Gå til innhold
  • Bli medlem

Agdestein

Passivt medlem
  • Innlegg

    93
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Agdestein

  1. Omnilite skrev (36 minutter siden):

    Tror du kan legge noen år til alderen..

    Åsnes flyttet produksjonen ut av landet i 2009. De er laget i Norge.

    Fellelåsen til kortfeller kom i 2003. De er uten fellelås.

    De er uten glorete design og tupp-geometrien er veldig "old scool". Skal jeg tippe så er de fra 80-tallet.

    Bindingene må være byttet på ett eller annet tidspunkt, da det er nyere Rottefella BC bindinger. Proposjonene på bildene lyver en god del, men det ser litt ut som bindingene er montert litt langt foran? Legger du en vinkel eller linjal under skien der bøylen i skoen havner (ved metallfestet), så skal ikke skiene vippe så veldig mye hverken den ene eller andre veien.

    Skiene er trolig 62mm på midten, så de er bredere enn hva som var normalt fra den tidsepoken de er fra. MT54 var en vanlig modell (54mm). Skiene funket når de var nye, og de funker sikkert likt nå.

    Takk for svar! Jeg er helt blank når det kommer til ski, så bindingene skal jeg få noen til å sjekke :)

    Arvet skiene fra min tante, og vil egentlig bare finne ut om jeg kan klare meg greit en sesong på vinterfjellet med disse. Studerer friluftsliv, og med studentøkonomi og alt utstyret som trengs hadde det vært ypperlig om disse var gode nok 😅

  2. Vi kom oss trygt gjennom moskusland, møtte flere men Grimm overrasket og oppførte seg eksemplarisk! Bekymringene mine var helt bortkastet. I dag passerte han til og med kyr på nært hold uten å lage en lyd ❤️

    Snøheim - åmotdalshytta anbefales dog ikke med hund! Steinrøys etter steinrøys, enorme steinrøyser! 

    Jeg har dessverre valgt å avbryte Norge på tvers for i år. Forholdet og samboerskap gjennom 5 år har tatt slutt, og jeg ser ingen glede i å være på tur akkurat nå. Jeg kom halvveis, og starter på ann igjen her neste år.

    • Trist 1
  3. 37 minutter siden, Tiur3 skrev:

    Er du sikker på ,at hunden er redd store dyr da?  :)Hvilket kroppsspråk viser den da?  Vanlige boxere er sjelden redd for hva som helst. Og tar jeg ikke feil, ble de opprinnelig avlet for å drive okser!  Her i nærområdet (Finnemarka) var bokser en av to hunder, som drepte (tror det var) 36 sauer.  Mange har problemer med de hundene, for eierene er ikke klar over at de er sta og tøffe. Og jeg kjenner til flere som er avlivet, for eierene rår ikke med dem. De trenger en god dressur. Så hvis ikke din er et unntak, så er den nok solid i hodet. :)  Er nok fornuftig å holde litt ekstra avstand til moskussen, når du har mulighet.

    Godt mulig du har rett :) sta og tøff er han helt klart, og vi har hatt mange kamper i de 7 årene jeg har hatt ham. Men han er helt klart ikke av de tøffeste. 

    Jeg kommer nok til å holde overdrevent god avstand om jeg skulle treffe på dem flere ganger på turen :) heldigvis ikke så mange dagene til vi er ute av moskusland :)

    • Liker 1
  4. På 2.8.2019 den 14.53, Tiur3 skrev:

    Her er noe generelle råd fra Dovrefjell rådet. De sier ikke noe om turgåere med hund, et burde de kanskje gjort.  Men ikke bagtelliser at du har med hund og at den kan vise agressitivitet. Hvordan moskussen liker det, vet jeg ikke. Har ikke støtt på den, når jeg har vært på jakt. 

    http://www.nasjonalparkstyre.no/Documents/Dovrefjell dok/Informasjonsmateriale/Moskusbrosjyre endelig versjon.pdf

    Men på sikt burde du kansje dempe den hunden din litt med dressur. Det er bare utidig og hunden stresser unødig. :) Boxere er tøffe og kan være ganske strideige, i følge bekjente. Men selv tøffe og sta hunder går det ann å gjøre noe med.  Å varsle er greit, men er det gneldring på alt som rører seg, så er det etter min mening - bare tull.

