Gå til innhold
  • Bli medlem

anetteh

Aktiv medlem
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av anetteh

  1. Takk! Ja, har vell innsett at vi må over på tyngre eventuelt dyrere skal han få plass. Når han ligger kan man jo legge til 20cm i lengden pga fotbladet, og i accesen var det alt for trangt.
  2. Jeg trenger tips til et telt til de turene kjæresten er med. Det er ikke så ofte, og kun sommerstid, så jeg tenker max 3000kr. Så får vi heller oppgradere om interessen hans stiger. Men utfordringen er at han er 205cm høy, vi ønsker et telt med to innganger som er minst 115cm høyt innvendig og minst 225 langt. Samtidig som at vekten ikke trenger å overstige 2,5kg. Har ikke behov for stort fortelt men vil jo gjerne ha lav vekt. Så skjønner jo at kriteriene høyde, lengde, vekt og pris ikke gjør det lett, kanskje heller ikke mulig. Jeg har ett msr acces 2 som jeg bruker alene og det er for lite for han. Er det noen som har noen tips til telt, eller må vi mot lavvo?
  3. Haha jajaja 🙈 men pannekakene stekes jo i lett panne? Jeg vet ikke om jeg kverrulerer eller spørr av ekte uvitenhet nå, men jeg spør likevel.
  4. Er det noen av dere som har kommet over ett lett vaffeljern til turbruk? Det letteste jeg har funnet er eagle på ca 900gram, kunne tenkt meg enda lettere. (kaffekjelen min veier jo ikke noe, hvorfor må vaffeljernet være tungt liksom 🤷‍♀️)
  5. Hvordan kan det oppleves som kjølig?
  6. Har noen erfaring med Klymit Cross Canyon ? https://www.hektapatur.no/sove-ute/telt/3-sesongs-telt/klymit-cross-canyon-2-person Jeg er litt usikker på om jeg syns det er litt tungt for bare meg, men dog så er det stort nok til to de turene man er to. Bruker primært køye, men trenger å ha et telt liggende i fall. Og så er det rimelig. Noen erfaringer, eller umiddelbare tanker om det?
  7. Jeg låner bort til de jeg vet har økonomi til å erstatte det med nytt produkt hvis det ødelegges. Det er mulig jeg er en kjip venn av og til, men slik er det.
  8. Er det noen her som har erfaring med liggeunderlag fra Nemo Equipment? Mer spesifikt dette https://sport1.no/varemerker/nemo-equipment/astro-25l-neastro25l-bright-green/ Driver å pakker til tur, men syns at synmat'n er noe tung uten pulk. Har lett litt på nett, og ser foreløpig ut til at dette er det eneste som er registrert som på lager i byen jeg er i. Må ha matte som er 65 cm bred.
  9. Kan ikke du si hva du ikke kan spise? Jeg har mange allergier og en del intoleranser selv og vil gjerne ha noen å utveksle ideer og erfaringer med. Selv kan jeg overhodet ikke spise gluten, alle kornsorter, mais, soya, erter, løk, nøtter, eggehvite, gjær. Spiser havregryn på tur siden jeg ikke blir såå dårlig av de. Enkelte grønnsaker kan jeg tåle varmebehandlet men ikke rå, men intoleransene er egentlig uvesentlige siden reaksjonene på enkelte av de er så små at jeg kan gjøre slike unntak innimellom. Siden jeg ikke kan spise en eneste ferdigpose, tørker jeg en del mat. Det er helt ok egentlig, men herregud det hadde vært lettvint med en realpose i ny og ne! Jeg lager og energibarer, krydderblandinger, frokostblandinger, "brød" og slikt selv, spiser mye hurtigris og tørket kjøtt og spekepølser om jeg ikke orker å tørke noe på forhånd. Forøvrig syns jeg ikke det er nødvendig å være så kvasse, for det finnes allergikere som er så plaget. Men det er viktig å skille mellom allergi og intoleranse.
  10. Du har fått mange gode råd, men jeg må si at jeg bestandig frøs i min Alta pose.. Jeg byttet sovepose og har nå en pose med komfortemperatur på +3. og fryser ikke sommerstid lengre.
  11. Herregud. Jeg har valgt feil studieretning.
