Jump to content

Petter42

Aktiv medlem
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Petter42

 1. Petter42

  Petter42

 2. Petter42

  8000 m

  Med så lite bekledning er det ingen tvil om at dette er folk som har vært på trekking. Fikk forståelsen av at de fleste omkomne var i Annapurna området på en trekkingrute med fjellpass opp mot 5500m. Tror en skal være forsiktig med å trekke paralleller mellom de som guider/bærer på disse strekningene kontra de som oppererer på 8000 m toppene. Ville ikke tro at det fantes så "billige" selskaper i den høyden at de ikke tar seg rå til skikkelig klær. Det som ofte skiller dyre selskaper fra de billige er hvor mange vestlige lønninger som skal betales, både i form av guider og organisatorer.
 3. Petter42

  8000 m

  Det er uansett farlig for kroppen å leve et opplevelsesrikt liv. Å ta en skikkelig fest med godt i glasset, dreper også store mengder hjerneceller! Det viktigste er å leve livet mens man har det.
 4. Petter42

  8000 m

  Takk for et oppklarende svar Thorbj81. Jeg er fullstendig klar over at det er mye mer krevende å gå "basic " varianten. Jeg ville ikke tenkt tanken om jeg ikke hadde hatt troen på meg selv. Veit selvfølgelig at det kan oppfattes som arrogant, men jeg vil helst bære mitt eget utstyr oppe i fjellet, og ordne mye selv. Det er påenmåte litt av greia. Akkurat telt er jeg enig i at det hadde vært kjekt å hatt ferdig oppe i fjellet, så jeg vil vel se mer på den muligheten. Skulle vel anta at litt av grunnen til den lille responsen på dette innlegget, er at flertallet av de som reiser til Cho oyu har andre tanker rundt dette enn meg. Det er klart at jo mer hjelp man skaffer seg, dess større blir sjansen for å nå toppen.
 5. Petter42

  8000 m

  Jeg tar din anbefaling til etteretning. Vil selvfølgelig også gjerne høre fra de som har erfaring med Mazur fra de andre 8000m. Men Thorbj81: gikk du Basic Climb på Everest? I så fall ville det vært interessant å høre mer om dine erfaringer. Hva var negativt? Hvilke momenter gjør at du ikke ville anbefalt det?
 6. Petter42

  8000 m

  Jeg kan ikke vise til noe lang meritt-liste på høye fjell utenom Norge, men da jeg var på Aconcagua i fjor var konseptet i stor grad selvstyrt. Vi hadde stor hjelp av en som hadde vært der flere ganger tidligere, men planla turen selv. Vi var tilknytta en Service provider, men ordna mat og telt og kommunikasjon fra basecamp og opp selv. En kan vel si at det var litt likt det jeg har oppfattet at "basic Climb" er. Vi møtte mange grupper med folk som var med på fullpakke løsninger. Kan ikke si at jeg misunte dem, llikevel tenker jeg at det er en stor trygghet å være knyttet til en gruppe, og kunne få råd og mulighet til å diskutere opplegg med. For ikke å snakke om hjelp til de praktiske tingene fram til fjellet.
 7. Petter42

  8000 m

  Kostnaden 6600$ er hentet ut av Summitclimb sin prisliste og innebefatter all organisering, alle tillatelser, reise opphold og måltider mellom Kathmandu og basecamp, yak-transport av utstyr helt fram til Advanced bc, radiokomunikasjon med ledelsen tilenhver tid, medisinsk utstyr og tilgang til alle faste tau i fjellet. En er selvfølgelig en del av et team og kan dra fordeler av det dersom noe ekstraordinært skulle intreffe. Alt dette kan en lese ved å gå inn på summitclimb.com
 8. Petter42

  8000 m

  Som på Everest er det store prisvariasjoner på Cho Oyu. Dersom en skal ha "full pakke" med guider og mat/telter osv, starter prisene på rundt 13000 $ pluss flyreise. Om en skal ha et vestlig selskap med europeeiske guider kan en muligens doble prisen(?) Om en ønsker å ta seg av mat og telt fra basecamp og opp selv, finnes det rimeligere løsninger helt ned i 6600 $ pluss fly. Jeg er overbevist om at en kan få en minst like fin opplevelse der borte uten å kjøre Rolls Royce. Når det gjelder sikkerheten, så er det ikke slik at en kan kjøpe seg fri fra skredfare og dårlig vær. De tingene blir vurdert uavhengig av hva en betaler.
 9. Helt utrolig! Når vi gikk Styggedalsryggen for et par uker siden spurte jeg meg selv når noen kom til å prøve dette. Ikke visste jeg da at noen var i ferd...
 10. Petter42

  8000 m

  Jeg har planer om en 8000m høsten 2015. Så langt høres det ut som cho oyu er mest nærliggende, men er åpen for andre forslag. Har stadig kontakt med Dan Mazur i Summitclimb i forhold til i hvilken grad turen skal være "full pakke" løsning eller det han kaller "basic Climb", d.v.s at en lager mat og organiserer en del selv oppe i fjellet. Dette står beskrevet på deres hjemmesider. I dag har jeg ingen norsk klatrepartner, noe jeg ville satt pris på. Det ville vært fint å ha en å planlegge sammen med og forberede en slik tur sammen med. Går du med lignende planer?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy