Gå til innhold
  • Bli medlem

hgmann

Aktiv medlem
  • Innlegg

    258
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hgmann

  1. Snakket med Helsport og de informerte om følgende endringer i 2018:

     

    For 2018 har alle teltene helt nytt opphengssystem for innertelt, større og bedre ventilering, forsterkede stangkanalkryss, og en ny konstruksjon av stangkanalene, slik at det er enklere å tre i stengene, mm.

  2. 1 minute ago, Per Fredrik said:

    Vi har et fast hylekor her som hauser opp denne skepsisen, så ta det med en klype salt. Jeg har Ringstind SL 1-2  og Ringstind Pro 1.Det er ikke nødvendig med footprint, men flere fordeler. Det blir mindre kondens, du får bunn i forteltet og du unngår mye av møkka som du ellers ville fått på teltbunnen. Jeg har valgt å ha footprint fast montert på begge Ringstind teltene mine. Det blir en økning av vekt og volum, men ikke mye. På "sommerteltet" mitt. Hilleberg Tarp 5 og Mesh telt 1 har jeg ikke footprint. Her prioriterer jeg vekt og volum.

    G1.thumb.JPG.542fc2c9535048cc1516c912c4be3aab.JPG

    He he! Du har et flott system her da :)

    • Liker 1
  3. 5 minutes ago, Bjarne H.S. said:

    Jeg har ofte med fjellduken eller en tarp og bruker denne der det er mye barnåler på bakken eks. i Femundsmarka. Har et tosifret antall hull i bunnduken i mitt Reinsfjell SL 2015-mod. etter flere barnålcamper i bl.a. nevnte Femundsmarka. Man bør alltid være bevisst på underlaget med SL-telt er min erfaring.

    Takk. Dette var jo litt mer urovekkende å høre. Ikke henvendt deg til Helsport etter barnål-penetreringen? Burde jo tåle det. Smart å tarpen. Kan jo være Helsport har endret bunnduken til noe sterkere i senere tid.

  4. 1 minute ago, Terka said:

    Bruker blandt andre telt også Fjellheimen 4 Camp Superlight, har aldri brukt bunnduk på noen av dem.

    Sjekker/vurderer altid grunnen under innerteltet godt, både mtp skarpe gjenstander, og komfort ift plant underlag å sove på.

    Det er nok lurt som du sier å være nøye med underlaget du slår opp teltet på.

  5. On 3/9/2006 at 2:24 PM, Bjørni1 said:

    Bruker primus easy light.

     

    Lyser godt, varmer meget godt og er enkel i bruk. Genial om vinteren. Bruker den også ute om jeg kommer sent fram til leirplass eksempelvis i travle ukedager.. Lyser godt ute, kan henge den i et tre eller lignende..

     

    Tørker godt klær og hjelper mot kondens i teltet...

     

    Bjørn

    Jeg har sett litt på Primus Easy light og Micro lantern. Easy light avgir kanskje ikke så mye varmeeffekt som micro lantern (?). Men din erfaring er altså at Easy light gir nok varme i telt en kald kveld? (ser du nevner tørker klær).

  6. 2 hours ago, whistler said:

    Når det begynner å bli godt under 0 er det bare fuelbrenner som gjelder for å få litt lunk i teltet, etter min mening. Eventuelt så kan en gasslampe hjelpe på litt om du bruker "vintergass" og det ikke er veldig kaldt. Jeg bruker en Primus gasslampe innimellom og syntes den er tryggere å bruke i innterteltet på små telt da flammen er beskyttet av metallgitter. Det er ikke krise om man får sveivet til den. I tillegg gir den et veldig trivelig lys :-)


     

    Det var interessant. Jeg ser at Primus har flere varianter av gasslampen. Hvilken bruker du? Er den nok til å gi litt lunk i teltet nå om dagen med temperaturer rundt 5-8 grader?

  7. Just now, nesning said:

    Jeg valgte Thermarest Neoair xTherm. En av de dyreste på markedet riktignok. Men for det første har jeg bare gode erfaringer med underlagene fra denne leverandøren i mange år og for det andre har den en del fordeler som var avgjørende for mitt valg.

    Underlaget kan brukes hele året, dvs. den er varm nok om vinteren (R-verdi 5,7) og lett nok til å bære om sommeren (430g).

    Det er ingen isolasjonsmateriale inni som kan bli fuktig. Må ikke tulle med pumpe  eller annet regnskap, bare bruke munn.

    Liten pakkvolum (litt større enn 1l vannflaske).

    Tverr- eller langsgående "pølser" er en smakssak, men jeg liker bedre tverrgående.

    Jeg har den ikke lenge nok til å si noe om slitestyrke, men det er stort sett gode erfaringer fra folk som har brukt dem lenge.

    Knitringen som flere omtaler er  nesten ikke eksisterende lenger etter litt bruk.

     

     

    Har sett litt på den også, samt neoair xlite da jeg primært ser etter noe lett til sommerbruk (Har Exped LW downmat). Prisene har vært ganske stive på Thermarest i det siste har jeg sett.

  8. 7 hours ago, Espen Ørud said:

    Det kommer helt an på hvilken bruk du skal ha det til. 

    Jeg har to oppblåsbare, Ett lett Exped 7 UL LW som jeg bruker på sommeren og om det skal bæres. Jeg har ett Exped 7 LW Synmat (jeg tåler over hodet ikke dun) som jeg bruker på vinteren. Da gjerne i kombinasjon med et lettere og tynnere "vanlig" underlag. Hovedsaklig fordi jeg uansett har med dette for å ligge på ved isfiske osv. og da kjører det som ekstra underlag i teltet også. 

    Det skal være ekstremt mykt der jeg planlegger å campe om jeg skal ha med noe annet enn oppblåsbare. Jeg sover fantastisk mye bedre på det enn på konvensjonelle underlag. Jag har ikke hatt noe problemer med mine, men vet det var en liten periode der de hadde noen "kanalkollapser" slik at "pølsene slo seg sammen", men har ikke hørt noen tilfeller av dette de siste par årene...

    UL-underlaget er så lite og lett at det også passer med planen jeg har om å stadig få litt mindre og lettere sekk uten at det går noe ut over komforten...

    Hei. Har lest at Exped UL- underlaget er glatt og man skli litt? Stemmer det med din opplevelse eller er det gamle rykter? 

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.