Gå til innhold
  • Bli medlem

Jarledb

Aktiv medlem
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jarledb

  1. Har dette i 4pers utgaven. Til vår, sommer,høst er det supert når vi er alle 4 + hund på tur. Da blir det mye vekt uansett, og to telt eller ett wiglo har ikke så mye å si på vekten. Til vinterbruk vil det nok fungerer fint i lavlandet, skogen, men pga. høyt innertelt så blir det krevende å varme opp om man ønsker det. Til bruk på fjellet så er jeg mer skeptisk, høyden gjør at det blir stort vindfang, og barduneringsfestene kunne vært bedre på de store sideflatene.

    Samtidig, Wiglo er utstyrt med fulle stormmatter,  så vil nok fungere ok nok om ikke vinden blir for heftig eller man lager en levegg Selv bruker jeg det ikke på vinteren da jeg stort sett er alene, eller med en, maks to barn (kona blir kald bare av tanken på vinter-telting). Har denne høsten pensjonert et gammelt tunell telt til fordel for Helsport Patagonia til vinterbruk.

    Ville nok heller vurdert andre telt om plass er et problem, Helsport Spitsbergen 4, eller Bergans Dome kan være fine kandidater

    bildet av mitt under, merk at ingen av barduneringspunktene er spent opp, men som du ser blir det en stor flate som fanger mye vind mellom buene

    image.thumb.jpeg.da0fcbc2d4c1cf77ca3288cd9f642f35.jpeg

  2. Usikker på hvor populært det er at denne ligger ute, men Skandiabanken kjører kampanje med fjellsport.no, 25% på alt unntatt GPS, klokker/kamera, sykler, outlet og kampanjevarer.

    Varer til 20. mai. Står at det må brukes kredittkort, men rabatten ble trukket fra uansett virket det som.

     

    Bruk kode skandiabanken05

    • Liker 5
  3. Jeg spurte bergans om dette. I lt4 kan det ikke fyres med ved. I Wiggo 6-10 kan det brukes en slik som settes på stanga.

    wiglo kan utmerket brukes uten innertelt, og pga stormmattene så kan du få den rimelig tett mtp mygg og knott.

  4. Har både Downmat 7LW og Synmat UL 7LW. Veldig liten forskjell på liggekomfort på disse to. 

    Downmat har noe bedre isolasjonsevne, men dette tar Synmat UL igjen på vekta. Skal du ligge ute midtvinters ville jeg gått for et som har isolasjonsevne tilsvarende Downmat 7 eller mer. I lavlandet holder Synmat UL utmerket fra mars-november (merk at det er stor forskjell på Synmat og Synmat UL i vekt og isolasjonsevne)

     

    Pumpbag er et "must", og om du trenger en mer solid versjon har noen av pakksekkene til exped ventil for schnozzel slangen. Med 80L er SM UL7 blåst opp på 5-10sek :D

    • Liker 2
  5. Om dere ikke har skaffet noe ennå kan jeg anbefale at dere titter på Churchill haglene fra Akkar. HAr fått ekstremt mye bra omtale og er i den rimeligere klassen fra ca 5000,- og oppover. Har fått noen serier gjennom min må og kan ikke si annet en at jeg er storfornøyd. Har også veldig behagelig rekyl i forhold til andre hagler jeg har prøvd.

     

    Jakt og friluft er en av forhandlerne som kanskje har det beste utvalget av Akkar om du er på utkikk etter en klassisk og ikke halvauto-/pumpe-hagle.

  6. @GeezerB Om LT4 blir i minste laget kan du vurdere storebror. Den er fra 6-10 pers så bør være mer en god nok plass der. Listepris er ca 1000,- mer en LT4. Minuset er vekta som går fra ca 6kg. til ca 12kg! 

    Om du går for denne løsningen så husk at for store Wiglo selges ytter-/inner-duk separat.

  7. Hei Jann

    Opp til 4 dager i fjellet ville jeg minst gått for 60l til begge. Det blir fort en del utstyr som må med, spesielt i fjellet og da er det greit med litt god plass. om du vil gå for en 80l kommer kanskje litt an på om du ønsker alt av utstyr inni sekken eller om f.eks. liggeunderlag skal spennes utenpå. 

    Stort sett får du vel også bedre bæresystemer jo flere liter sekken er, men også mer vekt.

     

    Dra innom en butikk og prøv sekkene med full vekt for den typen tur du skal på (ca 14-18kg). De fleste kjente merkene vil nok ha akseptabel kvalitet så hvor godt den sitter på ryggen er viktigere.

  8. Bygget trebåt (kryssfiner) for noen år tilbake, brukte da Epifanes 2-komp Polyuretane (maling). Denne fungerte utmerket over og under vannlinjen. Denne ble da lagt oppå et lag med glassfiber. Jeg la den på med sprøyte, men skal gå helt fint med skumfordriver også. Epifanes har også klarlakk dersom du vil beholde trefargen. Skulle jeg gått på et nytt prosjekt så ville jeg uten å nøle valgt dette på nytt.

