Gå til innhold
  • Bli medlem

cosmogs

Aktiv medlem
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av cosmogs

  1. dsk ga et utrolig godt svar på dette, og jeg håper du får den til å funke tilfredsstillende. Om du ikke får orden på den og velger å kvitte deg med den, gi meg et hint. Har blitt "helt Coleman", nettopp restaurert en 220F lanterne totalt, og det hadde vært gøy med et nytt prosjekt.
  2. Hei, for meg er lysten på vintertelting ny og stadig stigende. Og da trenger man jo masse egne greier for å holde varmen. Liker varme. Har nå en Helsport Svadalen sovepose. God og stor, ekstra bred dunpose, T-lim minus 14 om jeg ikke husker helt feil. Har det greit i denne med lakenpose i silke i temperaturer ned mot null, men ser ikke for meg at denne holder i minus 10 - 20... Så er spørsmålet, er det smart å tenke på å kjøpe en relativt lett sommerpose for å benytte den inne i Svadalen posen? For å ha en smidig og fleksibel soveposeløsning? Har sett det anbefalt av et par her inne tidligere, og er ute etter konkrete tips om soveposer som egner seg for dette i min Svadalen. Kan vel trolig slippe unna med en syntetisk dersom jeg velger denne løsningen? En ekstra bonus er selvsagt at hey! da har jeg sommerpose også! Svadalen blir litt varm midtsommers, men funker greit iom at glidelås går hele veien og egen glidelås på fotsiden.
  3. Oh la la og halleluja! Vakkert! Definitivt verd litt frost - frostworthy...?
  4. Nettopp kommet hjem fra 4 døgn på Hardangervidda, og storfornøyd med 550B exponentens innsats underveis. Ingen ekstreme forhold, men den gjør det den skal gjøre, enkelt og problemfritt. Hva mer kan man ønske...? (Og yey! Da jeg kom hjem kunne jeg hente 1967 Coleman 220F lanternen jeg kjøpte på posten. Den gamle damen trengte nye glødenett, ellers strøken og tett og synger som en 20åring! ) Jepp, jeg har nok blitt en Coleman.
  5. @Elisabeth-81 Ikke enda, kom nettopp hjem fra 4 døgn på Hardangervidda, utgangspunkt Synken. Helt nydelig, go`vær og lite folk. Norefjell og Høgevarde står fremdeles høyt på lista, håper å rekke det før sneen faller, og om den gjør det - kanskje en grei unnskyldning for å anskaffe et vintertelt...? @Gyltebo - Ranten er definitivt notert, takk!
  6. Fjellsport er det eneste bokmerket mitt med en kommentar etter. Jeg har bokmerket det som: "fjellsport - superbutikk" Helt enkelt fordi de har et kjempeutvalg, de sender ting umiddelbart, de har gode priser og det var veldig greit å komme innom lageret i Sandefjord for å kikke på forskjellige liggeunderlag da jeg skulle kjøpe mitt første og var rimelig frustrert over det brede utvalget. Har siden kjøpt ganske mye fra fjellsport og vært superfornøyd. Padlespesialisten derimot...var dum nok til å bestille en vannpose derfra for 4 - 5 uker siden. Fikk en mail om at den var sendt pr post. Mottok ingenting, og jeg har 120+ kjøp fra eBay og sikkert like mange fra norske nettbutikker utan at noe har forsvunnet. Sendte en mail og etterlyste bestilling, intet svar. Superseriøst.
  7. Mottok min Coleman 550B exponent i går, for en fantastisk liten sak! Denne kommer fra nå av til å bli med på samtlige turer!
  8. Takk, fant ut av det til slutt. Den må simpelthen ikke stå på offroad. Men synes det var merkelig at den rekalkulerte ruten og begrunnet det med at kartet ruten var opprettet med ikke finnes på enheten. Hvilket det jo gjør. Men vi er venner nå, Dakota`n og jeg!
