Gå til innhold

Omnilite

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 699
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

Omnilite vant dagen sist Oktober 13 2016

Omnilite hadde mest likt innhold!

Om Omnilite

Profile Information

 • Gender
  Male

Nylige profilbesøk

3 872 profilvisninger
 1. https://www.fjellforum.no/topic/47764-helsport-patagonia-3-nerdealarm-gjennomgang/
 2. Mine 2 sorte er i hus, ikke noe ugjevnheter i eggen på den ene, denne har en ca 1/2 cm "blyantstrek" på skaftet som har lys farge (kanskje en microripe). Den andre har en liten ugjevnhet i eggen på ene siden, den er så liten at jeg ikke så den første gang, men med rett lys var det mulig å se den. Det er også en mikroskopisk glippe mellom tangen og ene skaftsiden på hjørnet bak (0.5cm lang). Altså er ikke en av skaftsidene 100% plan helt i ytterkanten. Alt i alt er dettte småpirk som kun er mulig å oppdage om man ser etter inperfeksjon med lupe. Altså ikke noe som gir grunnlag å klage på kvalitet på finish. Slirene (knappeslire) er også strøkne. Eneste jeg stusser på er at beltehempa er "på vrangen" slik at baksiden på skinnet vender ut. Den er bøyd utover slik at kanten er på baksiden av slira. For å få den rett måtte kanten vært inni slira, da fortrinnsvis så langt ned at kanten kom under treverket på skaftet (kanskje vanskelig å få sydd det på den måten). Jeg har en tidlig utgave av "Fremtidskniven" (uten serratering på bladet). Denne har en slags Safari slire hvor kanten er inni slira og skinnet er dermed "på retta". Synes på ingen måte at Brusletto har gjort seg bort på knivene mine. Dette er første gang jeg kjøper fra dem fra andre "steder" enn fysisk på fabbrikkutsalget på Geilo. Kjøpte min første kniv der når jeg var guttunge, så jeg har alltid syntes det er noe eget med knivene derfra.
 3. Det gamle limet kan kanskje friskes opp igjen med litt forsiktig varme fra en hårføner eller varmluftpistol. Nytt lim påføres uansett med denne metoden. Når du prøve å dra forsiktig av fellene som de er, sitter ikke limet neveverdig mye igjen på skia kan du dra de av. Blir det mye lim igjen, kan du se om litt forsiktig varme utgjør en forskjell.
 4. Ikke direkte fra Brusletto, men kom sms fra Posten om sendt pakke fra de kl 19.01 i dag.
 5. Når vekten går ned blir selve grunnkonstruksjonen og oppbyggningningen av selve skien viktigere og viktigere. En tyngre ski er mer tilgivelig i så måte. Hvor stort utslag dette gir er også avhengig av føret, noen fører er mer utfordrende enn andre. Jeg har f.eks 2par "lette" ski med telemarkbindinger, det er ikke samme binding på de, men det er ikke der forskjellen ligger. Det ene paret er Åsnes Tind 76, det andre er Skitrab Sintesi. De har omtrent samme mål og vekt, men "konstruksjonen" er ulik. Dette gjør seg spesielt gjeldende på hardt føre, når farten øker gir Åsnes skiene en "sprø, knekkebrø-aktig" følelse som gjør at de føles ustabile. Dette gjør ikke Skitrab skiene, de kjennes mye tryggere når farten øker. På mykt "slushføre" er Åsnes skiene gode, og jeg bruker de mest på turer om våren. Skitest.com eller FriFlyt''s norske oversettelse av tester av ski i alle kategorier gir et godt innblikk på hva som finnes og hvilke egenskaper skiene har under forskjellige forhold. Jeg har et par Vølkl VTA 98 med rando oppsett som skårer høyt på testene, de er også mulig å finne til en god pris. De er ikke for brede til å funke på hardt underlag, og flyter godt i løssnø uten at farten trenger å være spesielt høy. I testene så nevnes det at de kan ha "grabby tips" i enkelte sammenhenger. Dette er noe jeg også merker antydninger til når føret tendenserer mot "pappskare" (hardt topplag som sprekker opp). Alt i alt er jeg godt fornøyd med VTA 98. Er det stabilt hardt føre bruker jeg smalere ski (82mm). Uansett finnes det ikke noe som er så universalt at det er best på alt, så det gjelder å finne noe som passer best til det du ser for deg.
