kunne noen forklart meg prinsippet bak dette med oppbygningsplater og hælløftere? Staver: Anbefalingen er altså en teleskopstav. Flere som har erfaringer med Gipron 797 Rondane? Så jo ut som en veldig grei stav, både med tanke på pris og konstruksjon Når det gjelder å pisse i buksa for å holde seg varm, så skal jeg fortsette å prøve med Skarvet+Madshus-komboen også i vinter. Tror ikke jeg på magisk vis blir bedre av å kjøpe frakkere utstyr. Når det er sagt så har jeg brukt de skia/skoa nærmest konstant gjennom vintern de siste 2 åra, og jeg er rett og slett ikke fornøyd. Skarvet gir virkelig null støtte, og for meg er de også gnagsårmaskiner. En kritikk mot Madshus-skia er også at bæreevnen ikke rekker til mitt bruk (25kg sekk + løs snø) Det er forsåvidt ikke et moment som er nevnt tidligere. Noen som vet hvordan bæreevnen til Storetind er, sammenliknet med for eksempel Nansen? A.B.
  12. Hei! Studerer ved ei linje hvor vi skal få opplæring i telemark, samt at vi skal på en del toppturer til vinteren. I den forbindelse vurderer jeg å kjøpe meg et par nye fjellski. De jeg har nå (Madshus), er så smale at de går i vanlig skispor, kombinert med Rottefella BC-manuell binding og Alfa Skarvet BC GTX sko. Disse skia har fungert kjempebra på "hvite vidder" og i oppoverbakke. De har derimot vært noe grusomt træl nedover. Antakeligvis ikke bare skia sin feil, da Alfa Skarvet gir absolutt null støtte til foten. Uansett så ser jeg etter en kombinasjon som tillater meg å tilbakelegge noen hundre kilometer hver vinter med tung sekk eller pulk, i variert terreng, samtidig som jeg får litt mer ut av nedoverbakkene enn jeg tidligere har gjort. Kort oppsummert: en nybegynnerpakke mtp. topptur og nedkjøring, samtidig som jeg har god "aksjonsradius" på flatmark. Det jeg har tenkt til nå er følgende: Ski: Åsnes Storetind Carbon m/rocker. Sko: Varg Polar, Andrew Expedition Laces eller Scarpa T4. Staver: ingen anelse. Binding: 75mm, utover det ingen anelse. Pris: 7-10.000. Alle forslag mottas med takk, mitt "erfaringsgrunnlag" med toppturutstyr og telemark er per dags dato null og niks. Tenker på å legge ut samme "posten" på FriFlyt, men tenkte jeg skulle poste her først siden jeg har inntrykk av at folk på fjellforum kanskje vil se tradeoff mellom kjøreegenskaper og gåegenskaper i et litt annet lys.
  13. 150 døgn vinterstid var en langt bedre "testperiode" enn noe jeg kom over på nettet, så når pris blir med i beregningen blir det nok denne posen. Mange på linja jeg går som har samme dilemmaet mtp. pris og komftemp, så nå får Nanokene til Oslo Sportslager bein å gå på Takk for supert svar! A.B.
  14. Hei! Studerer friluftsliv et år og dette ser ut til å medføre en del vinterovernattinger i telt, snøhule og på hytte. Fra før har jeg bare erfaring fra vinterovernatting i telt med Forsvaret, da også med forsvarets sovepose. Har kikka litt rundt på nettet, men er usikker på om den vi hadde der var Kapok eller en nyere modell, jeg var inne i 2010/2011. Å fryse var aldri noe problem da, men med defavarmere, lagstelt og av og til jervenduk fikk kanskje ikke forsvarsposen kjørt seg. Har en Mammut UL 3-season nå, men den begynner allerede å bli i kaldeste laget. Klam og jævlig blir den også, men vekta er ingenting på si på. Trenger med andre ord en vinterpose som skal brukes til forskjellige typer overnatting vinterstid. Ettersom jeg er student er pris et viktig punkt. Ser etter noe i 2000-2500-kronersklassen. Kom dermed over Nanok Performance Down hos Oslo Sportslager: http://www.oslosportslager.no/produkt/performance-down-30-dunsovepose-195-cm-4968.aspx Lest litt på nettet og har hørt meget ymse om denne. Enkelte sier den er bra men at den nok ikke holder det den lover. Andre sier den er bikkjekald. Det er også det faktum at temperaturanvisningen på denne posen er etter annen standard enn den andre produsenter bruker(?) Kort sagt; er det noen med håndfaste erfaringer med denne posen som synes den er god, verdt pengene, evt. ikke? Takk på forhånd! A.B.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.