Gå til innhold

Anders_G

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  750
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  Anders_G fikk poeng fra Marius Engelsen i Offline kartapp iPhone?   
  For Android kan du prøve Locus Map
 2. Liker
  Anders_G fikk poeng fra tshansen i Droneflyving for enhver pris?   
  Syns kanskje du er litt hårsår nå. Det var i alle ikke meningen å være ekkel eller såre noens følelser. Du får tolke det som du vil. 
  At man ikke vil bli tatt bilde av er jo greit nok, men om det er med en drone som man både ser og hører eller en mobil som man kanskje ikke ser, spiller vel fint liten rolle. 
  Selv kan jeg ikke gå rundt å være redd for å få en drone i hodet, det mener jeg er altfor usannsynlig.
  Skjønner godt at folk irriterer seg over lyden, men da er drona uansett for nære og regler er alt brutt.
  Vi har et regelverk og det bør man følge. @Friluftsamatørene posta en video om konsekvensene av å ikke følge disse reglene og det syns jeg er informativt og bra. At det samtidig klages på dårlig informasjon fra forvaltningen er også helt ok, og bør tas til etterretning.
   
 3. Liker
  Anders_G fikk poeng fra tshansen i Droneflyving for enhver pris?   
  Det må være forferdelig å dra til trolltunga dersom du er redd for å bli tatt bilde av. Var jeg deg ville jeg dratt ett sted med færre fotograferende turister. 
 4. Takk
  Anders_G fikk poeng fra Anonsen i Droneflyving for enhver pris?   
  Hvor er du når du har 10 droner snurrende over hodet? 
 5. Liker
  Anders_G ga poeng til Tor-Erik-L-77 i Droneflyving for enhver pris?   
  Ser man litt stort på det så er vel strengt tatt droneflyging et relativt begrenset problem i øde nature områder. Det er svært få som gidder å drasse med og bære det som kreves langt inn i naturreservater for å lage lettvinte klikk på sosiale medier? Tvert om har jeg som oppfatning av at de få som gjør dette faktisk er langt over snittet interessert i å lage vakre naturfilmer. Personlig må jeg innrømme jeg aldri har opplevd noe problem med droner flaksende rundt i øde naturområder.
  Derimot mener jeg det kan være langt mer forstyrrende i mere sivile strøk og på steder i naturen som har lett adkomst med f.eks bil eller lignende.
  Klart man skal følge lokale regler og vise aktsomhet ovenfor andre. Selv har jeg nytt mange flotte dronefilmer av vakker norsk natur og de gir helt klart unike bilder. Så fremt det er lovlig og de få som bruker drone i ødemarken eventuelt ikke forstyrrer andre unødig eller eventuelt spør hvis det er andre i området så er jeg helt for det.
  Men har jo forståelse for at det finnes forskjellige meninger.
  Pluss til friluftsamatørene for å være åpne og ærlige så ser jeg frem til flere flotte you tube videoer fra deg - stå på!
  Du skal forresten være ganske nær en drone for og høre den, mye som har skjedd de siste åra. Hvis du er midt oppe på Hardangervidda så tror jeg vinden rundt øra dine langt overdøver en drone 1km unna.
 6. Liker
  Anders_G fikk poeng fra Gittiamo i Droneflyving for enhver pris?   
  Helt enig med deg. Det er nok lyden og ikke bildene folk bør irritere seg over. 
 7. Liker
  Anders_G ga poeng til Marius Engelsen i Droneflyving for enhver pris?   
  På ett slikt sted er det kanskje ikke støyen som er problemet, heller ikke nevnt.
  Jeg tok bare fram sist eksempel da jeg ble plaget av å bli etterfulgt av anonym drone, uten å kunne vite hvem føreren var, og dronen fløy alt for nært.
  Vi snakker faktisk om ULOVLIG droneflyging her, at det er ubehagelig og plagsomt er min følelse.
  Og ulovlig droneflyging er - i tillegg til plagsomt, farlig og ubehagelig - faktisk ulovlig. (Kan gi 5000 kr i bot ser vi eksempel på her...)
   