 6. Holdt meg i skinnet så det ble bare 2.. De må nok lure litt på Brusletto hva som plutselig traff de...
 7. Før du går bananas med moddeplaner for smørefrie ski, så har Fisher mange crown modeller som danner en hel serie med ski. SBound 112 og 98, Excursion 88 og Traverse 78. Disse har også kortfellefeste. Tallene i betegnelsen er "tuppmål". Har et stort antall mil på Ingstad av forrige utgave, det er en suveren "breaking trail" ski. Ikke allverdens smørelomme, men det er strengt tatt bare på hardt underlag det er merkbart. Er det bare ett lite snev av mykt topplag løser dette "problemet". De er stive, så ikke så svingvillig som målene skulle tilsi, men flyter bra. Når det er vårsnø og fare for gjennomslag i rotten snø går jeg over til å bruke Tind 76, de fungerer bra som fjellski. Når de bryter gjennom i vårsnø gjør de de mer skånsomt enn Ingstad, og detter ned bak først så ikke hele skien kjøres ned i snøen. Bruker Voile Traverse (20mm plater på Tind) og Crispi Svartisen. Tind gir en litt "sprø" følelse på hardt underlag og i bakke (med Scarpa T4 og stive Rottefella Cobra R8 stag i stedet for wire). Skitrab Sintesi har samme mål og vekt, men oppleves mye roligere i bakke (skulle gjerne hatt kortfell på de). Har også den nye versjonen av Ingstad, har kun prøvd de på en tur, så har ikke fått noen særlig erfaring med de. Førsteinntrykket er kanskje at de er ørlite grann litt mer svingvillig enn den forrige utgaven, selv med BC Magnum og Stetind støvler.
 8. Du kan prøve Canoderm 5% krem, fås i tube og på stor pumpeflaske. Er reseptfri, men kan også fåes på blå resept av hudlege som en av veldig få fuktighetskremer. Litt kostbar, men er du i Sverige en svipp, er prisen der rundt det halve av den norske. Uansett krem kan en Nalgene krukke være et lommevennlig alternativ, og lettere i bruk når det er kaldt enn tube, uavhengig av kremtype du går for. Finnes i 30ml og 60ml. Outnorth har de i "løsvekt", ellers er det en i hver størrelse i Nalgene reisesettene. Er veldig solide.
 9. Kan sikkert bruke en skotørker med 2-4 utblåsninger, det blir en miniatyrutgave av den som @Terka har lagt inn bilde av.. En stangkanal på de fleste tunnelltelt har kun åpning nede mot bakken, da er det kun en strekk i en søm eller utett materiale som kan få vann inn. Et kuppeltelt med klips øverst og korte kanaler langs bakken vil ha en mulighet for at det renner inn vann inn i kanalen fra toppen. Alt etter som er det kanskje også mulighet for at stanga "samler kondens" under særs ugunstige forhold. Det er da stangkopper på de fleste telt, burde ikke de samle opp vannet🤔🙃
 10. "No fish Hansen" 😊 Litt av alt og ikke for mye av noe!
 11. Vil tro det er ankomstdato som gjelder.
 12. Det er forsåvidt heller ikke plass til 3LW underlag i et 3-manns, så der har du det gående...
 13. Melding fra Klarna om tilbakebetaling, ikke noen meldinger mellom den og ordrebekreftelsen.
 14. Omnilite

  Footprint?

  Hilleberg har også en label som skal være synlig, den er plassert midt i åpningen. Denne viser da orientering av footprintet og hvilken side som er opp.
 15. Tror strengt tatt det er støvlene som er problemet. For at BC systemet skal fungere på noe annet enn islagte vann (satt på spissen) må støvlene ha stor grad av stivhet. For myk såle fører til at den vrir seg, da hjelper det ikke om ankelstøtten er god heller. Du kan prøve å vri på støvlene, de skal ikke oppføre seg som en svamp. Har du mulighet til å låne et par ski av noen bekjente for en liten testrunde kan du få prøvd de støvlene på et par andre ski før du evt. kjøper nye (og risikerer å være like langt). Crispi Stetind er en god BC støvel, jeg byttet til den fra Alfa Skarvet som er håpløs myk. Det var som natt og dag.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.