Gå til innhold
  • Bli medlem

OddbjørnB

Aktiv medlem
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

14 Neutral

Om OddbjørnB

Nylige profilbesøk

1 435 profilvisninger
  1. Jeg har ikke prøvd denne selv, men ut ifra tilbakemeldingene så ser den ut til å være det du er ute etter. Bortsett fra prisen, da. https://www.northernplayground.no/nb/shop/t-skjorte?fit=men
  2. Jeg kjøpte Sverdrup i fjor vår, etter at Fischer-skiene takket for seg. Blir brukt til dagsturer i fjellet, med utgangspunkt fra bygda. Utstyrt med BC-bindinger. Jeg liker skiene veldig godt og kan absolutt anbefale de (jeg har ikke prøvd noen av de andre skiene du nevner).
  3. Hei! Jeg er oppvokst i Rånå og ganske godt kjent i området, hovedsakelig mellom Grøndalen og kommunegrensene. Nå har ikke jeg særlig erfaring med telting, men ser ikke for meg at det skal være problem å finne plass til telt i denne delen av området, hvis det er underlaget det er snakk om. Bildet over fra Nørdre Glupen er slik sett ikke representativt for området. Med start fra Lordalen vil jeg anbefale turiststien opp fra Nysetre, ta av vestover mot Krokuttjønn og til Dordiholet. Videre derfra er det flere muligheter. Se vedlagte bilder og naviger i kart på egenhånd. - Storvatnet på bildet er det som ligger i Lesja og Skjåk. - Bildet fra Rånåflye er tatt omtrent på fylkesgrensa Ellers er det ei gruppe på Facebook som heter Friluftsliv i Breheimen og Reinheimen som kan være nyttig. Bilde 1: Dordiholet 2: Buabergvatnet 3: Digerkampvatnet 4: Kjelkehøtjønnet 5: Krokuttjønn 6: Rånåflye 7: Storvatnet, mot sørvest
  4. Hei! Jeg bestilte nylig Sasta Vaski zip, som du linker til (jeg kjøpte fra Outnorth). Den virket å være av meget bra kvalitet, og var behagelig å ha på. Men ved litt bøy og tøy og diverse beinbevegelser hit og dit merket jeg at det var noe med passform/fasong som ikke stemte. Akkurat som at den var for smal, og dermed begrenset bevegelsesfriheten til beina. Jeg tviler på at jeg hadde blitt fornøyd, så endte derfor opp med å returnere buksa igjen.
  5. Nei, det er vanskelig å si hva som er hard bruk og ikke. Men hadde det vært tydelig spor etter skade (for eksempel dyp ripe i sålen utover mot stålkanten) så hadde jeg ikke reklamert på skiene. Men her så sendte jeg flere bilder som viste at det ikke var slike skader. Når avslaget så kommer, med begrunnelse at det er ytre skader som er årsaken, da sa det meg mye om policy'en til Fischer. Men ellers har jeg vært meget fornøyd med skiene.
  6. Jeg kjøpte samme skiene i januar 2019. Sist på vinteren nå så oppdaget jeg brudd i begge stålkantene på ene skia og ene stålkanten på den andre, i området ved hælen. Jeg tenkte at det sikkert var selvforskyldt på grunn av hard/mye bruk. Stålkantene ble forsøkt limt fast igjen, noe som var totalt mislykket. Jeg tenkte da at jeg bare måtte kjøpe meg nye ski snart, så det ble til at jeg bare fortsatte å bruke de. I påska så jeg at skadene var blitt betydelig verre (naturlig nok). Jeg søkte litt på nett og fant ut at brudd i stålkanter kunne være en svakhet på ski fra flere produsenter. Ved nærmere ettersyn så jeg også at det ikke var tegn til ytre skade som skulle forårsaket bruddene i stålkantene mine. Jeg kontaktet butikken, som fikk bilder og beskrivelse av problemet som de videresendte til Fischer. Etter et par dager kom avslaget, med begrunnelsen at skiene er godt brukt (sant), og at det er ytre årsaker som har gjort at stålkanten har bristet, Jeg valgte da å ikke gjøre mer med saken. Butikken gav meg halv pris på nye ski, så da slo jeg til på det. Det ble selvsagt ikke Fischer, men et par Åsnes Otto Sverdrup.
  7. Jeg er delvis på utkikk etter det samme selv, men primært til vinterbruk. For min del står det mellom Bergans Senja hybrid softshell og Helly Hansen Odin mountain softshell. Regner med det blir sistnevnte på meg (om det blir handel, da).
  8. Jeg kjøpte her: https://skoytebutikken.no/produkt/ezeefit-gnagsarsokk/
  9. Hei! La Sportiva har en modell som heter Ultra Raptor. Er det slik at denne på et eller annet tidspunkt tok over for Raptor (eventuelt med en periode med overlapp)? Og, i så fall, er det noen som vet når Raptor gikk ut av produksjon?
  10. https://www.fjellforum.no/topic/38886-ditt-beste-gnagsårtips-førebyggjing/ Fant denne tråden i dag. Der er det nevnt noe om å utvikle allergi mot lim på sportsteip... Trådstarter ser ellers ut til å bli fornøyd med gnagsårsokk (fra apoteket).
  11. Jeg har i løpet av vinteren begynt å få gnagsår på hælene av mine. De siste årene har jeg hatt på en stripe med sportsteip på tvers over hver hæl, før bruk av både fjellsko og skisko. Dette har hindret gnagsår, fram til i vinter. Teipen ser ut til å sitte som f..., så jeg er ikke sikker på hva som skjer. Bruker liner og ullsokker, sommer og vinter. Tenkte å foreslå at vi kunne bytte sko. Men jeg har størrelse 43, så da går ikke det 😅 Har tidligere lest om folks erfaringer med gnagsårsokker. Har fått inntrykk av at de fleste synes de ikke fungerte noe særlig bra. Men nå skal jeg prøve, kanskje slike som er nevnt ovenfor. Angående Alaska så er de jo ikke direkte myke, men det er faktisk vanskelig å kante ytterski ved traversering på hardt underlag. En annen ting som er litt dumt er at det ikke er løs innersåle i de. Skiene mine er Fischer Traverse 78.
  12. Hvilken størrelse er skoene dine?
  13. Jeg har også Alaska, og har erfart samme problem med stramming/snøring. I går tok jeg en tang og klemte sammen de nederste hempene litt, slik at de holder fast lissene til man skal snøre videre oppover.
  14. Jeg kjøpte nye Asolo fjellsko i fjor. Leste tilfeldigvis om dette fenomenet på nettsiden deres for en stund siden. I følge Asolo er deres sko konstruert for at både mellomsåle og yttersåle kan byttes ut dersom det blir nødvendig.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.