  12. Jeg ser du skrev at du kom til å gå langs vei til du møtte litt mer snøfritt terreng. Jeg kommer fra Mo i Rana, og i fjellene der er det en grei mulighet for skiføre på 17.mai altså. Nå vet jeg ikke hvordan ståa er lengre nord enn Rana i midten av mai, men du må nok belage deg på å gå ett godt stykke langs vei hvis du ikke vill gå på ski i begynnelsen. Men god tur!
  13. Hvor langt er du villig til å gå? Virrvattne er jo nevnt over her, er ikke lange turen dit.
  14. Med allergier i alle himmelretninger blir det havregrøt i ulike varianter- kokt, stekt med bacon, med melkepulver, vann eller proteinpulver, med stevia, kjøttdeig, salt, tørket frukt, frø, smør og alt som tenkes kan. Pleier å lage det om til mel siden det da tar litt mindre plass i sekken. Kjedelig, men det er strengt få andre alternativer, og maten blir fort litt sånn Joey i Friends inspirert- kjøtt er godt, havregrøt er godt, sukker er godt, proteinpulver er godt, og sammen blir det jaggume godt det og.
  15. Jeg går med Vivo Evo/Trail eller Inov-8 Flite195 vår/sommer/høst. Da har jeg bakkekontakt, god følelse på underlaget og sklir ikke. I disse tider med svært våt bakke og råtten snø bruker jeg ett gammelt par med halvhøye sko fra Hagløfs, og de går greit. Men nå er jeg barfotfan, og sliter med å bruke sko med tykk og stiv såle siden jeg ikke får noen god følelse på hvor underlaget går.
  16. Tusen takk for omfattende svar! Da blir det Hitra fredag- søndag førstkommende, bare fordi du tok deg så mye tid til å svare meg (Satser på att sjøstanken ikke når opp dit...) Ja, jeg så den tråden, men jeg starter hjemmeeksamen mandagen etter og skal nok dessverre bruke den helga på å løpe rundt med hodet under armen.
  17. Takk for svar! Hitra er kanskje større enn jeg tror? Det ser forøvrig ut til å være greit å komme seg dit, hvis Sandstad er et greit utgangspunkt? Jeg tror jeg trenger konkrete tips til buss/tog/båt holdeplasser. Jeg finner mange fine turområder i området på nett, men ofte lite info om evt bruk av kollektivtransport.. Min største utfordring er vell at jeg ikke er god nok å google, eller godt nok kjent i området her enda, og vet ikke helt hvor kollektivtransporten i trøndelag kan føre meg forutenom Sylan/Femunden. Jeg har hittil holdt meg i området rundt Rugldalen og hytta, men uten ski ble det vanskelig. Og jeg har desverre ikke noe behov for fiskevann pga allergi..
  18. Jeg om over Autan på tilbud på Remaen hjemme i helga, og fikk meg hele 10 flasker til 39kr stk! Eneste myggmiddelet som funker, vil tro det holder en sesong
  19. De (Wild og Into the Wild) ligger på popcorntime
  20. Hei! Jeg trenger turtips som baserer seg på bruk av kollektivtransport, fra Trondheim. Jeg er turnvant og har greit med utstyr, men skiene er hjemme i nord så jeg er derfor veldig usikker på hvor jeg kan dra mtp føret som er nå? Jeg vill gjerne ha tips om 1-3 dagers turer, men jeg ønsker ikke å gå i kø. Jeg trenger ikke nødvendigvis å gå i timesvis hver dag. Det blir jo større områder tilgjengelig om noen få uker når mer sny er borte, men jeg vill ut på tur nå.
  21. Takker folkens, for god hjelp Skal se nermere på linkene i morgen
  22. Jeg formulerte meg dårlig ser jeg. Jeg trenger en vannavvisende/vanntett pose for å ha utenpå soveposen om natten når jeg ligger inni posen. Gjerne en som og leder fukt ut fra posen og..
  23. HeI! Jeg er ute etter vanntett/vannavvisende yttertrekk til vinterposen. Den er jo nogenlunde vannavvisende i seg selv, men liker å ha litt ekstra trygghet nå om vinteren mtp væromslag om natta når jeg sover under åpen himmel. Jeg er ikke noe særlig fan av Bergans, og finner ikke stort annet enn den foreløbig. Noen som er bedre på google enn meg?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.