Gå til innhold
  • Bli medlem

Traskefant

Aktiv medlem
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Traskefant

  1. Akevitt eller single malt for meg. Lurer som regel med meg et par småbokser med øl også, da en iskald pils med nystekt ørret er ganske greit. Whiskytobakk hører også med!
  2. Fantastiske videoer! Ploga gjennom videoene nå i vår før ørretsesongen starta og ble godt og vel inspirert. Er dere stort sett sørpå på tur? Keep 'em coming!
  3. Min bestefar lærte meg at surmelk var tingen. Han hadde selvfølgelig 'makkhålla' som vi kaller det her nord. Noe jeg selvfølgelig også har. Bruker gress/kompost iblandet jord, heller litt surmelk mellom lagene og lar det godgjøre seg noen dager/uker. Da skal du se at marken florerer.
  4. For en flott hund! Vokste opp med buhund selv. Gode hunder i grunn
  5. Hvor langt går du per dag når du går i fjellet? Kommer an på vær/vind og dagsform. Snubler jeg over et vann det vaker i, kan jeg bli værende i flere dager. Hva savner du mest når du er i fjellet alene? Ingen verdens ting. Foretrekker du å sove i telt eller på hytte? Telt/tarp fremfor hytte. Er det ikke kjedelig å gå alene? Nei. Prater med bikkja Hvilken type fjelltur liker du best? Turer der jeg kan gå i mitt eget tempo og bare vandre mellom daler, fjell og fiskevann. Så lenge jeg finner en god bålplass og et fint lite vann er jeg storfornøyd. Er du ikke redd for å skade deg eller gå deg bort? Tenker ikke så mye på det. Er jeg i ukjent terreng unngår jeg faresoner, og har alltid kart/kompass med meg, samt at jeg gir beskjed til folk om hvor jeg skal og hvor lenge jeg antar jeg blir borte. Hva er din drømmetur? Et par uker i Rago, Børgefjell eller Femunden. Hva er den beste turen du har vært på til nå? Alle! Hvor var du på tur sist? Fisketur i Møysalen Nasjonalpark. Hvor går neste tur? Satser på en helgetur om en uke eller to samme sted som sist. Hva er det typisk å glemme når man pakker sekken? Snus/dasspapir. Nevn tre småting du absolutt ikke klarer deg uten på fjelltur! Snus, kaffe, fyrstikk. Nevn tre litt større ting du helst vil ha med deg! Bortsett fra telt, sovepose og liggeunderlag? Tarpen, fiskeutstyr og bikkja. Ditt beste tips til de som skal på langtur i fjellet? Ikke stress! Gå rolig, ikke ha tidsjag. Og som en ovenfor nevnte, bruk det utstyret du har. Til en 2-3 dagers telttur trenger du ikke alskens gore-tex utstyr og ekspedisjons telt til 10000. Nyt turen med det man har! GOD TUR!
  6. Har en Alaska Husky på litt over 2 år. Fantastisk turkamerat og et arbeidsjern. Kan være egenrådig og sta, men veldig snill og kosen! Hun elsker fisketurer, og svømmer gjerne ørreten i møte Bruker henne primært som kløvhund da hun er sterk og utholden og kan holde det gående hele dagen. upload images free images upload
  7. Hei! Utallige flotte fiskevann i Vesterålen! Anbefaler på det sterkeste å prøve deg innover i djupfjorden/blokken området (Møysalen nasjonalpark). Der kan du gå bakover i terrenget i flere dager og treffe på nye gode fiskevann hele tida. Var selv på fisketur i Djupfjorden forrige helg. Isen var gått på de 2 nederste vannene (Litlevannet, Hallskogvannet), usikker på de vannene som ligger høyere opp. Er nok en del is på vann over 100 moh. Men venter du et par-tre uker så er nok isen begynt å gå i de fleste vannene bakover mot Snytindhytta. De fleste vannene fra Djupfjord/Blokken bakover mot Snytindhytta har flott fisk. Har selv tatt kilosørret i flere av vannene, og vet om 3-4 kilos ørret OG røye som er tatt bakover der. Ellers kan jeg anbefale Eikefjellvannet i Buksnesfjord, Reinsnesvannet, første og andrevannet i Fiskfjord etc. Er gode fiskevann overalt her. Sjekk kartet på ut.no! God tur
  8. Hei! Jeg kjøpte Rondane light 3 mannstelt for et par år siden. Er helt ok fornøyd egentlig, men jeg visste hva jeg gikk til. På 2,3 kg er det et lett telt som er helt enkelt å sette opp. Kjøpte 3 mannstelt for å være 2 stk av og til, men det er lite plass. Funker helt konge alene, men med 2 stk blir det trangt, selv som et 3 mannstelt. Takhøyden og også relativt lav. Er vel ca 90cm på det høyeste og da går det ut over komforten spør du meg. Nå er ikke jeg av den typen som ligger hele dagen i teltet, så for meg funker det greit bare for å sove i. Men som sagt, vekta går ut over komforten. Prismessig litt dyrt, ligger vel på omtrent 3,5k på XXL. Når det er sagt er det et helt greit alternativ. Lykke til!
  9. Hei! Det kommer helt an på. Jeg bor selv i Vesterålen (ikke så langt nord som i nord-troms åpenbart.), og her kan det være is på vannene helt ut til i månedskiftet juni/juli. Favorittvannet mitt ligger på 483 moh og ligger ganske skjermet. Her kan det ligge is på vannet i juli faktisk. Det kommer an på hvor høyt vannet ligger, hvor godt skjermet det er fra sola, hvor dypt det er (dypere vann tiner fortere har jeg hørt) og hvordan vindretning det er mest eksponert for. Vann som blir mest eksponert for sørlig vind tiner fortere osv. Hvis du skal opp i 700 moh (og skal få fisk!) så må du kanskje vente til uti august. Eller ta den akkurat når isen går. Da blir fjellørreten her nordpå crazy i noen dager Lykke til!
  10. Kan se ut som det ja. Takk for svar! Er på tide å bytte ut den gamle Mckinley'en jeg har hatt siden 1993, så jeg sonderer terrenget etter ny tursekk. Blir nok ikke Helsport, etter omtalene å dømme, men får vel forhøre meg litt til før jeg evt svir av 2-3 tusen på ny sekk
  11. Noen som vet hvilken ryggsekk Monsen bruker på denne villspor-serien? Den røde sekken ser ut til å gå igjen i de fleste sendingene. Har sansen for Monsen og de fleste programmene hans. At han har bidratt enormt til det norske folks interesse for villmark, bålkos og fjellfiske de siste 10 årene kan det da ikke være tvil om. Trenger ikke inspirere folk til å gjennomføre ekspedisjoner for å få pluss i margen i min bok. Han har ihvertfall fått meg opp av sofaen! (Drar på den første helgeturen til hemmeligvannet her i Vesterålen om en uke. Isen har begynt å gå!)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.