    Okei, kanskje jeg overdrev litt for å være «morsom», men han er redd større dyr og kan finne på å bjeffe om de er for nær, noe jeg så klart stadig jobber med :) jeg har heller ikke noen umiddelbare planer om å gå så nært moskusen at han kan finne på å prøve å forsvare seg :)

    Ellers, takk for gode råd :)

    • Liker 1
  5. 35 minutter siden, Tom B skrev:

    Heia! Dette går helt sikkert fint, har gått der du skal tidligere, Mitt tips er å være veldig oppmerksom og prøve å spotte dyra så tidlig som mulig å så gå i en god halvsirkel rundt, det var det jeg gjorde da jeg kom inn en dal der det var moskus på flere sider og på stien, på tur fra Reinheim til Åmodtdals hytta, Å selvfølgelig ha hunden i bånd :)

    God tur!

    Takk for svar 🙏🏼

  6. 26 minutter siden, ost skrev:

    Ut fra siden du linker til kan jeg ikke se at du ikke kan gå Snøheimvegen. Det står at det oppfordres til buss, men at det ikke er forbudt å gå. 

    Skal ikke uttale meg om særlig om moskus og hund, men moskusen agerer vel bare hvis den føler seg truet? Går du på stien og sørger for å holde bikkja tett inntil deg slik at den ikke løper fritt eller stormer frem kan jeg ikke tenke meg at det skulle være noe problem. Er moskusen på stien får du bare ta en stor omvei.

    Går innom hageseter eller hjerkinn fjellstue på veien, så får dobbelsjekke med dem. Men da tror jeg at jeg satser på snøheimvegen 🙏🏼

  7. Jeg er nå i nærheten av Hjerkinn, og hadde egentlig tenkt å gå snøheimvegen videre mot snøheim og så reinheim -åmotdalshytta, men her ser det ut som det er en del restriksjoner; http://nasjonalparkstyre.no/Dovrefjell/Nyheter/Ferdsel-i-Hjerkinn-skytefelt-sommeren-2018/

    Så da ser det ut til at jeg må gå til Kongsvoll og så videre mot Reinheim, og her er vel sjansen stor for å treffe på moskusen? Skal og sies at jeg har en Boxer som er hysterisk på alt av store dyr, kyr, hest og sannsynligvis også moskus 🙄

    Noen som kan fortelle meg at dette kommer til å gå bra og at vi kommer helskinnet gjennom dette området? 😅

  8. 1 time siden, elgen skrev:

    Hei

    Det er litt om foring av hund på vintertur her i denne tråd. Jeg forer selv med tørrfor ("hundekuler") og Vom til daglig. Likesom vi selv spiser potet til kjøttet.  På tur bli det tørrfor + frysetørket Vom enten fra Provit eller Appetit. Det blir visst det samme. Frysetørket Vom skal jo svelle opp i lunken vann i ca. 20-30 min. og det kan gjerne være overskudd av vann. Frysetørket vom er ganske kraftig kost. Norwegian Polar er jeg ikke kjent med, men så vidt jeg kan lese på nett er det også et frossent slakteriavfalls produkt. Frysevarer duger jo ikke på sommertur og er for tungt. Det finnes vel et tørrfor som hunden din kan venne sig til, for kun å fore på frysetørket Vom blir ganske kraftig kost og uten vitaminer. Nå får hverken hunden eller du vitaminmangel, skørbuk eller Beriberi i løpet av 1-2 uker. Men det finnes hunde vitaminer som vist ovenfor.

    Elgen

     

    Takk for utfyllende svar, og link :)

    Dessverre har jeg ikke funnet et tørrfor som han kan gå på, han er allergisk mot litt av hvert og det er mange år siden jeg har foret ham på det i det hele tatt. Han har tidligere gått på frysetørket vom i opptil 3 uker på tur, og det har gått veldig bra. Får også fisk de gangene vi er heldig å få det 😅

    Men siden vi nå skal være ute på tur i 50-60 dager så må jeg nok spe på med vitaminer ja :) 

     

  9. 18 timer siden, Joachim V skrev:

    Hvis voffsen ikke har gått på bare vom før bør du prøve det først det er ikke noe for alle og uansett gjøre det i en gradvis overgang så opptaket er i orden når dere drar i gang. Det kan være ganske heftig for magen. Provit vitamintilskudd er bra. 

    Han har gått på bare vom og NP i en del år, frysetørket vom på turer :) men aldri så lenge og på en så krevende tur som dette.