  9. Sikkert en enkel sak dette, men hodet mitt er åpenbart av det enkle slaget - så hjelp! Som emne sier - ruten min vises i luftlinje. Har for eksempel lagt inn rute med Basecamp og synket den inn på Dakota. I Basecamp vises ruten korrekt, følger altså sti. Men på Dakota blir alle rutene liggende i luftlinje. Hvilket ikke er helt greit når jeg er til fots. Kan liksom ikke forstå annet enn at dette skal justeres under: Oppsett - Ruting - men har forsøkt de alternativene som finnes og den ekle luftlinjen er der like herlig. For ordens skyld, står Dakota nå på: Veledningsmetode: offroad Beregn ruter for: fotgjenger Lås på vei: nei (har testet både ja og nei) offroad overgang: auto Og i det jeg skriver dette synker jeg Dakota med basecamp for n´te gang i dag, og plutselig bestemmer den seg for å rekalkulere rute i basecamp også, så jeg får den fine luftlinjen der også. Vel, den sier noe om at kart ikke finnes på enheten, men de ligger jo der. Har lastet ned topo frikart.no til Mac, og det å legge dem inn på minnekortet var vellykket og greit. Fikk jo beskjed om det i basecamp overføringen og jeg ser dem jo, ingen tvil om at de er der. Noen som har noen løsninger...?
  10. Mottok Arc´teryx Altra75 i dag, imponert! Fått grundig test i trapper og i nærliggende terreng, ut på fjellet i morgen. Burde fulgt med regntrekk til den prisen, men har et fra Helsport som passer. Donorsekken kostet t 498,- fra Helsport Outlet, omtrent samme prisen som regntrekket fra Arc´teryx
  11. Glimrende, takk skal du ha! Mye å lære når "alt" er nytt. Skulle jo i utgangspukntet kun ha et telt til MC turer, men andre muligheter frister og lokker - heldigvis!
  12. Høgevarde og Høgevardtjenn virker å være et knalltips, bekrefeter at dette forumet er genialt ift kompetanse på det meste! Har ikke kart over området (annet enn googlemaps), kart kjøpes inn til uka og GPS er på vei pr post. Men slik jeg forstår det er det 2 timers gange på merket sti fra Tempelsetra (hvor det trolig er greit å parkere..?) opp til Høgevarde. Høres overkommelig ut første dagen for en fersking. Eneste hensikten med turen er å campe, oppleve ro og være uten mobildekning. Og dessuten få en liten forsmak på hva Hardangervidda har å by på uken etterpå.
  13. Noen som er kjent i området, og vet om det finnes fine teltplasser på øst eller vestsiden av Istjern? I såfall - greit å parkere på/ ved Tempelseter, evt andre alternativer? Eller forsåvidt - andre gode steder ved vann/ elv på Norefjell? Har noen fridager i kommende uke.
  14. Norrøna Gore Tex Pro jacket (norsk firma, burde kanskje kalt den jakke og ikke jacket..?) Halv pris på fjorårets fordi den er gul på Norwegian Outlet Vestby (jepp - enda et erketypisk norsk navn...)
  15. Har et i M og opplever det som ypperlig. Skulle jeg kjøpt igjen ville jeg definitivt valgt LW (wide). De ekstra cm i bredden er verdifulle komfortmessig og representer ikke all verdens økning i str og vekt.
