Gå til innhold
  • Bli medlem

Knut S

Passivt medlem
  • Innlegg

    127
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Knut S

  1. Og med det mener du endene? Kanoen ligger lagret i garasjen med bunnen opp, på arbeidsbukker ca 1-1,5 meter inn fra hver ende.
  2. Takk for gode innspill, jeg sjekker kanoen i vann og sender en mail til butikken for å høre hva de sier. Men jeg antar dette er vanlig for kanoer som er laget i polyetylen/plast.
  3. Skjønner, og ser poenget ditt. Men hvor mye skal man egentlig godta av slike avvik i materialene? Det skal sies at kanoen hadde ujevnheter når den ble pakket ut også, og ikke kun etter å ha ligget i solen. Kanoen står nå i garasjen, med en helt annen temp enn ute i solen, og ujevnhetene er der fortsatt.
  4. Takk, da blir det en reklamasjon ja. Liker at utstyr er helt i orden.
  5. Takk for svar. Da regner jeg med at dette er en reklamasjonssak ovenfor butikken?
  6. Et raskt spørsmål ang. nyinnkjøpt Old Town Penobscot 164. Er helt noob på kano, og den har kun blitt benyttet på et par turer. Spørsmålet er; skal bunnen på kanoen være «bulkete», se bilder. https://www.westsystem.no/p/15743/old-town-penobscot-164
  7. Tusen takk for utfyllende svar, Anders. Da ligger det en tilsvarende i handlekurven på fjellsport😀👍🏻
  8. Beklager, veldig dårlig formulert fra min side Tenkte på bæreselen til minsten. Har en liten en på nesten en måned nå, og gleder meg til å komme meg ut på tur igjen. Men usikker på når de kan begynne å sitte en en slik bæresele/bæremeis.
  9. Flott rapport. Hvilken sekk benytter du til minsten, og hvor gammel er han?
  10. Har Alpinelite som er samme pose som Ultralite, bare litt bredere. Favorittsommerposen til vår, sommer og høst, og med på de aller fleste turene. Kan kanskje bli litt varm på sommeren, men da er det bare å justere litt med glidelåsen. Har også brukt den ned mot -10, noe som fungerte helt greit.
  11. Det er helt sikkert årsaken til lekkasjen. Fyrer opp og stenger primusen etter boken, så skal vi se om det ikke blir andre boller:)
  12. Takker for raske svar. Lekkasjen oppstår i det jeg skrur sammen modulene, ikke i etterkant. Virker som det er endel trykk som presser drivstoff ut, før de har blitt skrudd helt sammen.
  13. Da ble det en Omnifuel II på salg også. Et kjapt spørsmål, skal det oppstå lekkasjer når man fester flasken til selve pumpen. Dette er før pumping og fyring av brenneren starter. Kan ikke si at jeg har opplevd dette med Optimusen.
  14. Et noobspørsmål angående mulifuelbrennere. Snur dere alltid flasken til "off" etter hver koking, eller er det kun etter siste gangs bruk og leir skal brytes? Greia er vel å la brenneren tømme seg selv for brensel, men at dette må gjøres hver gang er vel rett og slett litt knotete, særlig når alt er koblet til en primusplate. Har brukt mye jetboil og andre gassbrennere, og der er saken veldig enkel. Men ble veldig usikker angående mulitfuelen på helgens tur.
  15. Tanken er veldig god. Men det hjelper fint lite når konklusjonene i rapportene kun er avhengig av hvilken politisk agenda de som har bestilt rapportene har. Helt på lik linje med oppdrettsnæringens ansvarsfraskrivelse og særdeles villendende rapporter.
  16. Prøvd med to forskjellige gassbokser. En halvfull MSR og en ubrukt Coleman, så magefølelsen tilsier at det ikke er noe galt med gasstilkoblingen.
  17. Mener at testene i dag har blitt utført med gass som brensel, ikke flytende. Har prøvd med både vanlig lighter og fyrstikker i dag som beskrevet i instruksjonene, men brenneren vil rett og slett ikke fyre opp.
  18. Da ble det en Optimus Polaris, da denne i utgangspunktet enkelt skal kunne benyttes med gass og bensin. Testet kun med gass i dag, men den vil ikke tenne alle gangene. Kun fått flamme to ganger, selv om oppstartsprosedyrene følges til punkt og prikke. En brenner skal jeg kunne stole på under tøffe vinterturer, ikke være bekymret om brenneren vil starte eller ikke. Mulig mandagsbrenner? Skal teste mer senere i dag med bensin også, men ligger an til en tur i butikken i morgen. Forresten kjøpt på XXL, der de operer med forskjellige priser på nett og i butikk på mange produkter. De ansatte gjemmer seg bak 'at butikken ikke klarer å følge opp prisene på nett, som justeres hele tiden'. Sludder og pølsevev, en særdeles umoralsk måte av ledelsen hos XXL til å få uvitende kunder til å betale mer enn nødvendig. Dette har jeg opplevd i mange år, og sjekker alltid nettpriser før jeg handler i butikk. Alt fra billige stekespader til dyre ryggsekker og telt. Gjelder sikkert alle de store kjedene. En liten utblåsning der altså:)
  19. Tusen takk for utfyllende svar. Blir en liten runde rundt i butikkene i dag.
  20. Etter å ha lest ytterligere om begge to og noen flere, har også Omnilite Ti meldt seg på i kampen. Men etter det jeg ser på diverse youtubefilmer, er Optimusen enklere å bruke, ikke bare dersom man skal skifte mellom gass og bensin. Min hovedbruk vil være renset bensin hele vinteren, og gass på sommeren. Men på sommeren benyttes også JetBoil og andre lette gassbrennere, så det vil ikke være noen avgjørende punkt. Noen som vet om drivstofforbruket er forskjellige på disse tre brennerene, leser på Fjellsport at Omnilite bruker vesentlig mindre drivstoff enn storebroren.
  21. Vil i hovedsak brukes med renset bensin, og eventuelt gass når tempen ikke er for langt ned på det blå.
  22. Blir ny brenner til vinterturene i år. Og har lest meg frem til to alternativer, Optimus Polaris Optifuel eller Primus Omnifuel II. Fordelen med den siste er prisen i dag, men har lest at en del har problemer med brenneren, er dette reelt enda på de siste utgavene? Fordeler og ulemper med disse to alternativene? https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/turkjokken/brennere-ovn-og-grill/turbrennere/multifuelbrennere/optimus-polaris-optifuel.html https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/turkjokken/brennere-ovn-og-grill/turbrennere/multifuelbrennere/primus-omnifuel-ii-with-fuel-bottle.html
  23. Jeg er selv 198 høy, og har gått for http://www.westernmountaineering.com/sleeping-bags/gore-windstopper-expedition-series/puma-gws/ Den oppgis til 200cm, men har mer enn nok plass til meg. Ikke stram ved føttene eller hetten. Plass til klær eller andre gjenstander inne i posen også. Koster litt, men ville ikke byttet den ut for alt i verden. Sov som en prinsesse sist vinter i 22 blå.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.