Gå til innhold

sverto

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  78
 • Ble med

 • Besøkte siden sist


Omdømmeaktivitet

 1. Liker
  sverto fikk poeng fra håkon123 i Forslag til steder hvor man kan dra på fisketur i 2-3 uker juli 2020   
  Skjult lenke - logg inn for å se den
  Knall plass dette. Ikke langt fra Røros og Bu kan leies. Finere fisk skal du lete lenge etter. Ikke det helt store området, men Galåtjønna er veldig bra. Fisker du i Nord av den tjønna med mark og søkke ca midt i tjønna så får du i hvert fall kilos fisk. Kan anbefales til nybegynnere på tur. Bratt de første 20 minuttene innover, men etter det er det greit og helt klart verdt det.
 2. Hehe
  sverto ga poeng til Kristian J. Vabø i Hva har du kjøpt nå!   
  I dag valgte skatteetaten å oppheve innkjøpsstoppen her i huset, så ble det en liten tur innom Jakt & Friluft Arendal.
  Når de har tilbudskampanje på 30% er det jo vanskelig å la være...

  Skulle egentlig bare ha ny sene til den gamle fiskestanga, og reserve til den nye.. Men så ble det jaggu noen fler sluker også.... 


  Har hatt såpass mye flaks med Møreungen Nordlys GL-sluken i det siste, at jeg "måtte" ha fler.. Og så ble det noen 12gr sluker på XXL, i samme typer jeg har i 7gr.
 3. Hehe
  sverto ga poeng til Miamaria i Hva har du kjøpt nå!   
  Jeg røyk på en Gopro Hero 7 da jeg ikke fikk kjøpt turtelefon. Den var gått litt ned i pris da jeg tilfeldigvis sjekket og var desperat på trøsteshopping. Her har jeg noe å holde på med uansett hvor mange sykemeldinger det blir etter hvert, for jeg skjønner ikke bæret… Men fin! 😍
 4. Liker
  sverto ga poeng til Bendikb i Hva har du kjøpt nå!   
  Endelig ny ryggsekk! Har hatt min gamle nå ca 15 år.. Osprey Xenith 105 
 5. Liker
  sverto ga poeng til Vimsehue i Hva har du kjøpt nå!   
  Ble Gregory Deva 80L på meg.. Dritt lei av å få sår på hoftekantene og være for tynn for så og si alle sekkene.. Så nå håper jeg det blir bedre fremover  
 6. Liker
  sverto fikk poeng fra Johanks i Hva har du kjøpt nå!   
  XXL har venners venner rabatt og der var Norrøna Recon Syncroflex som jeg har siklet på en god stund. 3759 tror jeg det ble. Herlig!
 7. Liker
  sverto fikk poeng fra Tom B i Hva har du kjøpt nå!   
  XXL har venners venner rabatt og der var Norrøna Recon Syncroflex som jeg har siklet på en god stund. 3759 tror jeg det ble. Herlig!
 8. Liker
  sverto ga poeng til lars p i Sesong og fluer til fjellørret   
  Du har vel spurt om mye av det samme i en annen tråd men da fikk man inntrykk at du skulle fiske på fjellet. Mens det er i marka rundt Oslo du skal . For det første , all Ørret i Norge er samme art, også den i sjøen . Arten er Salmo Trutta
  Så til spørsmålet ditt. Du trenger i hovedsak tidlig i sesongen fjærmygg. Da bør du ha ett par tørre mygg ala griffins gnat og palaminomyggen feks. så en svart og en grønnoliven buzzer som du fisker under overflaten med. mygg vil det være hele sesongen stort sett.
  Noen uker etter isen har gått kommer de første døgnfluene og da er det L Marginata som kommer først, den er brun nog ganske stor. Klekker fritt i vannet og er sjelden i stort antall men Ørreten tar den gladlig. Du trenger da en tørr utgave i feks parachute utgave(flyter godt og lenge) og noen brune nymfer i krok 12 .
  Like etter kommer lillebroren L Vespertina, og den kommer i stort antall og kan gi massivt med vaking . Samme fluer trengs her med de er mere gråsvarte og mindre.
  Hvis varmen kommer så kan det i denne perioden blande seg inn sværminger av skogsmaur, da må du ha ett par imitasjoner av det, fisken kan da låse seg totalt på den og kun spise maur.
  Etter dette så kommer den største døgnflua vi har på banen, nemlig E Vulgata. den er enorm og kan virkelig lokke opp stor fisk. Så den bør man ha i boksen fra starten av juni og utover.
  Utover sommeren hvis ikke vanntempen blir for høy vil det være litt vårfluer og endel landinnsekter som kan gi fint fiske i perioder. men ofte går marka litt i dvale fram til høsten når tempen i vannene synker litt.
  Antg tidspumker alt dette her skjer på er umulig å si siden våren varierer jo fra år til år. Men normalt sier man at det forskyver seg ca ei uke pr 100 høydemeter i marka i normalår. Dvs klekker det Vespertina i Østmarka 15 mai på 150 moh, så har du de samme klekkingene ca en måned seinere på 500 moh oppe sentralt i Nordmarka.
   