    Forhandles av Westsystem (og muligens andre)

    • Liker 1
  9. Både jeg og en kollega har en god stund vært på utkikk etter en sekk i denne størrelsen, men krav om lett vekt, smarte løsninger, hoftebelte med lomme, osv.

    Begge endte opp med den nye Bergans Rondane 46L. Har ikke fått testet den på tur ennå, men virker veldig lovende. Lett å justere høyden i ryggen. Glidelås i bunn og mulighet for å åpne hele frontpartiet. Materialet virker solid og bør tåle regn. Vekten er vel på ca 1350g

     
    XXl har denne til 1049,- nå, nettopp satt ned fra 1200,-

     

    http://www.xxl.no/villmark/bare-frakte/ryggsekker/bergans-rondane-46l-ryggsekk-herre/p/1096004_1_style

  10. Har en Exped Comfort 600 som jeg er veldig fornøyd mtp. plass og komfort. Denne kommer også i en 400 fill som har limit comfort på 5 grader. Kjøpte min fra tyskland da ingen nettbutikker i norge har exped poser (så vidt jeg kjenner til)

    Var i etterkant i kontak med den norske Exped importøren ( http://www.utedepot.no )og de hadde noen få poser på lager som de kunne sende til en veldig grei pris. Usikker på om de har 400 fill i Large inne men send dem en mail så svarer de raskt.

     

    http://www.bergfreunde.de/exped-comfort-400-daunenschlafsack

  11. Kjøpte denne for et par måneder siden. Brukt 3-4 ganger til nå, og skal erstatte teltet på en kort overnattingstur nå til helgen. For meg virker det som om det er nok bardunfester til normalt bruk, har ikke hatt behov for flere til nå. Duken er veldig tynn og glatt, men virker solid.

    For meg var størrelsen perfekt. Når den benyttes som telt mener jeg at jo større jo bedre, men den ble primært kjøpt inn som supplement til teltet på kanoturer. Da har vekt lite å si.

     

    Forøvrig var det bloggen til Bjarne, et godt tilbud på XXL og at det er Helsport som fikk meg til å kjøpe den. Sikker på at denne kommer til å bli mye brukt i årene framover.

     

  12. Min kone er optikker og sier følgende. Det er først å fremst UV beskyttelsen i glasset som har noe å si når det kommer til snøblindhet. Så lenge det ikke kommer lys inn på siden skal du være trygg uavhengig av hvor mørke glassene er. Øynene tar ikke skade av sterkt lys, mener da ikke med dette at man bør finne fram kikkerten og peke den rett mot sola....Bruk den mørkhetsgraden du selv syntes er mest komfortabel.

     

    Men, ja det er alltid et men, blå bølgelengder er mer skadelige en andre bølgelengder og derfor er det aller best å bruke UV glass med gult filter dersom du ikke skal ha mørke glass. 

    Når du blir eldre/gammel så får øye mer beskyttelse mot blå bølgelengder så da blir dette mindre viktig (men denne "beskyttelsen" er også det som forårsaker grønn eller var det grå stær :P )

    • Liker 1
  13. Har noen av dere erfaringer med å ta av innerteltet for tørking? Jeg har enda ikke tatt av innerteltet, i frykt for å ikke klare å sette det riktig på plass igjen... 

    Jeg tok av inner-teltet i vinter for å tørke kondens som hadde samlet seg på inner-duken. Veldig lett å ta ut og veldig greit å sette inn igjen, selv uten å slå opp teltet. (Mener å huske at noen av hempene var merket/røde slik at du ser hvor du skal starte).

    Når jeg monterte det opp på en tur for noen uker tilbake var nesten alt perfekt. Eneste som ikke var 100% var festene i toppen som var "rotert litt". Dette var fikset på 20 sek, selv om midtstangen var satt opp.

  14. Gikk til anskaffelse av et Bergans Wiglo LT4 i fjor til bruk som familietelt. Dette er jo en noe annet design en de tradisjonelle fjellteltene, men pga. 3 buer skal det holde bra i sterk vind uten at jeg selv har fått testet dette ennå. Her har du uansett god platt til 4 samt 3 yttertelt, (nesten) ståhøyde for meg på 185cm. Vekten på 6kg er vel så vidt høyere en noen andre 4 manns telt.

    Etter å ha tilbrakt 4-5 netter i dette teltet, også vinterstid, er i alle fall jeg superfornøyd. Å sette det opp alene er ikke noe problem, men til nå har det alltid vært vindstille.

     

    http://nettbutikk.bergans.no/Avdelinger/Telt/Wiglo1/Wiglo-LT4-Pers-Tent-Green--146962-p0000375464

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.