Gå til innhold
  • Bli medlem

Ståle Sæther

Passivt medlem
  • Innlegg

    292
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Hjelpsomme svar

  1. Ståle Sæther's innlegg in Bushcraft kurs ble markert som svaret   
    .
  2. Ståle Sæther's innlegg in Dårlig effekt på brenner ble markert som svaret   
    På trangia-kjøkkenet er det litt vel stor avstand mellom varmekilde og stekeplate til enkelte formål synes jeg men det er ikke det eneste problemet. 
    Bacon, pannekaker, fisk og egg går helt greit men som du er inne på så blir det litt lite futt til biffen. Nå er jeg av typen som foretrekker biffen kjapt svidd over rødglødende stekepanne på utsiden og tilnærmet rå i midten så der kommer turkjøkken i "alle" varianter litt til kort enten jeg fyrer med gass eller bensin dessverre.
    Til dels skyldes nok biffproblemet helt klart materialene turstekepanner flest er laget av. Spinkel aluminium eller annet metall er det man finner. For en skikkelig stekeskorpe på biffen kommer man neppe utenom ei skikkelig støpejernspanne som holder skyhøy temperatur også etter at den relativt kalde biffen er lagt oppi. Tynne stekepanner mister en hel del varme i starten og biffen "koker" inntil temperaturen på biffen er blitt høy nok til å steke skikkelig. Da er den gjerne tørr og kjedelig allerede. Biffen ligger rett og slett å avkjøler stekepanna. Tykke, tunge panner tåler dette mye bedre siden de rett og slett holder en mer stabil temperatur i møte med kalde biffskiver.
    Men så var det dette med å dra med seg støpejernspanne til fjells da. Tunge greier å dra på.

    PS! Ser at bl.a. Meny i blant selger slike ekstra tynne biffskiver de kaller "løvbiff" (ikke å forveksle med den der kjøttdeigburgergreia i frysedisken)
    Vil tro de funker mye bedre på turkjøkken siden de er mindre og lettere og nok ikke avkjøler stekepanna i like stor grad.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.