Gå til innhold

yolito

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. yolito

  Into the wild

  La meg presisere, jeg skal omtrent kun sove i teltet, ellers flyr jeg rundt hele dagene med jobb, skole, trening, og er med venner. Jeg har nok ikke så veldig stort behov for den ekstra komforten en lavoo gir, med at en har mulighet for å stå oppreist osv, da jeg ikke skal oppholde meg i teltet i lengre tid når jeg er våken. En lavoo vil dessuten lage et større "inngrep", bli med mer "permanent" og være mindre mobil, i tilfelle en grunneier skulle komme å be meg flytte meg f. eks.
 2. yolito

  Into the wild

  http://www.seatronic.no/varmere-varmeovner-c-107_247/varmeovn-lampeolje-2600w-p-416 Kan jeg helle rødsprit på denne ? Varmer jo opptil 2600 watt. Ganske tung, så vil ihvertfall stå stødig i teltet.
 3. yolito

  Into the wild

  Igjen, takk for gode svar! Filmen Into the wild er en av mine favoritter! Drømmer om å ta det steget videre mot noe sånt ved en senere anledning (når jeg ikke har forpliktelser som jobb og studier) bare leve i naturen for en periode, må være skjønt! Hvordan brenner jeg rødsprit uten veke eller brennkammer (med brennkammer mener du vel det som f eks brukes på Trangia). Tror eg går for en sånn fin ovn som linka til over her. Då får eg i tillegg 2 stekeplater, så jeg kan steke hjortekjøttkaker på den ene, og koke poteter på den andre Starter med mitt Marmot Thor 2p, så får jeg kjenne på etterhvert hvor mye jeg ønsker meg en lavoo Med Exped liggeunderlag og exped chair kit, kan jeg nok sitte ganske komfortabelt også i mitt telt.
 4. yolito

  Into the wild

  Den såg digg ut. Ja, hva fyrer jeg med? Om det er rødsprit, hva med lukt og gasser som gir hodepine osv?
 5. yolito

  Into the wild

  Tusen takk for fyldige og gode råd, alle sammen! Hva er tryggest/best inne i teltet, for å lage varme? Gass/bensin/rødsprit ? Jeg er klar over at med gryte på blir det mer kullos. Er det viktigst med trekk i taket, eller ved bakkenivå? Bør vel ikke lufte for mye heller, om det er varme jeg vil ha.
 6. Hei! Det er vel egentlig en form for ekspedisjon jeg skal begi meg ut på, så dette var den mest treffende kategorien. Fra 1. feb skal jeg leige ut leiligheten min, og flytte ut i telt. I første omgang tar jeg sikte på å bo ute i skogen i 6 mnd. Jeg skal jobbe og studere som normalt ved siden av, og skal leve et så normalt liv ved siden av. Er altså bare at jeg skifter "hjem" og sovested. Jeg er relativt fersk på lengre teltturer, og spesielt nå som det så kaldt, har jeg noen spørsmål som jeg håper å få besvart av mer erfarne teltfolk. 1. Tips til å holde varmen. Har funnet ut at jeg kan brenne stearinlys i en panne inne i teltet, og det gir grei varme. Hvor mange vanlige stearinlys kan jeg fyre opp, før det kan begynne å bli farlig mtp. oksygenmangel? Produserer stearinlys i det hele tatt livsfarlig kullos? 2. Hvor farlig er det å la et Trangia stormkjøkken (rødsprit) brenne inne i teltet med lite lufting? (når flammen får brenne fritt). 3. Andre tips til å få det litt varmt på kveldinga i teltet, når gradestokken kryper nedover? 4. Hvordan få tørket div våte klær i teltet best/raskest mulig? Ser jeg har en del kroker og opphengsmuligheter i taket på teltet. Sovepose og jervenduk tar jeg med meg på jobb/skole ved behov og tørker innendørs på dagtid. 5. Generelle tips? Matlaging, holde varme, holde orden, oppbevare div matvarer, osv osv....... Setter pris på alle tilbakemeldinger PS. Teltet mitt er et "Marmot Thor 2p"
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.