  Når det gjelder telelinser, så kan man ikke overvåke overalt «fra himmelen». Men man vet jo aldri. Dessuten er de svindyre...
 8. Liker
  Anders_G ga poeng til Gittiamo i Droneflyving for enhver pris?   
  Man blir tatt bilder av hele tiden over alt. Om det er en Snap av deg eller at man er uskyldig med i en forsamling osv. Tror man er ganske kjørt om man er livredd for å bli tatt bilder av nå. 
  Men ute i naturen med en hissig susing over hue, er ugreit. 
 9. Hehe
  Anders_G ga poeng til Fotogubbe i Droneflyving for enhver pris?   
  Utenfor huset til en stor kjendis. 
  Man opplever vel ikke det, men 2-3 droner over hodet kan sikkert forekomme. Regner med at det er flere droneflyvere i aksjon på superpopulære turdestinasjoner?
 10. Liker
  Anders_G ga poeng til Friluftsamatørene i Droneflyving for enhver pris?   
  Mulig du ikke oppfatter disse videoene slik, men er ganske mange andre som takker for informasjonen de får. Trist at du ikke gjør det. Trur heller kanskje ikke du har sett den første videoen jeg la ut der jeg forteller om anmeldelsen. 
 11. Liker
  Anders_G fikk poeng fra Friluftsamatørene i Droneflyving for enhver pris?   
  Da vi gikk fra Røyrvik i fjor sommer ble vi anbefalt å gå igjennom området det snakkes om i filmen der det er ferdselsforbud. De som anbefalte oss denne ruta var folka på fjellrevsenteret og visit Børgefjell. Dette var på slutten av verneperioden, men oppsynet var ikke veldig imponert over informasjonen vi hadde fått å skulle ta det opp.
  Det finnes heller ingen felles lovverk for verneområdene våre, på Hardangervidda er det for eksempel lov å fly drone, men i Børgefjell er det forbudt.
 12. Liker
  Anders_G fikk poeng fra tshansen i Droneflyving for enhver pris?   
  Da vi gikk fra Røyrvik i fjor sommer ble vi anbefalt å gå igjennom området det snakkes om i filmen der det er ferdselsforbud. De som anbefalte oss denne ruta var folka på fjellrevsenteret og visit Børgefjell. Dette var på slutten av verneperioden, men oppsynet var ikke veldig imponert over informasjonen vi hadde fått å skulle ta det opp.
  Det finnes heller ingen felles lovverk for verneområdene våre, på Hardangervidda er det for eksempel lov å fly drone, men i Børgefjell er det forbudt.
 13. Liker
  Anders_G ga poeng til Friluftsamatørene i Droneflyving for enhver pris?   
  Børgefjell - Droneflygning - Anmeldelse - Her er dommen
   
 14. Liker
  Anders_G fikk poeng fra Lars Stenseth i Ull t-skjorte, anbefalinger   
  Vil anbefale å kjøpe t-skjorter med blanding av ull og silke. Klättermusen Eir Tee er overlegent alt annet jeg har brukt. Enorm slitestyrke, sval og luftig, men ofte dyre. 
 15. Liker
  Anders_G ga poeng til Espen Ørud i Helsport telt som lekker etter snart 5 år...   
  Tynnere duk skaper nødvendigvis forskjell i sømmen...

  Tipper mengde bruk spiller inn også. Er teltet benyttet 4 netter pr år eller er det stort sett ute på tur hele året?
 16. Liker
  Anders_G fikk poeng fra esstrom i Helsport telt som lekker etter snart 5 år...   
  Superlight telt, mye brukt i 5 år, vestlandsvær. Alle stikkord som tilsier at teltet begynner å bli klar for utskifting. Men som helsport sier har du forhåpentligvis telt i noen få år til.
  Skal teltet være lett må det gå på bekostning av av flere ting, deriblant slitestyrke. 
 17. Liker
  Anders_G ga poeng til Marius Engelsen i Impregnering til Gore-Tex og Dermizax?   
  Det er det klesprodusentene skal ha oss til å tro. Men gjelder det alle wash in, eller er det en gammel myte som henger igjen? Kanskje det gjelder noen typer? Nilwax Wash in er laget for pustende membraner og goretex (mens de har andre typer for softshell, bomull etc).
  Og spør du Nikwax sier de noe sånt som (ganske nøyaktig sitert):
  »klesprodusentene lager klær, ikke impregnering. Klær med tykke «wicking layers» (altså tykt fór, ikke tynt belegg som i 3-lags) skal ha spray on, ellers har vi best resultater med wash in i våre tester. De som er redd for at innsiden skal bli vannavstøtende og reduserer pusteevnen tar feil, Wash in reduserer ikke pusteevnen. Trykket fra berøring fra kroppen under bevegelse vil også overvinne en hver form for vannavstøtende effekt innvedig. Produktet vårt er testet og 100% trygt til bruk på Goretex (det var Goretex jeg spurte om den gang).» 
  Jeg hadde ikke vert redd for å prøve. I verste fall er det borte etter noen vask.
  Den nye utgaven av nikwax Tech wash har også en liiiten andel dwr behandling i seg, så da blr man unngå det også om man er redd. Milo ødelegger membranet i følge Norrøna. Mens jeg synes at omo vaskepulver fjerner DWR ganske fort.
  Bruk midler beregnet og «godkjent» av membranprodusenten (goretex godkjenner nikwax wash in sist jeg sjekket), og gjør dine egne erfaringer. Så gjør du nok ikke noe som ødelegger plagget  
  Jeg har ikke fasiten 🤷‍♂️
 18. Hehe
  Anders_G ga poeng til frankdrebin i Impregnering til Gore-Tex og Dermizax?   
  Du må ha oljehyre. Gore tex funker, men gir tapt etter en stund med vedvarende regn.  Jeg skal selv på tur til helga og jeg har pakket poncho og regnskjørt. Det blir meeget vått. 
  Hvor skal du? 

