Gå til innhold
  • Bli medlem

bellika96

Aktiv medlem
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av bellika96

  1. Hei, begynte å bruke gnagsårsokk fra apotek i de gamle skoa og da ble de bedre. Nå kan jeg bruke de uten gnagsårsokk skulle jeg kjøpt nye ville jeg kjøpt xplore bindingssystem og sko ⛷️
  2. Hei, har den "gamle" Alfa Outback skoen, kjøpt vinter 2020. Er svært plaget med gnagsår i denne skoen, hadde tidligere samme modell kjøpt i 2016 men disse ga meg også gnagsår. Så i fjor (vinter 2020) gikk jeg til anskaffelse av en mindre størrelse av samme modell for å se om jeg fikk de til å sitte bedre, men er fortsatt like plaget med gnagsår på hælen. Derfor lurer jeg på om noen har noen erfaringer med 2.0 utgaven av Outback skoen som ble lansert i vinter. Feks. hvordan denne er i forhold til gnagsår sammenlignet med den forrige utgaven? Vet at det med gnagsår er subjektivt, men opplever at svært mange er plaget med gnagsår på hælen med Alfa sine skisko. Tenkte derfor at Alfa kanskje har gjort noe med det i den nye modellen. Utifra det jeg kan se ser det hvertfall ut som at innerskoen går lengre opp på leggen i den nye modellen. Vurderer sterkt et par Crispi Svalbard BC sko neste sesong, om ikke noen kan overbevise meg at Outback 2.0 har blitt bedre enn forgjengeren med tanke på gnagsår.
  3. Fjellsport var fri for Para rangeren også. Ser ut som det blir xenithen vist jeg ikke får tak i recon til en ok pris.
  4. Er det mulig å åpne xenithen i fronten på sekken, slik at en kan lett få tilgang til det som ligger nederst?
  5. Fjellsport var helt fri for norrøna recon synkroflex og klarer foreløpig ikke å skaffe i løpet av året og langt ut i neste år Har sett litt på Osprey Xenith 105L, men også på norrøna para ranger 120. Noen som har testet para rangeren? Og hvordan er den kontra Osprey og Norrøna recon sekken?
  6. ReviveX high tech fabric cleaner er vaskemiddelet. Deretter skal det sprayes på "ReviveX water repellent for outerwear", mens plagget enda er vått, før det får seg en omgang i tørketrommel
  7. Hehe, kjenner jeg meg selv rett, så blir det vel en 105L også etterhvert 🙈
  8. Så jo slettes ikke dum ut den men heller kanskje litt mer mot recon sekken
  9. Hvordan er det med festemuligheter utenpå osprey xenith 105L? Noen andre finesser?
  10. Vekta blir som det blir, mange ganger er problemet volumet, spesielt under høstjakt her i nord (okt/nov). Må mange gang ha med telt, vintersovepose, liggeunderlag, primus, hagle, rifle, jaktsekk osv. osv. å da begynner de fleste sekker å bli ganske så knappe. Har brukt en 85L til det nå, men den begynner å bli utslitt og jeg begynner å bli lei av å bruke hver en stropp på hele sekken til å feste ting, sekken blir også veldig baktung/ustabil når man må feste så mye på utsiden og som kanskje ikke har den samme vekten... En ting jeg savner på mange sekker er funksjonen med å ta av feks. sidelommer for å lage en dagstursekk, utrolig høvelig hvis man slår opp camp en plass og skal gå til vann i området for å fiske, slik at en får med seg slukboks og sjokolade
  11. Hei, lurer på hva dere mener er beste sekk i størrelsesorden 100L +? Sekken må kunne brukes hele året, men ønsker en stor sekk, der en har plass til vinterpose, telt, liggeunderlag og jaktutstyr. Burde være en sekk som takler tunge bør, men også som kan brukes uten å være fullastet, feks. fisketurer sommerstid. Sekken burde også ha mulighet til å ta av feks. sidelommer og slå disse sammen til en lett dagstursekk. Har sett en del på norrøna recon synkroflex 125L, og ser mange skryter av den. Men den har jo en forholdsvis høy egen vekt? Er det noen andre sekker det er verdt å ta en titt på?
  12. Noen som har gode tips til å lage gapahuk av presenning? Er 3 personer som skal sove under 1.
  13. Vet at det er ulovlig. Er det mulighet for å smelte om feks. en bly plate til egne bly kuler? Kan tenke meg at du kan trenge en rist. Er det noen som vet framgangsmåte? Evt. får man kjøpt blykuler?
  14. Hei er det noen her inne som har prøvd å lage hjemmelagde hagle patroner kal.12/70? Tips til framgangsmåte, linker til kjøp av forskjellige komponenter mottas med takk tenker på både bly skudd
  15. Hei lurer på hvordan man kan telle/finne ut hvor bratt det er på kartet ved å telle kurvene? Bruker Norge-serien 1:50 000. Ekvidistanse er 20 meter, tellekurver 100m og mellomkurver 10m, hva betyr dette? Takk på forhånd for gode svar!
  16. Hei skal på isfisketur til helgen og håper noen kan dele fisketips med meg. Tenker da hovedsakelig på røyefiske men er det noen som har noen tips for ørret så mottas de også med takk. Er interessert i hvilket agn som er best, hvordan værforhold spiller inn på fisket, hvilken teknikk som er mest effektiv under fiske, vanlig skje kontra lys og momyshka.
  17. Hva er fordelene og ulempene med sirius 2 extreme? Tenker å kjøpe på tilbud på sportslageret. Planen er å bruke det som en manns telt.
  18. Har tatt røye på 4,5kg opp av hull som er borret med 130mm isbor. Vanskelig men det gikk.
  19. Har ett Mora Expert isbor 130mm. Skjærene er helt fine men tror selve borret er bøyd nederst, slik at vinkelen på skjærene blir skarpere noe som gjør at de ikke tar tak i isen. Når du sier sliping så går jeg ut i fra at det er skarpheten på skjærene du mener og ikke vinkelen på selve isborret? Borret har to trekantige separate skjær som skrues på hver for seg, ikke en krone slik som du har.
  20. Ingen som har erfaringer med exped sine telt?
  21. bellika96

    Isbor

    Hei er det noen som har erfaring med at isborret er blitt bøyd ved feste til skjærene? Mitt isbor har relativt gode skjær men det virker som de nesten ikke tar tak i isen (de står bare å spinner og det ene skjæret tar litt tak akkurat ved spissen). Derfor tenkte jeg at selve isborret kan være bøyd ved feste til skjærene slik at vinkelen blir spissere for skjærene og at de av den grunn ikke tar tak. Noen som kjenner seg igjen og har løsning på problemet?
  22. bellika96

    Teltkjøp

    Hei skal kjøpe ett helårstelt. Ett telt som fungerer i vind på fjellet om vinteren og på regntunge dager om høsten. Er interessert i ett lett 1 eller 2 manns telt. Er 180cm høy og bruker exped liggeunderlag så det burde ikke ta borti veggene. Er interessert i telt som veier under 3kg og ikke koster over 5000kr. Teltet burde fungere til fisketurer og jaktturer på høsten.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.