  16. Synes Soto sin løsning til deres Micro Regulator ser rimelig grei og enkel ut, ikke vanskelig å kopiere til egen brenner hjemme på kjøkkenbenken heller. http://www.sotooutdoors.com/products/item/OD-1RW.html#prettyPhoto[gallary1]/1/
  17. Trekker denne frem igjen, tenker det er bedre å fortsette en tråd enn å starte enda en Coleman-tråd..? Etter å ha lest primustråder opp, ned og i mente lot jeg meg simpelthen forføre av Colemans enkle klassiske estetikk og brukervennlighet og gikk til anskaffelse av en Coleman Exponent Multi fuel stove (mod 550B725). Kjøpt den ny på eBay, så det tar noen dager før jeg får den. Forstår at dette ca er en 550B med vindskjerm...? Kommer utelukkende til å fyre den på renset bensin. Regner med at denne kan brukes i mange år før den trenger særlig vedlikehold, men liker å være i forkant og ha deler liggende, så er det da dette kitet jeg trenger...? Og er det andre deler jeg evt burde ha..? http://www.coleman.com/product/550-6771#.U_oLfkuySB8 Ser jo at Coleman har en vidunderlig lang liste over deler til 550B, men - de sender ikke til Norge. http://www.coleman.com/Parts/RNRP/repair-replacement-parts/550-499/1-burner-multi-fuel-stove Uansett sikkert ikke noe poeng i å ha ekstra av alt, men veldig greit å ha ekstra av hva jeg kan komme til å trenge. Om jeg da altså hadde visst hva det var. Ingen forvarming høres jo fint ut, men den trenger kanskje litt starthjelp når det er blått...? Hvordan forvarmer man evt en Coleman...? Og hva er egentlig forskjellen på 550 og 550B..? Vil deler til 550 (litt flere treff på eBay) passe min 550B...? Gleder meg til bekjentskapet! (Og for å kompensere for vektøkningen - har jeg gått amok ift titangreier fra Snow Peak )
  18. Eagle pannen er ekstrem på samme vis. "Kan brukes på bål, primus etc" står det så fint på innpakningen. Synes ideen virket god - rustfritt høyglanspolert edelstål med kobberbunn (javel, fint skal det være). Men ved første test hjemme med komfyren på 5 (og den går faktisk til 12) skrudde den omtrent som Beckham umiddelbart. En stor del av "kobberbelegget" forsvant også. Med tanke på at innpakningen inneholder lite info foruten om at dette er en panne for reale villmarkinger og en rekke superlativer, er det desto mer artig at noe av det lille som står på den er: "Mrk. Overopphetede panner får deformering og "non-stick" belegget ødelagt. Dette er ikke fabrikkasjonsfeil og bruksfeil erstattes ikke. Jepp, den delen er faktisk understreket på pakningen. Kunne ikke annet enn å le. Gjør et nytt forsøk, bestilt denne pannen fra GSI: http://cdon.no/outdoor/gsi-outdoors/gsi-outdoors-pinnacle-8-frypan-p22504489 Har ikke sett den i 20 cm versjonen, men XXL hadde den i ca 35 cm. Irriterte meg grønn da jeg var der at de ikke hadde den i litt mindre diameter, for den virket særdeles solid og velbygget. Desto mer fornøyd da jeg kom hjem og oppdaget at cdon.com (av alle steder) fører GSI og hey - de hadde en igjen til meg til hyggelig pris! Har knalltro på den panna, om det også viser seg å være en "bøye-panne" gir jeg opp og innfinner meg med at friluftslivet er likestilt med å steke litt på skrått.
  19. Tusen takk for glimrende tips - fungerer ypperlig! Med Glava får jeg benyttet ca 6 cl rødsprit til forvarming, og det brenner opp i løpet av ca 2 min, vs 30 - 40 sek uten Glava. Mer enn tilstrekkelig
  20. Vært innom fjellsport i dag, ypperlige mennesker, kjempeutvalg og hyggelige priser. Tok en kjapp avgjørelse - Exped Synmat 12 LXV vil gi meg mer enn rimelig komfort på MC tur. Helt greit pakkvolum for MC, og den store medfølgende schnozzelbagen gjør arbneidsoppgaven grei nok. http://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/soveposer/liggeunderlag/exped-synmat-12-lxw.html Så - rett ut på tur!
