Da jeg startede med at gå på fjellet, spiste jeg altid havregrød til frokost, men jeg blev efterhånden træt af det, så jeg er gået over til ukogt frokost med tørmælk, det har også den fordel at det bliver ikke koldt. Og derudover kan jeg få mere ned.
Hvis jeg laver havregrød af 250g gryn, tager det meget lang tid, at komme igennem, hvorimod 250g müsli forsvinder relativt hurtigt.
Til lunsj står den for det meste på loganbrød, men noget ost eller spegepølse til.
For at peppe brødet op, tilsætter jeg gerne peanuts, daim kugler og sjokolade, ud over det man normalt putter i, som abrikoser, nødder og kokus.
Aftensmaden, er somregel klassisk tørmat med ekstra kulhydrater i form at ris, paste eller kartoffelmos. Hvis man skulle blive mæt af tørmat alene, kunne man jo næsten lige så godt gå på hotel..
Alternativt, så er spegepølse skåret op i små bidder og stegt i en god potion magarine, sammen med kartoffelmos, altid et sikkert hit. Smag eventuelt til med løg, hvidløg og godt med peber.
Ris på pose er også et hit, når det kommer til madlavningen.
Og til at få aftenen til at gå, kan man toppe op med lidt pandekager, eller fladbrød.
Som tommelfingerregel, regner jeg med 1Kg mad pr dag i tørvægt, hvilket kan synes af en del, men alligevelle præsterede jeg at tabe mig, på en 2 ugers tur til Sarek, for nogle år siden, på trods af at jeg kun vejer 65kg.