Gå til innhold
 • Bli medlem

Busse

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Busse

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Alkylatbensin er vel alkylatbensin, det vil si en kjemi som som garanterer for visse bruksegenskaper og kan brukes om hverandre. Soter og ryker den ene kanna mer enn den andre, antar jeg at du har fått med deg en kanne som er merket 2T, altså oljeblandet til motorsag.
 2. Det har du rett i, Afe, beklager at jeg husker feil. Uansett er ikke co å spøke med i telt. Det var vel Vegard Ulvang og Stein P Aasheim som beskriver i boka si om Sørpolekspedisjonen deres at det nær hadde gått katastrofalt galt på grunn av co-forgiftning under primusfyring i teltet.
 3. Brannfaren er sikkert mindre i lavvo enn mindre telt på grunn av takhøyden. Imidlertid antar jeg at karbonmonoksid-faren er omtrent den samme som lavere telttyper, i og med at co er tyngre enn luft og søker ned mot gulvet. Derfor vil uansett det å fyre med pipeløse varmekilder alltid gi en viss risiko for co ved ufullstendig forbrenning. Her er en bacheloroppgave som har tatt for seg emnet med fyring i telt: [Hidden Content]
 4. Bytte ut dama? Jeg har aldri kjøpt så mye bra turutstyr og hatt så mye fritid etter at jeg begynte med "lettpakking" på hjemmefronten...
 5. Har flere ganger brukt diesel på gamle Optimus 111 som er beregnet for parafin. Det går så det suser, men kokeredskapen bør ikke oppbevares sammen med andre ting etterpå, alt blir sotsvart. Men hva brenner ikke unna i den gamle 111`ern, bare det er antydning til brennbart? Ser det er en gammel link, men håper det har ordnet seg for Ulvemor. Hvis ikke, donerer jeg gjerne en 111 til deg som jeg vet funker på diesel. Synes det står respekt av den jobben du gjør "på tur".
 6. Det hogges vel omtrent 3x så mye gran som furu. Det meste av dette går til skurtømmer og massevirke.
 7. Kan vel og nevne at den årlige tilveksten (nyvekst minus det som tas ut) av skog nå er nærmere 25 millioner kubikkmeter. Med andre ord må vi ha en regulert hogst. Dette handler ikke bare om økonomi, men også for å sikre et biologisk mangfold og landskapsvern ved å unngå fortetting.
 8. Det er dessverre umulig for meg å holde skogen lys og trivelig fordi du skal ferdes der. Skogen har i de fleste tilfeller en eier og dermed noen som skal leve av den.
 9. Skogen er vel det eneste som gir noe penger igjen her hos meg i alle fall. Gror den igjen så får det også helt andre konsekvenser, så en viss avvirkning må til dersom ikke Norge skal gro helt igjen.
 10. Ja, her var det mye rart. Du er velkommen når som helst hvis du ønsker å få korrigert kunnskapen din om fuglehundmiljøet. Videre er det en pussig sammenligning å trekke fram "fart og kraft" i lek ... og ikke i jobbsituasjoner. På fjellet i rypejakta kan Busse (ES) gå 6-8 timer i søk pr dag og legge 15-20 mil bak seg i god fart. Hjemme bak huset kan dvergpuddelen til naboen ha mer trøkk ... det skal jeg ærlig innrømme...
 11. Det er vel disse? [Hidden Content] Ved å søke på "waterproof bag 20l" får du opp et bra utvalg.
 12. For den av dere som har en liten Nobelspris i magen, så kan kanskje det å klone brunsneglen til kun å spise flått (og omvendt) gi deg et godt kandidatur. Ellers bor jeg i et typisk flåttområde og bruker like mye "løkka" som Timmey78 forslår samt pinsettversjonen som har låsering. Begge fungerer veldig bra når de brukes riktig. "Løkka" fungerer heller dårlig på den aller minste flåtten (kun en kløende prikk på huden), så det beste er å ha en av hver.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.