Gå til innhold
  • Bli medlem

Ustedalen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Ustedalen

  1. Da fikk jeg skoene i posten i dag, og tok dem på en kort topptur for å teste dem ut. Og jeg må si jeg er veldig positivt overrasket. På denne type tur med mine Crispi ville jeg fått gnagsår, eller i alle fall irritert hud. Nå gikk jeg bare i tekniske sokker, og merket ingenting. Fy så deilig! Eneste jeg merket var at de var litt trange der foten er bredest (rart, siden jeg har ganske smale føtter), men kjenner det gikk seg litt til allerede på den korte turen jeg hadde i dag. Regner med at noen timer til i disse skoene vil gjøre susen. Veldig fornøyd, og tror jeg virkelig har gjort et røverkjøp.
  2. Da har jeg bestilt et par Cosmic 4D GTX fra Fjellsport. Gleder meg til å få prøvd dem skikkelig ut!
  3. Noen som har erfaring med evnt. retur til Fjellsport hvis størrelsen ikke passer?
  4. Skoene vil hovedsakelig bli brukt på topptur, eller vidder. Det aller meste på sti! 90 % av turene er dagsturer med lett sekk, 10 % med tyngre sekk (15-20 kg). Siden jeg har såpass store problemer med mange sko, så ser jeg etter en sko som kan dekke så å si alt av mitt behov. Det viktigste er at den sitter godt på beinet.
  5. Se der kom de på tilbud på Fjellsport også, 800 kr billigere enn der jeg sjekket først. Da ble valget plutselig mye enklere!
  6. Jeg kjøpte meg noen Crispi Besseggen fjellsko i fjor vår, og verre gnagsårmaskiner finnes ikke. Jeg har riktig nok veldig sarte føtter, men her får jeg gnagsår uansett (med compeed, damestrømper, etc. Prøvd alle triks i boka). Var på den lokale sportsbutikken og testet ut et par Salomon m cosmic 4d gtx, og merket med en gang at de satt mye bedre rundt ankelen og hælen. Riktig nok føltes selve sålen litt rar ut, men det regner jeg med går seg til. Har lett litt rundt på nettet, og har funnet en del negativt om Salomon sine fjellsko, også her på Fjellforum, men dette var riktig nok fra 2010. Noen som vet hvordan Salomon er på dette feltet nå?
  7. Da kom teltet endelig i posten, og etter å ha slått det opp i hagen må jeg si meg veldig fornøyd. Litt tungt, men for første gang har jeg følt at jeg har ligget i et telt hvor jeg har hatt plass. Mens jeg letet syntes jeg at det var veldig få filmer/bilder av teltet på nettet, så la ut en liten en her for de som er interessert: https://www.youtube.com/watch?v=MDEIFThOmXQ&feature=youtu.be
  8. Dette er det tredje året jeg bor i Lofoten, og jeg har vært mye på tur på de lokale toppene her i området. Ett sted jeg riktig nok aldri har vært er Værøy. Jeg og kjæresten bestemte oss på impuls at vi skulle ta en helgetur dit, og fant frem fergetabellen, heiv oss i bilen og dro. Planen var å telte ute på Måstad (http://no.wikipedia.org/wiki/M%C3%A5stad), en fraflyttet bygd på vestenden av Værøy. Fergen la i kai rundt 22, og vi satte i gang å gå med et fantastisk vær og nesten midnattsol. Vi kom frem til Måstad rett rundt midnatt, fikk i oss noe mat og krøp i posen. Våknet etter en god natt søvn i midt ødelagte Børgefjell T4 (og da var det bestemt at jeg kjøper nytt). Teltplassen med Måstad og Måstadhornet i bakgrunnen. Vi bestemte oss for å gå opp på Måstadhornet (439 moh) rett etter frokost. Relativt bratt var det også! Vi nådde toppen! På vei ned igjen, og et oversiktsbilde av Måstad. Lunsj, en god en sådan. Vi bestemte oss for å pakke teltet og rusle tilbake til Nordlandet, i nærheten av den gamle flyplassen, hvor vi skulle slå leir for natten. Etter teltet var slått opp gikk vi opp på Håen, også kalt Natotoppen (438 moh). Her står det en radar i NATO sin regi, samt sendere både til militært og sivilt bruk. Når du går forbi radaren, får du en helt sinnsykt utsikt med et stup 400 meter rett ned i havgapet. Jeg ble helt slått i bakken over hvor vakkert det er her. Den gamle flyplassen på Værøy. Jeg jobber selv i flybransjen, og det er artig å se den en gang så farlige flyplassen. Vi hadde strålende vær hele tiden. Maten ble lagd på stormkjøkken, og viltgryte smakte ekstra godt etter en dag med mye inntrykk. "Midnattsol" en helg tidlig i mai. Dette var en tur jeg kommer til å huske til jeg dør. Lofoten er spesielt, men Værøy er enda mer. Det var veldig vilt der ute, og følte det var mye mer "arktisk" en resten av Lofoten. Må nok innrømme at jeg synes Lofoten er mer vakker, mens Værøy er rett å slett bare råtøft. Anbefaler alle å ta turen dit!
