Gå til innhold
  • Bli medlem

BlyBonanza

Aktiv medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av BlyBonanza

  1. Hei! Påtraff 2stk i juli 2010 på treriksgrensa som hadde tatt samme tur, bare med en avstikker innom røysa. De skulle ned Ødevassbekken og tidlig dagen etter ble de observert forbi Tangenfoss. Det må tydeligvis ha gådd bra med tanke på tidsforbruk. Har krysset bekken øverst, og det er det periodevis grunt og steinete. Med brua og 4-500metet opp er det noe tett med skog, uten at jeg tror det skal ha noe å si for padlinga.
  2. Mye fornuftig i det de 3 over her skriver. Jeg kjører på med REAL når turene blir en del lengre enn hva en langhelg tillater. Da består både (sen)middag og lunsj av det samme. For å dekke energiforbruket (5000 vinterstid, noe mindre sommerstid for meg) er da "innimellom-maten" som Knut nevner kritisk. I tillegg døyver det sultfølelsen som kan få de fleste til å gå i retning kjelleren. Hvis man baserer kostholdet sitt på fett slik Knut-Erik skriver, burde man venne kroppen til dette for å få max ut av det. Jeg mener at det er "the way to go" på lengere turer da fettrik kost holder litt lengre i forhold til karbo. Jeg er ikke noe ernæringsfysiolog så spør vennligst ikke om hvorfor, men de fleste jeg vet av som har prøvd begge over lengre turer, velger fett. Bakdelen er nok at påfyllingen av energi går litt tregere, så det er viktig å holde seg litt framfor behovet ved å spise alt i rasjonen, selv om man ikke føler man vil ha mer.
  3. Helt enig. En skal jo ikke trenge å starte med "modding". Unnskyldningen min for at jeg ikke dro til butikken og tok dette opp, må vel være latskap. Løsningen i ditt tilfelle er åpenbart å bruke renset bensin. Litt synd siden du har noen årsforbruk med parafin stående i tillegg til at det faktisk skal fungere knirkefritt med parafin. Er brenneren gammel og/eller har du en sportsbutikk du er et kjent ansikt i?
  4. Hei! Hvordan ser filteret ut på omnifuelen? Hadde samme problem som deg, bare med min daværende splitter nye Optimus nova. Måtte pumpe myyyye men brant fint i en liten stund før den sluktnet. Prøvde deretter med bensin og da var alt flott. Syntes dette var noe rart siden jeg har brent F34, diesel, bensin og div sprit med en tidligere versjon av Novaen. Det viste seg at det var filteret på materøret til den nye novaen som var synderen. Den gamle hadde kun et grovt silfilter, så løsningen var å modde det fine filteret slik at det ble litt grovere. Har en 70-80 liter med gammel fyringsparafin på samvittigheten etter dette og både jeg og novaen er enda operativ
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.