   
 19. Takk
  Anders_G fikk poeng fra esphojo i Garmin GPS - Kart   
  Det stemmer at eldre enheter har "memory battery", tipper det fungerer på samme måte som cmos batterier på hovedkort. 
  Skjult lenke - logg inn for å se den
 20. Liker
  Anders_G fikk poeng fra Lars L i Klimavennlig skalljakke   
  Jeg tror du burde gå for et merke med god service. Fjällräven er for eksempel dårlige på en del ting og når klærne er slitte så koster det en formue å få dem fiksa. Det blir raskt rimeligere å kjøpe nytt og da velger man ofte det. Norrøna har derimot veldig gode priser på service og fikser det meste. De arcteryx jakkene jeg har holder fortsatt etter flere års bruk og jeg har ikke fått testa servicen hos dem enda. 
  For meg er kvalitet viktig, men siden utstyr blir slitt er det like viktig for meg med god service. 
 21. Takk
  Anders_G fikk poeng fra Steven Bergsnes i Vindmølle til turbruk?   
  Skjult lenke - logg inn for å se den
  Powermonkey expedition så også interessant ut en stund, men jeg vet ikke om du får kjøpt dem
   
 22. Liker
  Anders_G ga poeng til Gittiamo i Klimavennlig skalljakke   
  Derfor er det godt vi her inne kan sladre om produsentene 😉 erfaringsutveksling på slikt er gull. 
 23. Liker
  Anders_G ga poeng til ost i Karma   
  For en del år siden hadde vi en tråd her inne som het "Karmatråden". I den kunne man legge ut produkter man kunne tenke seg å gi bort, og med oppfordring om at de som ville ha produkter selv måtte legge ut noe nytt i samme tråd. Pay it forward som det heter. Tråden rant etterhvert ut i ingenting, folk som tinget på det som ble lagt ut fulgte ikke opp, og hele ideen rant ut i sanden. 
  Nok om det - gjennom Karmatråden var jeg så heldig å plukke opp to tarper som Skjult lenke - logg inn for å se den la ut. Det vil si, han la ut en, en en-manns tarp med buet mønelinje, såkalt "catenary cut". Jeg husker ikke lengde og mål, kan oppdaterer posten i løpet av kvelden. Den er lang nok til at jeg på 189 cm har god plass under når jeg har brukt kun den på tur. Ved diskusjon med avsender på PM ga han meg også en "Monk-tarp" en flat tarp på 1,5 x 2,7 meter som har også hadde laget selv. 
  Skjult lenke - logg inn for å se den ba meg om å sende de videre hvis de ikke ble brukt, og det er formålet med denne posten.
  Jeg har altså to tarper liggende i kjelleren. Begge er laget av en annen forumbruker, og dessverre får jeg ikke brukt dem. For at andre skal ha mer nytta av dem tilbyr jeg meg å sende dem videre til nye hjem. Det gis ingen garantier, bare et forsøk på å opprettholde god karma. Om noen har lyst på, rop ut. Eneste jeg ber om er at om det blir liggende og støve ned i kjelleren/boden, så send det heller videre til nye brukere som kan ha glede av det. 
  Litt (dårlige) bilder: 
  Tarp 1. Ca 2,8 meter lang etter mønet. 2 meter bred i hodeenden og 1 meter i fotenden. Linelocs og barduner følger med.
   

   
  Tarp 2:
  ca 1,5 x 2,7 meter. Linelocs og barduner følger med. Også bardunfeste midt på langsetter mønet. 

   
 24. Liker
  Anders_G ga poeng til Isak Knutsen i Solcellepanel på langtur   
  Har nå brukt Anker PowerPort 21W 52 dager sammenhengende på tur og skrevet noen ord om dette panelet Skjult lenke - logg inn for å se den. Er virkelig fornøyd, må si jeg er imponert over hvor godt det lader i overskyet vær! Det er et ganske stort panel, men om du trenger å lade mer enn bare telefonen din synes jeg det er genialt. 

 25. Liker
  Anders_G ga poeng til Dutton i Alaska Husky   
  Hei! Om 5 uker skal jeg blir en del av flokken til Steffen, men jeg har ikke fått et navn enda.. noen forslag? 🐺

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.