Gå til innhold
  • Bli medlem

t0bbEn

Aktiv medlem
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

13 Neutral

Om t0bbEn

Nylige profilbesøk

1 895 profilvisninger
  1. 🤣Jasså. Her må det utdypes. Noe du ikke er fornøyd med? 🙂
  2. Smeller inn et spørsmål og låner tråden siden det er mange her som har erfaring med Unna og Niak. Har lyst å bytte ut mitt Ringstind 2 med enten Unna eller Niak for stort sett å bruke som 3 sesongs solotelt, MEN har også lyst til å ha mulighet for å ta med poden på 7 år i dette teltet av og til. Er det i det heletatt mulig å få skvist sammen 2 LW underlag på typ 63cm bredde i disse to? Unna er jo bare 110 cm bredt, men Niak 120. Spørsmålet mitt er vel om disse målene er absolutte og ikke mulig å få lagt 126 cm underlag i bredden på f.eks. et Niak?
  3. Klarte ikke helt å få tak i om noen har erfaringer og synspunkter på forskjellen mellom Helsport Varanger og Helsport Pasvik lavvo? Forskjeller i bruk, slitestyrke etc.?
  4. Er også ute etter svar på akkurat det samme spørsmålet, så hadde vært flott om noen her på forumet med erfaringer fra en E99 kunne sagt noe om sine erfaringer med denne skia. Det være seg Crown eller easy skin.
  5. Synes disse skoene ser ut til å være mer et resultat av tanke om "design" enn "funksjon". Skal ikke si noen bastant om dette, men ut ifra bildene og produktinformasjonen synes jeg at ord som "vedlikeholdsfritt" er for godt til å være sant. Om disse er gode eller ei vil være et spørsmål ut ifra bruksområde og flere faktorer, men velger helt klart stabile sko i skinn fremfor slike når det er snakk om lengre turer i krevende terreng med sekk. Lang erfaring med Alfa sko, fortrinnsvis Bever, men sverger nå til Bever Pro Advance, da de er slitesterke, stabile i ankelparti og har omtrent samme vekt som f.eks. lavere sko som f.eks. Glittertind. Men, som alltid, sko er det ingen fasit på, og vil alltid være en smaksak. For smaken er jo, som kjent, som baken...
  6. Hei! Har et par Åsnes Amundsen med Rottefella Super Telemark 75mm bindinger. Har ved noen tilfeller følt at jeg kunne trengt en ekstra sikkerhet i form av wire for å "sikre meg" i tilfelle antydning til såleknekk. Er det noen som vet om det er mulig å ettermontere wire på denne bindingen? Isåfall et tips til hvor en kan henvende seg for å skaffe noen slikt?
  7. Takker for svar på området folkens. Ok spesielt takk til deg Tom 42 som beskriver og viser godt hvilken løsning du velger. Denne "sigøynerleiren" din ser ut til å være en topp funksjonell leir over tregrensa. Selv om du har modifisert tarpen fra Dovrefjell og magasinet, er du fornøyd med stoffet og kvaliteten på denne?
  8. Hei. Har selv aldri brukt tarp utenom områder med trær og rikelig med festepunkter, men har ved flere anledninger på fisketurer over tregrensa ønsket å ha et område utenfor teltet for å ligge å slappe av/oppbevare saker og ting. MEN, jeg bruker ikke gåstaver, og ferdes ofte i områder som er flate og uten vegetasjon eller stein. Så hvordan skal jeg da få til å bruke en tarp for å dekke over teltinngang? Vet at noen tarper blir forsynt med plugger, men noe må da også holde tarpen oppe i tillegg til å feste den til bakken. Er det noen fjellfanter her inne som kan forsøke å komme med noen lure triks og erfaringer rundt dette? Har klødd meg litt i hodet en stund på hvordan dette skal kunne ordnes, men finner ingen annen løsningn enn å evt. kjøpe gåstaver som kun skal brukes som "tarpstøtte". Setter stor pris på all hjelp rundt dette.
