Gå til innhold

Pappa på Tur

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  3
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Pappa på Tur

  Oslo - Trondheim med 1.5 åring. Tips til bæresystem og annet

  Takk for gode innspill Svingen. Virker som oppsummeringen av alles innspill her er at bæresele foran, og en større sekk bak er beste løsning. Kan vel ha forståelse for stussingen tusjmann. Er forresten selv far til 3. Turen er jo fra hjertet ment å skulle være for både meg og min sønn, selv om det åpenbart nok er "jeg" som legger planene og har fått ideen og ønske om og gjennomføre den. Spurte han i stad, men han virket ikke å ha verken sterke innvendinger eller positiv begeistring. Planen er å ha god tid til å ta ham med på kortere turer først i april og starten av mai for å se hvordan det fungerer. Og så begynne selve turen mot Trondheim andre halvdel av mai. Om jeg ser at han ikke trives med semilange turer eller merker at han ikke har det optimalt underveis blir turen avbrutt. Trondheim - Oslo er et festlig mål å ha, som jeg tror det er oppnåelig å gjennomføre, men mål nummer en er selvsagt at barn (og far) har en fantastisk pappaperm sammen, blir kjent og deler opplevelser. Barnets velbefinnende og sikkerhet er selvfølgelig en forutsetning for dette.
 2. Pappa på Tur

  Oslo - Trondheim med 1.5 åring. Tips til bæresystem og annet

  Takk for gode tips og tilbakemeldinger. Blir sen vår / tidlig sommer turen foregå ja. Jeg skal ta en del litt mindre 1-3 dagers turer i april for å teste hva som fungerer, og ikke minst for å venne minsten til å synes det er gøy å være på tur Tenker vel at om man er på en såpass lang tur som Oslo-Trondheim vil bli, vil det fort bli daglige rutiner og en hverdag han vender seg til og trives med. Barn tilpasser seg fort. Og om det ikke skulle gå, er det vel ingen skam å snu
 3. Pappaperm nærmer seg og har en liten drøm å prøve å få gjennomført en tur fra Oslo-Trondheim med gutten. Lurer på om noen har gode erfaringer med lengre turer med mindre barn, og kan komme med generelle tips og triks. Det jeg i første omgang lurer mest på er valg av bæresystem. Hovedprioritet er jo å ha noe kameraten kan sitte godt i, og gjerne sovne fint i, over litt lengre økter (tenker vel i utgangspunktet jeg bør ha 4-5 timers effektiv gange hver dag for å komme litt underveis.) Er det mulig å gjennomføre for et barn, eller vil det bli en stor belastning? Neste utfordringer, er at det på en del etapper, bli en del dager mellom hver gang jeg kan få påfyll av proviant etc, og blir jo i utgangspunktet en del å skulle ta med seg, så lurer litt på hva som vil være beste løsning. Ville vel foretrukket en bæremeis, fremfor sele, og har kikket på Macpac Vamoose, den har 25L underlomme + 10L dagssekk og mulighet for å feste på litt telt og liggerunderlag, har fått toppkarakter på testene jeg har klart å finne og skal være trygg og komfortabel for barnet. Jeg har ikke klart å finne andre bæremeiser som tåler vekt særlig over 20 kg, og må vel regne med å ha hvertfall nærmere 30kg tenker jeg for å få med tilstrekkelig utstyr. Jeg tenker for det meste å gå mellom DNT hytter, men kommer til å ha med lett telt+sovepose til visse etapper og just-in-case.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.