Gå til innhold
  • Bli medlem

Fantorangen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Fantorangen

  1. Jeg og datteren på 8 fikk plutselig en ettermiddag et illebefinnende og bestemte oss for å ta turen opp til Sikatjønna i Klæbu kommune. Parkerte ved Brøttem parkering. Vi passerte bommen og gikk "rett frem". Videre var det en oversiktlig skogsvei og etter hvert sti. Vi brukte vel ca. 2 timer opp - men det var godt med pauser underveis for å titte på alt mulig man fant på veien. Vi var ekstremt heldige med været og det var derfor "mye" folk å treffe på stien, tror vi traff på hele 3 turgåere totalt.. Når man har passert det bratte partiet kommer man over på et myrområde, anbefaler derfor godt skotøy. Vel oppe fikk vi nyte et fantastisk område og et fiskevann som tydeligvis var fullt av fisk - vi så fisk som hoppa hele kvelden/morgenen, men på tross av all den fristende fisken fikk vi ikke napp. Den ene lokale vi traff sa at vi måtte ha vært utrolig uheldige, for her fikk man visstnok fisk uansett hva. Fisk eller ei, vi hadde en super tur. Lett tilgjengelig og ikke minst overkommelig for barn. Dette var også vår første tur med hengekøye. Jeg har merket "Ticket too the moon King Size" samt myggnetting, mens min datter faktisk har ei fra ebay som funka knall! Link; https://www.ebay.com/itm/152371296863?ul_noapp=true Fordelen synes jeg med hengekøye, er at det er ekstremt lett vekt på samt at det går uhorvelig fort å sette opp og ta ned. Ulempen er vel kanskje for noen at man ikke får ligge helt flatt, men er du av typen som meg som har et godt sovehjerte og ikke har noe imot litt rare stillinger så vil du nok synes dette er en utrolig fin måte å sove ute på.
  2. Har nettopp kommet fra en tur hvor jeg brukte "ticket too the moon King Size". Denne synes jeg i alle fall var utrolig behagelig å ligge i. Men jeg tviler for at det er behagelig å ligge to stk i den. Jeg hadde med datteren på 8 år, hun hadde egen hengekøye. Men det gikk fint an å sitte begge to behagelig i min, men som sagt tror jeg det hadde blitt ganske trangt skulle vi begge ligge i den sammen. Jeg kjøpte den tilhørende myggnettingen som ticket too the moon har, funka utmerket på tross av at den var hvit. Jeg tror mange gjør feil ved at de setter den for slakt opp, man må stramme den så "gæli hardt" at man knapt får til å sette den opp, da er det riktig
  3. Så ute på Finn.no for ikke så lenge siden
  4. Kjempe-kjekt med dette forumet og jeg setter stor pris på de svarene jeg har fått - tusen takk! Imponerende at du gikk hele turen på et døgn Jeagle! 67 km i terreng er jo ganske heftig på den tiden du brukte August/september høres egentlig veldig lurt ut, men så var det det med ferier og slikt. Tror det blir en super tur med eller uten insektene, bare jeg tar med ei bøtte med myggspray Takk for tipset OttoStover. Skal skaffe meg det kartet Sekken blir tyngre som du sier, men det er noe litt spesielt med telt synes jeg. MEN nå har jeg aldri gått hytte til hytte så kanskje hvis jeg gjør det kan det jo hende at jeg blir helt frelst for alt jeg vet.
  5. Njææ, er en frysepinne ut av huttiheita. Tror jeg hadde takla turen dårlig - spesielt på saltfjellet. "Heldigvis" har jeg ikke ski, så det er min unnskyldning
  6. Tusen takk for linkene Walle! Herreguuuud som jeg gleder meg nå! :D Håper Juli kommer kjapt! Er så utollmodig
  7. Vil du være vennen min kom å gi meg klemmen din, trallala-trallalei. Vil du være vennen min, ja kom og gi meg snabeln din. Trallala-trallalei! Ogaboga Obadoba. Jeg vil være venn med deg!

  8. Takker og bukker for mange svar! Så det kan bli mye snø enda i juni, hmm godt at jeg har dere her inne Takk for tipset Walle om mye stein! Er ikke akkurat godt kjent rundt om Saltfjellet så da er det supert med jungel-telegrafen! Var det godt oppmerket? Det er forresten ikke dødelig viktig for meg at jeg skal gå hytte til hytte. Er veldig glad i teltet mitt så det frister litt å ta det med.
  9. Har selv sett begge episodene og gleder meg til i kveld til den neste Jentene er så ekte som man får det. Fint å få noen jenter som ikke er redde for å løpe uten sminke. Sminken deres er heller unødvendig mye jaktklær Ja, de har et heftig språk og kniser ofte, men kjenner ikke at det gjør noe. Nå banner jeg ikke mye selv , men jeg kniser utrolig mye - om ikke mer.
  10. Noen som har gjort det? Jeg har grublet meg til at jeg kan starte i Lønsdal og ende til slutt opp i Misvær. Har en Gammel-Onkel som gikk der for ca 70 år siden og han sa at det var en fin tur. Hvis jeg tar hytte til hytte kan jeg kanskje starte i Lønsdal, gå til Saltfjellstua, bjellåvasstua, tverrbrennstua og da ende til slutt opp i Misvær. Høres det logisk ut eller? Ute på nettet klarer jeg ikke å finne noen eksakte merkede stier som kan lede meg dit. Jeg må vel gå til anskaffelse av et lokal-kart av turistforeninga? Er den lengste turen jeg skal ta til nå så jeg er litt spent Blir nok iløpet av juni.
  11. Takk for svar! Ja, enig i at maten tar mye plass - jeg er også fæl å ta med meg for mye vann som det *kremt* kan bli litt unødvendig vekt av Hvordan synes du den blir når den blir tungt lastet?
  12. Jeg trenger ny sekk da den andre kun duger til å kaste på bålet. Jeg vet ikke helt hvor stor sekk jeg trenger eller hva som er bra eller ikke. Må bære dobbelt opp med sovepose,liggeunderlag etc Kan en sekk på 65 L duge, eller bør den være 75 L? Turene kommer til å være alt fra en natt til en uke så det er greit at den fungerer til det meste Jeg er 168 cm og ganske så spe så det er vell kanskje viktig at den er lett å justere på. Vil aller helst ikke bruke så alt for mye på en sekk,men bruktmarkedet og litt tålmodiget får jeg sikkert en dyr sekk til en billigere penge Har tittet en del på Bergans Trollhetta Lady 75, Bergans Rondane Lady 65 og Lowe Alpine Elbrus 65:75 dame, men jeg er så usikker. Hjelp en stakkars dame som er helt fersk på teltturer?
  13. Schæfere Fantastiske hunder og jeg kommer nok aldri til å ha en annen rase. Skulle det vært en annen rase hadde jeg nok gått for malamute pga pelsen og styrken, men ene Schæfer-hannen vi har som er langhåret fungerer fint i 20 minus og sover rett på snøen uten å fryse Samboeren min har tidligere hatt malamute og var malamute-frelst helt til vi fikk Schæfer - nå er det Schæfer som kun også står i hode på ham Lojale, arbeidsjern uten like, vokter, smart og verdens beste familiehund!
  14. Vi har brukt nonstop selene og har vært kjempefornøyd med dem (schæfere), Ingen av hundene har fått gnagsår eller noe slikt og hundene har trukket både tungt og langt
  15. Jeg tok en gang helt vanlige (menneske)sokker og brukte brunteip rundt over ulvekloa - var litt nødløsning der og da, men det funka supert på ei mils strekning tror jeg det var ca
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.