Gå til innhold

tnuis

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. tnuis

  Hvordan hund passer best for meg?

  Du skriver opprinnelig at du vet du ikke finner noen hund som har alle disse egenskapene? Da stiller jeg meg svært undrende til hvilke av oppnevnte egenskaper som en god Schæferhund ikke har??
 2. tnuis

  Golden retriever på vinterfjell

  Jeg er ofte på Hardangevidda og har hunden min i fortelt. Den sover da på et saueskinn som er godt behandlet på undersiden for at den skal tåle å bli våt samt tørke igjen. Dett fungerer helt utmerket:)
 3. tnuis

  Hundebæsj i fjellet

  Hvis ikke hundene kan bæsje på naturlig vis ute i naturen så vet ikke jeg. De som mener noe annet bør da gå rundt og plukke og fra ulver og alle andre dyr også! Dette er en naturlig prosess og naturen er faktisk også avhengig av at HELE livets sirkel. Som hundeeier er det dog selvfølgelig at man er påpasselig med å fjerne dette fra stier/plasser som er laget og mye besøkt av offentligheten. Det handler om å ta hensyn til andre medmennesker.
 4. tnuis

  Hvem har hund og hvilken rase?

  Har Schæferhund. Har valgt pga at jeg mener de er de beste allround hundene som finnes. Her er noen punkter hvorfor Schæfer som er faktum (de som hevder noen annet er bare et tegn på at de ikke aner hva de snakker om eller ofte er redd større hunder. Tro meg Min Jack Russell skal man være mye mer redd en min Schæfer): - Ekstremt lydige - Lett å trene - Supre familiehunder. Det er så skjønt å se at de automatisk springer rett foran barna hvis det kommer ustabile hunder eller mennesker i nærheten av dem. Bekytter sin egen flokk. - En profil som gjør at de lever for å tjene sine sjefer. Dette ligger i deres natur. - De elsker å leke/jobbe - Veldig atletiske - Veldig balanserte og snille hunder - Har en unik pels som gjør at de kan leve like godt i alle slags klimaer, Ekstrem varme eller ekstrem kulde. Deres pels har isolerende lag som islolerer mot både varme og kulde (sommer og vinter pels). Vi har bodd i Karibien og jeg har vært på ekspedisjoner over Hardangevidda. No problems. Jeg kjenner de så godt da jeg har vokst opp med de og hatt de hele livet. Har pr nå også en Jack Russell, og det vil jeg aldri ha igjen. På toppen av alt dette, som bare er noe jeg skriver i farten, så synes jeg de er de aller fineste hundene som finnes (Dette er selvfølgelig personlig smak). Det sies ofte at de er våre tamme ulver da de står ulver så nære i genene, karakter bygg og utseende. Det er en grunn til at de er den mest utbredte hunderasen i verden og samtidig aller mest brukt i politiet/forsvaret. Det er dermed også dessverre naturlig at de blir avlet mye rart der ute. Et tips er å gjøre hjemmeleksa di og finne gode eksemplarer. Det koster litt ekstra, men da er du sikker. Sjekk stamtavler for kjente sykdommer som HD i familien osv. Når det er sagt kommer det selvfølgelig også helt ann på hva en eier ønsker å gjøre med en hund. Selv om de har en bruksbredde uten sammenlgning så passer de ikke alle eiere.
 5. Når skal du dra og er det organisert via noen guider e.l.? Isåfall hvilke?
 6. tnuis

  Du ser en bjørn - ville du varslet?

  La dyra få være i fred. Det er vi som er på besøk i deres territorium, ikke omvendt:)
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.