  10. 11 timer siden, Vimsehue skrev:

    Mener du provit sin frysetørka vom? Jeg har en hund som ikke tåler lagermidd, så jeg har måttet brukt tid til å finnen løsning på å unngå tørrfor totalt på tur. Og jeg syns frysetørka fra provit fungerer helt supert, nå har de en egen veiledning bakpå posen for ca hvor mye mat.  Siden de er på tur, så legger jeg alltid på ekstra der. Min 20kg pointer får 175g frysetørka, ser 30kg er anbefalt 175g, så ville lagt på kanskje til 210g, uten at jeg vet hvor mye hunden din bruker av energi og slikt på tur. Anbefaler deg å prøve ut litt i forveien på mindre turer. Det følger det med en sånn boks med vitaminer i 5kg posene med frysetørka og i 1kg posene så er det med en liten pose med vitaminer, så er bare å tilsette det før man drar hjemmefra :) 

    Ellers så har både orijen og natures menu noe frysetørka varianter, men dog noe dyrere om jeg ikke husker feil. 

    Provit går forøvrig ut med at deres frysetørka vom kan brukes som eneste energikilde :) 

    Takk! 

    Da blir det nok det jeg går for, selvom det koster litt mer enn hvis jeg hadde blandet med tørrfôr 🙏🏼 Min reagerer på det aller meste av tørrfôr, har funket ok med Orijen i perioder, men vil helst unngå det om jeg kan :D 

     

    • Liker 1
  11. 15 timer siden, tubbs skrev:

    Har ikke erfaring på å kun fôre på frysetørka vom, men har brukt det mye sammen med tørrfôr eller V&H :)
    Mener å huske at frysetørket vom ikke er optimalt aleine.
    Vurdert å tilvenne hunden tørrfôr sammen med våtfôret og fôre på tørrfôrkuler og frysetørket vom på turen?
    Har brukt Provit sitt vitaminpulver og det fungerte greit :)

    provit.jpg

    Dessverre reagerer han ikke så bra på tørrfôr så derfor vil jeg helst prøve å unngå det hvis det lar seg gjøre :) men takk for tips!

  12. Jeg sitter nå å planlegger Norge på tvers og skal kjøpe inn frysetørket vom til hunden, men jeg klarer ikke å bli klok på hvor mye vom jeg trenger 😵 Dette blir den hittil lengste turen vi har vært på og vi kommer sannsynlig til å være vekke i hvert fall 50 dager. Hunden er en Boxer på 30 kg, han fores til dagen på Norwegian Polar og noe Vom. 

    Og hvis noen har tips i forhold til vitamintilskudd så kom gjerne med det 😄

  13. 18 timer siden, Arcticpeak skrev:

    På kartet nedenfor har jeg prøvd å tegne med rødt inn sånn cirka hvor jeg ville gått, istedet for å gå helt ned til Geiranger, og opp i igjen.

    Den grønne ruten er dersom man skal gå opp i fra Geiranger, den vil medføre en eller to elvekrysninger, og jeg husker ikke i farten hvor store disse elvene er. Man kan selvsagt også gå oppover langs veien til rett nedenfor Dalsnibba.

    Den røde trekanten angir det mest kritiske punktet, nemlig overgangen mellom Skjerdingdalsvatna og Kupevatnet. Der er det bratt.

    alternativ rute.jpg

    Tusen takk 🙏🏼 Dette partiet har gitt meg mye hodebry! 

    Har du gått mellom Skjerdingdalsvatna og Kupevatnet selv? 

  14. På 15.1.2019 den 10.20, Arcticpeak skrev:

    Det bør kunne gå ann å gå fra Geiranger, opp Flydalen, langs Flydalsvatnet, videre til Skjerdingsdalsvatna, og over til Kupevatnet og ned dalen til Holedalsvatnet og derfra følge dalen til Hellesylt.

    Men jeg ville nok bare gitt beng i å gå ned til Geiranger, og heller holdt meg oppe i fjellet hele tiden og gått rett på Skjerdingsdalsvatna.

    Takk for svar! Det skal jeg se nærmere på ☺️

  15. På 11.5.2018 den 9.45, sinje skrev:

    Det er sikkert mulig ja, men er i utgangspunktet mer interessert i å gå til fots. Ideen er å klare og lure seg ned i Holedalen så fort som mulig. Det er da snakk om et par topper rygger som må bestiges, men det er egentlig greit så lenge jeg slipper bre og klatring. Jeg vil også trolig være sammen med en til over dette fjellområdet. 

    Fant du noen løsning på dette? 

    Jeg skal gå Norge på tvers til sommeren, og sitter selv å lurer på hvordan jeg kan klare denne strekningen uten ferge. 🤔

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.