  9. Etter å ha snakket litt med fruen, har jeg kommet frem til at jeg har lyst på et telt fra Helsport. Dette er blandt annet fordi jeg har nettopp klart å ødelegge mitt Ricoh GR kamera (japansk, sjeldent i Norge), og for å fikse dette må det sendes til Tyskland med påfølgende toll for arbeidet. Det blir mye vanskeligere enn jeg hadde forventet, og jeg har ikke lyst til å oppleve dette med teltet jeg nå skal kjøpe. I å med at Helsport fikser teltene sine her til lands, og at telt blir slitt med tiden uansett, så ønsker jeg igrunn å gå den trygge ruten med Helsport. Dermed er valget mellom Gjende og Svea, men mye pga grunn av det Tor Einar sa tidligere i tråden føler jeg den blir uaktuell. Dette, sammen med at vi også ønsker oss et telt som har en størrelse til både hund og evnt. barn i fremtiden så blir Svea bare mer og mer aktuell. Til kjærestens store "fortvilelse" så frister det veldig å prøve seg på telting om vinteren også (noe ingen av oss har erfaring med). Med rabatt fra Fjellsport, havner Svea på 4600 kr noe jeg synes er en veldig fin pris (tusen takk Nimrad). Vekten får vi fordele, og jeg får øve meg på å gå med tung sekk (det skal uansett ikke bli umulig). Så det blir nok bestilling av Svea 3 Camp i kveld, når fredags-tacoen er fortært. Takk for all hjelp her folkens.
  10. Problemet med Keron 3GT er at prisen er over 10 000 kr, og det har jeg dessverre ikke mulighet til. Er det steder i Norge som reparerer Hilleberg-telt?
  11. Jeg vil gjerne ha et stort telt. Vi er for øyeblikket bare to, men dette er et telt jeg ønsker skal vare i mange år. Vi vurderer også å skaffe oss hund, og må derfor ha et telt med stort nok yttertelt til at hunden kan oppholde seg der. Slik som jeg ser det nå har jeg to valg. Kaitum 3 eller Svea Camp 3. Kaitum: + Vekt + Gode tilbakemeldinger + To yttertelt - Dyrt - Repareres i utlandet Svea: + Billigere enn Kaitum (5500 kr på XXL) + To yttertelt + Stødig, bra telt + Repareres av Helsport i Norge. Har generelt sett bare positive ting å si om Helsport. - Tungt (kan riktig nok dele vekten med kjæresten) (Hvordan er det med ventilasjon på Svea om sommeren? Blir det fort varmt her?) Tor Einar: På Gjende, hvor liten følte du teltet ble? 270 cm høres jo langt ut. Gikk føttene dine inn i ytterteltet? Egentlig ser dette teltet ganske perfekt ut, og hvis det er slik at innerteltet bare så vidt kommer inntil føttene så er det kanskje et kompromiss jeg kan inngå.
  12. Æsj, dette er vanskelig! Jeg tror jeg rett å slett ikke kan ta meg råd til 8000 kr for et telt. Svea er helt klart aktuellt, men det igjen blir veldig tungt når man skal gå til fots en sommerdag. Gjende virket jo veldig kjekk med tanke på pris, men hvis den ikke er stor nok så er det bare bortkastet penger. Hvordan er det med angrerett på telt? Mulighet til å bytte den inn hvis den ikke er lang nok?
  13. Jeg ringte Helsport i dag, og de tipset meg om Helsport Gjende 3 som ligger til 50 % i outletbutikken deres. 270 på det aller lengste burde vel være tilstrekkelig selv om det er skrå vegger. Det jeg er litt redd for er om 205 blir for lite for kjæresten min, som er 176 cm. Uansett så koster dette 3500 kr, og veier 3.2 kg, kontra Kaitum som koster over 8000 kr. Noen som har erfaring med dette teltet? http://www.helsportwebshop.no/gjende-3-camp http://www.helsport.no/no/produkter/TELT/_Pro/Gjende_Camp
  14. Hadde så å si bestemt meg for Kaitum, helt fram til jeg så at Fjellreven Akka Dome 3 kostet 3799 kr på Gmax, godt under halve prisen til Kaitum. Noen som har erfaringer med dette teltet? Hvordan er det med liggelengde her? Blir forteltet for lite?
