Gå til innhold
  • Bli medlem

Sensei

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Sensei

  1. Jeg har ikke vært på så mange toppturer på vårparten (eller sommeren) og er derfor ikke så godt kjent med hvor jeg bør dra. Har i år vært en tur i Jordalen for en ukes tid siden og Brandsetdalen i begynnelsen av denne uken. I Jordalen var det ålreit med muligheter og snø nesten helt til veien, men det er jo et bra stykke å kjøre dit. I Brandsetdalen var det et godt stykke fra veien opp til snøen, og det stjeler jo også en del tid. Finnes det fine områder som er nærmere Bergen hvor man kommer helt opp til snøen? Jeg har boken "Toppturar i Vossafjell", men den har jo ikke informasjon om snøforholdene nå. Utsikten fra siste tur tilsier derimot at Raundalen kan være et bra utgangspunkt. Ellers antar jeg at det er en del muligheter opp mot Vikafjellet, f.eks. med utgangspunkt i Same-campen?
  2. Fredag 26.06.09 kjørte jeg en tur opp til Skjerjavatnet fra Modalen. Her er noen bilder fra turen: På de siste par hundre meterne ligger det snøfonner. Det lå også litt snø i grøftene lenger ned, i tillegg til en og annen stein som hadde rast ut i veien. På Skjerjavatnet ligger det en del is ennå Snøen på toppene smelter fort
  3. Mandag denne uken (22.06.09) kjørte jeg en tur inn så langt som jeg kom på anleggsveien som går fra toppen av Matretunnelen. Her er noen bilder jeg knipset: (Klikk på bildene for større versjon) Som vanlig ligger det i juni snøfonner i veien på sør- og østsiden av Storavatnet. Sørover ligger det en del snø Nordover er det mindre snø På østsiden av Storavatnet traff jeg på denne snøfonnen. Jeg hadde en spiss kant å balansere på som gikk over i en bratt skråning. Fall her ender rett i steinuren og ut i vannet, så jeg valgte å ikke ta sjansen siden jeg var alene.
  4. Jeg så for meg en tredagerstur med utgangspunkt fra enden av anleggsveien som går innover fra toppen av masfjortunnellen, men i skyggepartiet på sørspissen av storavatnet lå det en del snø i veien som satte en stopper for den planen. (Klikk for større bilde) Jeg hadde likevel upåklagelig utsikt under lunchen før jeg kjørte hjem igjen. Dette er Storavatnet på 704moh, og det var ikke så ille med snø. Den runde toppen litt til venstre for senter på bildet er 990 moh.
  5. Jeg får minner fra en scene i filmen "My Name Is Nobody" der Nobody fanger en fisk ved å legge et insekt i vannflaten og denge til med en stokk når fisken tar det. Er man kjapp nok kan det jo være det hadde gått i virkeligheten også. Tar jeg ikke helt feil er denne scenen litt tjuvlånt fra filmen "Seven Samurai" der en av samuraiene fanger en fisk med bare nevene.
  6. Nei, men det er jo så mye bjørn for tiden her til lands. Neida, det er nok bare gammel vane etter 20 år med hytte ved sjøen. Har en del spoler og nye ruller med 0.40 liggende. Får du mest fisk på fluene er det vel bare å fjerne krokene på sluken?
  7. Dette hørtes ganske spennede ut, og ganske logisk, iallefall i teorien. Jeg lurer også på hvordan fluene best kan festes. En eller annen opphengerløkke er vel det enkleste? Ja dette kjenner jeg godt til. Jeg er også glad i denne fiskemetoden og eneste løsningen jeg har funnet er å redusere litt på styrken i kastene. Om dette faktisk hjelper eller om det er noe jeg innbiller meg er jeg derimot ikke sikker på. Det jeg la merke til på første fjellturen i år var at når jeg virkelig la styrke i kastene snurret duppen i alle retninger i luften, noe som kan forklare all opptvinningen. Ved svakere kast forsvant denne snurringen i luften, og de fleste kastene var vellykket. Det er utrolig irriterende å sveive inn sååå rolig bare for å finne ut at snøret har hengt seg opp. Nå skal det også nevnes at jeg stort sett har hatt godt brukt 0.40-snøre på snellen og ny 0.25 mellom dupp og flue. Det kan jo tenkes at det er mulig å få bedre resultat ved å bruke noe tykkere og stivere snøre mellom dupp og flue? Å prøve å "strekke ut" snøret mellom dupp og flue kan også være en ide, men uhyre upraktisk. Det finnes jo også en del forskjellige dupper å velge mellom. Jeg har stort sett brukt noen grønne, avlange av tre og den siste tiden i plast. Denne formen kan også være med på å forklare rotasjonen i luften, så jeg kommer sikkert til å prøve noen nye dupper på neste tur.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.