  Vann som er bra gidder jeg ikke anbefale, her synes jeg du får leite litt selv. Er masse bra vann å velge i , det meste handler egentlig om å være på rett plass til rett tid . Og ofte får du betalt ved å komme seg litt bort fra de meste tilgjengelige plassene. ikke for det , du kan få stor fisk på flue i frognerparken.....
 9. Liker
  sverto fikk poeng fra Tessatroll i Vorsteh + kulde = ?   
  Jeg har også KH Vorsteh, har ikke mer problemer med den enn de setterhundene jeg har hatt i forhold til kulde. Har en jervehiet med fôr og synes den er genial til buturer og telt. Trener endel med den å jeg bruker aldri noe dekke til hunden så lenge det er aktivitet. Har sjekket understellet første vinter, men det var aldri noe problem og vi har trent i -18 - -20. Om det er kaldt lar jeg hunden springe fritt slik at den blir varm.
  Om det er din første hund ville jeg meldt meg på kurs, det er ganske mye hund. Sosialiser hunden MYE.
   
  Lykke til.
 10. Hehe
 11. Liker
  sverto ga poeng til JensMartin i Frykter turistene skal overta viddas fiskevann   
  Jeg bor i Tana, og kjenner Frank Ingilæ personlig. Og er på fjellet så ofte jeg har mulighet.
   
  Problemet er ikke ATV og skuter.

  Problemet er at disse finlenderne er blitt tatt i å fiske med levende agn som de har tatt med seg hjemmefra. De setter gjerne opp to lavvoer på vannet de er på med ca 50m mellomrom, hvor de strekker en line med kroker (med levende fisk) hengene mellom lavvoene. De har også blitt tatt i å ha garn mellom lavvoene sine.

  Og hvis to eller ti av disse levende fiskene de har tatt med seg formerer seg, så er mest sansynlig dette vannet ødelagt. Og alle vannene med tilknyttning til det vannet. Og for de av dere som har vært på finnmarksvidda, så vet dere at så og si alle vannene er koblet sammen av bekker og elver.
  De fiskene de har med seg er sik-lignende fisker, som IKKE hører hjemme på finnmarksvidda, og det er miljøkriminalitet å gjøre slikt.
   
  Jeg har aldri sett så mange finlendere på vidda som jeg har sett i år. Det står minst en eller to skutere på hvert eneste vann der løypa går.
   
  Når det gjelder 5KM grensa, så vil den bare gjelde utenlandske fiskere. Altså ikke nordmenn.
   
   
  Det skal også være sagt at hvis bare ÈN av de angfiskene de har med seg har gyro parasitten på seg....så blir det fort krise, da en god del av vannene er koblet til lakseførende side-elver.
 12. Liker
  sverto fikk poeng fra Kikut i Vil pussing av løp påvirke kulebanen?   
  Noe strå i kulebanen tror jeg ikke noe på .Mythbusters avfeide mange myter av diverse slag med våpen, ligger sikkert på youtube.
  Kikketsikte fått seg en kakk? Vært på banen etterpå?
   