  21. Noterer meg den pblind og takker for innspillet. Innser at også Mammut King Size må med på listen over kandidater. http://www.fjellsport.no/mammut-king-size-pump-mat-cft-dark-fire.html
  22. Dette virkes å være et passende sted for mitt lille og sikkert enkle (for den som kan det) spørsmål. Jeg gikk relativt nylig til innkjøp av en MSR Whisperlite Universal som jeg har ekserimentert litt med. Vi har blitt skikkelig gode venner og jeg og MSR`n har kommet frem til at renset 4takts miljøbensin fra Statoil er tingen. Den soter helt vanvittig om jeg forvarmer med den samme bensinen, og jeg benytter derved rødsprit. Funker veldig bra - null sot. Imidlertid - om jeg heller skålen til forvarming full av rødsprit, tar det ca 40 sekunder før flammene dør ut, og dette er i korteste laget, den er rett og slett ikke skikkelig varm og det er ikke alltid den fyrer etter forvarmingen. Om jeg forvarmer i 2 omganger fungerer det bra, men jeg synes operasjonen med å fylle skålen igjen med rødsprit mens den er varm er unødvendig spennende. Den har jo denne veke-tingen i skålen, vil jeg få den til å brenne lenger ved å tilsette "mer veke?" Altså legge ytterligere en veke på den som allerede er der, for å hindre rødspriten i koke i den grad den gjør nå og derved forlenge forvarmingstiden? I såfall - hva kan jeg benytte...? Hvilket materiale? Evt forslag til konkrete gjenstander jeg kan benytte? Eller kanskje ytterligere en veke, for disse er vel trolig å få kjøpt løse. Det andre alternativet er selvsagt å teste forvarmingspasta. Aner ikke hvordan denne oppfører seg, soter den mye? Er det stor forskjell på de forskjellige produsentenes pasta? Fjerner jeg i såfall den veken som allerede er der når jeg benytter pasta...? Som dere kanskje forstår, her har det frem til nå kun blitt benyttet gass. Må si at det av en eller annen grunn er mye mer tilfredsstillende å fyre med fuel, det bare er sånn.
  23. Hei alle! Har fra før exped synmat UL 7, dessverre i str M. Var litt kjapp og gjorde ikke god nok research før jeg kjøpte dette, burde ha kjøpt LW. Men greit nok, et ok underlag som vil bli brukt på fot og skiturer. Er imidlertid ute etter å å anskaffe et underlag med minimum 60 cm bredde. Vekt har ikke så mye å si, da dette i hovedsak vil bli brukt til MC turer. 1 kg eller 2 spiller i så måte liten rolle, og det gjør ingenting om det ikke kan brettes dobbelt før det rulles sammen. Dessverre er utvalget i de lokale sportsbutikkene varierende, og det er ikke helt enkelt å sammligne de kandidatene jeg har funnet. Regner med at det blir tur allerede i morgen, så om jeg hadde kunnet finne underlaget lokalt i Drammen/ Asker/ Oslo ville det være supert, men overlever fint med synmat str M også. Hovedfokuset er komfort komfort og atter komfort. Og holdbarhet er greit. De kandidatene jeg foreløpig har på liste mi er (åpen for andre forslag også): Thermarest NeoAir all seasons large http://komplettfritid.no/product/therm-a-rest-neoair-all-season Thermarest NeoAir XLite large http://komplettfritid.no/product/therm-a-rest-neoair-xlite Tror egentlig det er greit med at det smalner nederst? Men har ingen erfaringer med dette. Sover jo litt urolig... Exped Downmat 9 LW http://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/soveposer/liggeunderlag/exped-downmat-9-lw-liggeunderlag.html Tenker at det er greit at det veier litt ekstra om det faktisk betyr at det er mer solid. Har som sagt et UL fra før til bruk når jeg reiser lett. Liggeunderlaget vil stort sett bli brukt sammen med Thermarest sengen min, vi snakker komfortklasse. http://www.xxl.no/villmark/soveposer-og-underlag/liggeunderlag/therm-a-rest-luxurylite-ultralite-cot-regular/p/1097091_1_style Det ideelle ville selvsagt være om noen med erfaring deler. Føler egentlig at jeg har sjekk på exped downmat`n, men er ekstremt nysgjerrig på Termarest NeoAir all seasons og forsåvidt også Xlite. Tekstur og lyder er interessant, selv om jeg ikke sklir så mye rundt iom at feltseng light blir brukt. Så - hva ville du anskaffet, og hvorfor? Om man utelukkende ser på komfort og ikke vekt/ pakket str.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.