  9. Ble selv en erfaring rikere i sommer på ukestur med en gassboks av typen Coleman. Brenneren var av type Primus Easyfuel II, og første kveld, trøtt og sliten i de forente nasjoners verste regnvær denne natta ca 1300moh, skulle jeg fortære en pose Real turmat. Gassboksen ble skrudd på brenneren, og forsøkte å tenne på. Ingen reaksjon eller gass i slangen. Etter gjentatte forsøk ble gassboksen skrudd av og lagt ved siden av en nogen irritert og sulten bruker som måtte ty til sjokoladerasjonene istedet til kveldsmat. Etter noen minutter begynte jeg å kjenne gasslukt. Jeg forsto heldigvis umiddelbart hva som hadde skjedd, gasslekkasje fra en ødelagt ventil som jeg ikke hadde hørt noe "gasslyd" fra boksen grunnet regnværet. Boksen ble kastet lengre unna teltet enn jeg trodde jeg var i stand til, og ble liggende ute til neste dag, hvor den ble plukket opp tom for gass. En noe skummel erfaring med gassbokser dette altså, og nok en påminnelse om at dette kan potensielt være farlig om en ikke er litt årvåken. Priser meg lykkelig for at det en gang i tiden ble funnet på å tilsette luktstoff i en ellers luktfri butan/propan-gass, slik at vi faktisk kjenner en lekkasje, selv om vi ikke hører den.
  10. Synes egentlig det mangler en sekk som jeg ikke kan se er nevnt i tråden, og det er Arc`teryx Altra 85. Avhengig av rygglengde er sekken enten 94 eller 97 liter fullt ekspandert. Lett egenvekt på kun 2,6kg og fantastisk bærekomfort med meget funksjonelt og behagelig roterende hoftebelte. Kan gå god for den sekken!
  11. Heisann! Har en problemstilling jeg håper noen av dere kan hjelpe meg med. Har siden tidlig tenår vært plaget med slakke leddbånd i anklene etter utallige overtråkk ift. med fotball. Dette resulterte i bl.a. et brudd i ankel med påfølgende omfattende operasjon med en lengre opptreningsperiode etter det. Leger og kirurger har dessverre avskiltet meg totalt ifb. fotball, MEN vandringen på fjell og vidde skal de søren ikke få ta fra meg, selv om de advarer mot tunge bører og lange etapper. Så her kommer problemet jeg håper så inderlig å få hjelp til; HVA skal jeg bruke av fottøy for å sikre best mulig støtte for anklene? Og HVORDAN kan jeg sikre meg med andre hjelpemidler mot en eventuell overtråkk osv.? Som du kanskje skjønner så er dette problemet ganske alvorlig for min del, da flere skader og overtråkk kan resultere i et forferdelig utfall ift. at jeg kan rett og slett bli avskiltet totalt. Tragisk, men sant. Nå skal jeg ikke ta sorgene på forskudd eller klage, da jeg vet mange sliter med mye av det samme eller problemer som er mye verre enn mitt, men jeg håper bare så inderlig at jeg ikke skal måtte gi avkall på et aktivt jakt og friluftsliv pga. elendige ankler. Setter STOR pris på erfaringer og hjelp ifb. med dette! På forhånd, takk!
  12. Er det noen som vet om gode alternativer til et lett regntøysett som IKKE er pustende? Dvs. er sett som gjerne er PU-belagt som er totalt vanntett, uten noen form for membran el. Er ute etter et sett som skal tas på ved ordentlig dårlig vær utenpå G1000 på fisketur osv. Har ennå tilgode å finne en mellomting mellom fullt og blytungt oljehyre og fancy membranklær som blir lekk etter hvert! Hjelp!
  13. Har hatt og har flere jaktsekker. Norrøna Hjerkinn, Bergans Tuva, Bergans Budor for å nevne noen, men tar meg selv i å velge en sekk som faktisk ikke er tiltenkt som jaktsekk pga. bærekomfort, vekt og plass: Bergans Helium. 55 liter og meget lett. Flate og gode remmer på skuldre for å skyte og suveren bærekomfort! Bør sjekkes ut! Kan også feste på Bergans sitt fuglenett på den uten problemer.
  14. Takker for erfaringer Bandog! Er fortsatt interessert i fleres erfaringer, som sagt spesielt nysgjerrig på vindtetthet, myggtetthet på strechpanelene og slitestyrke.
  15. Plukker opp denne tråden igjen for å høre om noen flere her på forumet har gjort seg noen nyttige erfaringer rundt Keb-jakka? Er spesielt nysgjerrig på vindtetthet, myggtetthet på strechpanelene og slitestyrke. Erfaringer?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.