 13. Liker
  sverto fikk poeng fra GeirMU i Hvordan sette ørretgarn fra båt?   
  Det Res sier om å ikke bruke blåse/dobble eller plastkanne er noe jeg ikke ville gjort. Garn skal være synlige, slik at andre kan se at det er der.
  Trenger ikke feste i land heller. Har lagt garn i årevis på femund hvor det blåser over snittet mye. Sørg for langt nok feste fra garn til markør(les:kanne/dobble/blåse) Tenk på hvordan garn legges i forhold til vind. 
  Vi har lagt garn fra helt inn til land til ut på hvor dybde er 5-15 meter
 14. Liker
  sverto ga poeng til Sovjetunionen i Snøforhold i Femundsmarka   
  Tusen takk for alle svar Skjult lenke - logg inn for å se den, Skjult lenke - logg inn for å se den og Skjult lenke - logg inn for å se den setter utrolig stor pris på det  For en gjeng med kjernfolk som er inne på forumet her altså! 
 15. Liker
  sverto fikk poeng fra Nissemor i Snøforhold i Femundsmarka   
  Spørs litt hvor høyt du skal da, jeg skal til flensjøen i morgen og kommer tilbake søndag.
  Kan lever en førerapport søndag/mandag.
 16. Liker
  sverto fikk poeng fra Sovjetunionen i Snøforhold i Femundsmarka   
  Prøvde å komme inn til Flesnsjøen på fredag, men vi måtte snu. Hadde vi hatt fjellsko hadde vi kanskje kommet frem. Snøen er råtten og det har vært varmt i helga, går fint å gå til helgen, men det er nok lengre til det er noe særlig fiske. Opp till 700 meter er det snøfritt, det kan nok bli bløtt i marka med store bekker til helga.
 17. Liker
  sverto fikk poeng fra Sovjetunionen i Snøforhold i Femundsmarka   
  Spørs litt hvor høyt du skal da, jeg skal til flensjøen i morgen og kommer tilbake søndag.
  Kan lever en førerapport søndag/mandag.
 18. Liker
  sverto fikk poeng fra Sovjetunionen i Snøforhold i Femundsmarka   
  1 uke eller 1 1/2 så kan du dra på fottur.
 19. Liker
  sverto fikk poeng fra Tor Reidar Nag i En uke i femundsmarka med telt og kano   
  Har ikke rukket å se filmen, men kom på at du må jo ha brukt powerbank til tlf? Hvilken type? anbefales?
 20. Liker
  sverto fikk poeng fra Sturesmyg i Vorsteh + kulde = ?   
  Jeg har også KH Vorsteh, har ikke mer problemer med den enn de setterhundene jeg har hatt i forhold til kulde. Har en jervehiet med fôr og synes den er genial til buturer og telt. Trener endel med den å jeg bruker aldri noe dekke til hunden så lenge det er aktivitet. Har sjekket understellet første vinter, men det var aldri noe problem og vi har trent i -18 - -20. Om det er kaldt lar jeg hunden springe fritt slik at den blir varm.
  Om det er din første hund ville jeg meldt meg på kurs, det er ganske mye hund. Sosialiser hunden MYE.
   
  Lykke til.
 21. Liker
  sverto fikk poeng fra TormodiFuruskogen i Ski-hjelp: snørekjøring med hund.   
  Spørsmålet er hvilken bruk det skal være, løype eller ikke? Kombinert? Om det blir kombinert mellom løype og marka, hvor mye legger du vekt på det ene eller det andre?
  Jeg har en Vorsteh korthår som jeg bruker i løype hele året, med konkurranseski, men det er uaktuelt i ditt tilfelle om du ikke har gått på ski på en stund.
  I marka har jeg Åsnes breidablikk og synes de er geniale, står solid på de og det går unna så lenge det ikke er sugeføre. Breidablikk er uten stålkant, kunne vært stivere for meg, men tror de passer deg midt i blinken. Et minus med de er at de ikke går i skispor dersom du har behov for det.
  Vil også anbefale Non-stop, men velg free motion selen og ikke kombiselen for drag. Kombiselen har en tendens til å ryke når hunden skal ta i veg.
 22. Liker
  sverto fikk poeng fra fumigatus i Ski-hjelp: snørekjøring med hund.   
  Spørsmålet er hvilken bruk det skal være, løype eller ikke? Kombinert? Om det blir kombinert mellom løype og marka, hvor mye legger du vekt på det ene eller det andre?
  Jeg har en Vorsteh korthår som jeg bruker i løype hele året, med konkurranseski, men det er uaktuelt i ditt tilfelle om du ikke har gått på ski på en stund.
  I marka har jeg Åsnes breidablikk og synes de er geniale, står solid på de og det går unna så lenge det ikke er sugeføre. Breidablikk er uten stålkant, kunne vært stivere for meg, men tror de passer deg midt i blinken. Et minus med de er at de ikke går i skispor dersom du har behov for det.
  Vil også anbefale Non-stop, men velg free motion selen og ikke kombiselen for drag. Kombiselen har en tendens til å ryke når hunden skal ta i veg.
 23. Liker
  sverto fikk poeng fra Ronnie J i RSP   
  Mulig det begynner å tømmes for RSP? Forsvaret sluttet å kjøpe inn i 95 å på Værnes der jeg var så gikk de tom mens jeg var inne i 2005. Sivilforsvaret solgte det de hadde igjen av lager i 2004 så om du skal finne noe så regner jeg med at det blir av privatpersoner evt.
   
  Legg ut en annonse på finn, mulig noen har liggende.
 24. Liker
  sverto fikk poeng fra Anders Eriksen i Alene i Flensmarka   
  Glemte du å ta med oteren?
 25. Liker
  sverto fikk poeng fra Tiur3 i Bålforbudet 5. apr til 15. sept fjernes?   
  Helt korrekt, det er ingenting som heter at det er totalforbud, men en ekstra varsomhet og helst på bålplasser. Skulle man tenne bål så er det å sørge for at det er helt slukket når man forlater det så er det greit.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.