Gå til innhold

MagnusB

Passivt medlem
  • Innholdsteller

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  1. Tørke kjøttdeig

    Right. Det funker helt fint og tørke kjøttdeig, men pga høyt vanninnhold så MÅ det stekes først. Stek det lenge og legg det på tørkepapir etterpå. Pga høyt fettinnhold burde man kjøpe kvernet storfekjøtt hos slakter eller bedre butikker eller evt karbonadedeig. Høyt fettinnhold = harskt kjøtt. Kjøttdeig burde være knusktørt når det er ferdig. Det samme med fett gjelder også når man tørker "vanlig" kjøtt eller jerky. Kjøp kutt av dyret med minst mulig marmorering eller der det er lett og skjære bort alt, og da mener jeg alt fettet du ser. Et triks jeg bruker er å legge kjøttstrimlene lagvis med tørkepapir mellom, kuttebrett på topp og bunn og vekt på toppen. Gi det en time så får du klemt ut/tørket bort mye av marinaden. Enjoy!
×