  15. Parabolflua har vist solgt unna det meste av Hilleberg telt i vinter.
  16. Problemet er vel at den er 1.83 m lang, og for en på 196 cm blir det litt i minste laget. Men igjen, det finnes jo ikke lengre liggeunderlag.
  17. Noen som har erfaring med Bergans Ekstrem Liggeunderlag? Ser den er satt ned til 279 kr på XXL (nesten halv pris), så er egentlig et røverkjøp. Hvordan er den i forhold til Ajungilak Bamse Extreme og Ajungilak EVA Lux?
  18. Takk for svar. Kaitum og Keron virker veldig aktuelle. Skulle gjerne ha prøvd det, men tror det ikke finnes noen butikker her i nærheten (Lofoten) som har de inne. Men jeg trenger et telt i sommer, og de virker som sagt helt supre begge to. Tror riktig nok jeg blir å velge Kaitum, rett å slett pga vekt. Det er kjedelig å være lang når det kommer til friluftslivutstyr, både telt, sovepose og liggeunderlag er et stort problem.
  19. Takk for svar alle sammen! Jeg kjøpte inn Primus sin gassboks og prøvde den her forleden, og så fort som vannet kokte. Strålende fornøyd! Tenker jeg bruker gass i sommer og i høst, så prøver jeg bensin i vinter. Regner med det ikke er noe problem å bytte rett over fra bensin til gass og omvendt (med tanke på om det ligger igjen noe fuel i slangen)?
  20. Hei, og takk for svar alle sammen. Er det en spesiell god grunn til å bruke gass nå som det er sommer? Eller er det like greit å bruke bensin sommer som vinter? Så lenge man bruker bensin så forvarmer man med den bensinen og ikke rødsprit? Hvor bytter dere inn tomme gassbokser? Kan jeg evnt. kjøpe gass på bensinstasjoner? Vil dere si at bensin er generelt mer farlig enn gass? Mange spørsmål her, men..
  21. Hei! Var så heldig å få en Primus OmniFuel til bursdagsgave av min kjæreste. Min erfaring fra slike systemer kommer utelukkende fra stormkjøkken med rødsprit som brennstoff. Min nye Primus virker helt ærlig ganske komplisert, i alle fall i forhold til mitt gamle stormkjøkken. Jeg forstår det slik at man kan bruke flere forskjellige brennstoffer, og det er stor diskusjon om hva som er det beste. Gass er vel rent, soter lite og det beste valget så lenge det er over 0 grader? Når det kommer til flytende brennstoff så føler jeg meg veldig usikker på hva jeg skal velge, om jeg skal velge dette i det hele tatt. Har blitt anbefalt miljøbensin, samt at Primus har vel sitt eget brennstoff som de selger i sportsbutikker. Om det koster litt mer, men krever mindre så velger jeg dette. Som sagt, jeg er helt grønn når det kommer til Primus, da jeg aldri har rørt en før. En skal forvarme hvis det er flytende drivstoff? Hvordan gjør jeg dette? Anbefales det å kjøpe nye kjeler, eller vil kjelene fra mitt gamle stormkjøkken funke vel så bra? På forhånd takk for svar og hjelp til en som føler seg veldig dum nå.
  22. Hei alle sammen! Da er det på tide å tenke på å få kjøpt seg ett nytt telt. Min fars gamle Helsport Børgefjell telt synger på siste verset, både med tanke på duk og glidlås. Min samboer har en Bergans Compact Light 3, hvor glidlåsen på ytterteltet er ødelagt. I tillegg synes jeg teltet blir for lite for meg (196 cm). Så har noen ett tips til et telt som er langt nok for en med min lengde (dumt nok klarer jeg ikke å sove med krøllete bein heller), og stort nok for to personer? Har sett litt på Helsport Fjellheimen Superlight, samt Helsport Storsylen 2+ (litt redd den blir for liten?). Må være ærlig og innrømme at selv om lysten til å telte om vinteren er der, så frykter jeg at den ikke er så stor når det er kaldt ute. I all hovedsak ser jeg etter en tre sesongs telt. Hvordan er Superlight med tanke på holdbarhet og slitestyrke? Må innrømme at vekten frister, etter å ha kommet fra Børgefjell på 5 kg. Alternativet er jo å fikse min samboers telt. Trenger nok bare å bytte glider, men synes teltet var ubehagelig lite i lengden (som så mange andre telt).
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.