Gå til innhold
  • Bli medlem

n5k

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral
  1. n5k

    Greie begynnerruter

    Takk for svar! Har bestilt meg et DMM kilesett (11 størrelser) nå, i tillegg til seks jeg har fra før. Kammer får jeg låne av en kamerat, og han mente han hadde nok i massevis, så da skal sikringene ihvertfall være i boks. Mulig vi kjøper inn enda et fullt sett med kiler. Eller holder det kanskje med et av de halve settene som selges? Av slynger tenkte jeg å handle inn noen 120 og noen 60, samt hver vår cordelette - men jeg sliter med å finne cordelette i norske webshops. Og hvor lang bør denne være til Via Lara? Ser folk skriver man får kjøpt dem ferdige i alle mulige lengder, Litt vanskelig å vite hva man bør gå for. Ellers så jeg disse her: Edelrid Belay Station Sling. Er det noe å ha, eller er det bare å hive penger? Og hvordan fikser dere dette med kommunikasjon opp i ruta? Ser noen på youtube bruker walkie talkie. Er dette et must?
  2. n5k

    Greie begynnerruter

    Denne turen så veldig kjekk ut! Både kona og jeg ble umiddelbart sugne på å teste denne i juli, siden vi allerede har planlagt en klatrehelg da. Problemet er at vi har akkurat null erfaring med naturlig klatring - har bare klatret bolt tidligere, og har heller aldri klatret flere taulengder, men vi får finne områder i nærheten her og trene litt, tenker jeg. Det finnes nok av steder å øve seg. Av utstyr mangler vi nok endel, men vi har 16-18 expresser, litt ekstra karabinere (skru og vanlige), 80m. tau, Grigri, Daisychain og et par lange slynger. Lengden på slyngene er jeg usikker på, for jeg vet ikke om de måles etter omkretsen eller når de ligger dobbelt, hvis dere skjønner hva jeg mener. Jeg er også usikker på dette med kammer og størrelsene. Er f.eks. en BD Camalot #3 like stor som en nummer 3 fra et annet merke - f.eks. DMM? Er det standardiserte størrelser, liksom? Og Eystein Grusd - når du sier 0.5-3 camalots, har du med den som heter 0.75 også i det "regnskapet"? Altså 0.5, 0.75, 1, 2, og 3? Greit å kunne spre utgiftene litt til kammer, selv om jeg planlegger å kjøpe en hel del etter hvert
  3. Takker for svar. Har du en link til den siste føreren, eborge? Ideelt sett en webfører, eller en butikk som har den? Dag G: mye som passer for nybegynnere også? Med mulighet for telting i umiddelbar nærhet? Hvilken fører er det som dekker Valle?
  4. Hei! Vi er en liten gjeng (3-6) rimelig ferske klatrere fra Sandnes, som har lyst på en telttur i sommer. Vi er mest sugne på å dra litt sørover, og er ute etter et sted hvor vi kan campe i telt så nær et klatrefelt eller to som mulig. Vi befinner oss (dessverre, kanskje) for øyeblikket bare rundt grad 4 til 6- og klatrer kun boltede ruter. Naturlig blir for skummelt for oss. Er det noen som umiddelbart kom på et sted eller to vi bare absolutt bør sjekke ut når de hørte dette? Noen som har noen linker? Alt fra Kragerø til Bergen er egentlig interessant, men som sagt - vi hadde helst sett for oss en biltur sørover. Kjipt å måtte kjøpe alt som er utgitt av førere for å finne et cragg eller to, hehe. Da er det bedre med litt konkrete tips, slik at det kan holde med én. Kom med tips - alt mottas med takk!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.