Gå til innhold
  • Bli medlem

Knut S

Passivt medlem
  • Innlegg

    127
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Knut S

  1. Skjønner, og ser poenget ditt. Men hvor mye skal man egentlig godta av slike avvik i materialene? Det skal sies at kanoen hadde ujevnheter når den ble pakket ut også, og ikke kun etter å ha ligget i solen. Kanoen står nå i garasjen, med en helt annen temp enn ute i solen, og ujevnhetene er der fortsatt. 

  2. Beklager, veldig dårlig formulert fra min side:cool: Tenkte på bæreselen til minsten. Har en liten en på nesten en måned nå, og gleder meg til å komme meg ut på tur igjen. Men usikker på når de kan begynne å sitte en en slik bæresele/bæremeis. 

  3. Et noobspørsmål angående mulifuelbrennere. Snur dere alltid flasken til "off" etter hver koking, eller er det kun etter siste  gangs bruk og leir skal brytes? Greia er vel å la brenneren tømme seg selv for brensel, men at dette må gjøres hver gang er vel rett og slett litt knotete, særlig når alt er koblet til en primusplate. Har brukt mye jetboil og andre gassbrennere, og der er saken veldig enkel. Men ble veldig usikker angående mulitfuelen på helgens tur.

  4. Tanken er veldig god. Men det hjelper fint lite når konklusjonene i rapportene kun er avhengig av hvilken politisk agenda de som har bestilt rapportene har. Helt på lik linje med oppdrettsnæringens ansvarsfraskrivelse og særdeles villendende rapporter. 

    • Liker 1
  5. Da ble det en Optimus Polaris, da denne i utgangspunktet enkelt skal kunne benyttes med gass og bensin. 

    Testet kun med gass i dag, men den vil ikke tenne alle gangene. Kun fått flamme to ganger, selv om oppstartsprosedyrene følges til punkt og prikke. En brenner skal jeg kunne stole på under tøffe vinterturer, ikke være bekymret om brenneren vil starte eller ikke. Mulig mandagsbrenner? Skal teste mer senere i dag med bensin også, men ligger an til en tur i butikken i morgen. 

    Forresten kjøpt på XXL, der de operer med forskjellige priser på nett og i butikk på mange produkter. De ansatte gjemmer seg bak 'at butikken ikke klarer å følge opp prisene på nett, som justeres hele tiden'. Sludder og pølsevev, en særdeles umoralsk måte av ledelsen hos XXL til å få uvitende kunder til å betale mer enn nødvendig.  Dette har jeg opplevd i mange år, og sjekker alltid nettpriser før jeg handler i butikk. Alt fra billige stekespader til dyre ryggsekker og telt. Gjelder sikkert alle de store kjedene. En liten utblåsning der altså:)

     

  6. Etter å ha lest ytterligere om begge to og noen flere, har også Omnilite Ti meldt seg på i kampen. Men etter det jeg ser på diverse youtubefilmer, er Optimusen enklere å bruke, ikke bare dersom man skal skifte mellom gass og bensin. Min hovedbruk vil være renset bensin hele vinteren, og gass på sommeren. Men på sommeren benyttes også JetBoil og andre lette gassbrennere, så det vil ikke være noen avgjørende punkt. Noen som vet om drivstofforbruket er forskjellige på disse tre brennerene, leser på Fjellsport at Omnilite bruker vesentlig mindre drivstoff enn storebroren.

  7. Blir ny brenner til vinterturene i år. Og har lest meg frem til to alternativer, Optimus Polaris Optifuel eller Primus Omnifuel II. Fordelen med den siste er prisen i dag, men har lest at en del har problemer med brenneren, er dette reelt enda på de siste utgavene? Fordeler og ulemper med disse to alternativene?

    https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/turkjokken/brennere-ovn-og-grill/turbrennere/multifuelbrennere/optimus-polaris-optifuel.html

    https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/turkjokken/brennere-ovn-og-grill/turbrennere/multifuelbrennere/primus-omnifuel-ii-with-fuel-bottle.html

     

  8. Jeg er selv 198 høy, og har gått for http://www.westernmountaineering.com/sleeping-bags/gore-windstopper-expedition-series/puma-gws/

    Den oppgis til 200cm, men har mer enn nok plass til meg. Ikke stram ved føttene eller hetten. Plass til klær eller andre gjenstander inne i posen også.

    Koster litt, men ville ikke byttet den ut for alt i verden. Sov som en prinsesse sist vinter i 22 blå.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.