Gå til innhold
  • Bli medlem

LHO

Aktiv medlem
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om LHO

Nylige profilbesøk

794 profilvisninger
  1. Takk. Skal kikke litt på disse.
  2. Har tidligere nevnt Spyderco Para2. Jeg ser det er mange som anbefaler denne i ulike forum og videoer. Hva er det med denne kniven som er så bra?
  3. Ja, sett videoer med den. Selvfølgelig en råtass det. Men jeg tror faktisk jeg ikke trenger en som er større enn F1. Nå er jo ikke F1 spesielt stor, og ikke så langt blad. Men til mitt lette spikke, flise, kutte, rense-fisk bruk så blir større kniver unødvendig. Tror jeg Ser du nevner norske nettbutikker. Vil bare nevne, og det er kanskje dumt da jeg ikke vet størrelsen på lageret , at Outnorth.no har Fällkniven F1 til 800,- ...
  4. Digicam ja. Det heter det visst Ja, men du er inne på noe der. Cold Steel-kniven du snakker om som er ubrukelig til spikking. Det er det jeg opplever med min Gerber. Den er fin til å kappe av greiner til bålet, men ikke fullt så fin til spikking og annet småtteri. Bruker du din para2 til dette lettere arbeidet?
  5. Prisen ja... Litt usikker. ca 1500,-, kanskje litt mer. Ja, altså. Den virket grei i den forstand at jeg ikke helt vet hva jeg ser etter... hehe Føltes jo veldig bra i handa, det gjorde den. De hadde en med camo. Den var veldig lett. Veier "ingenting" i forhold til Zero Tolerance. Jeg har ikke den største Bear Grylls saken. Det er den vanlige "ultimate"-kniven. Den har et stort og solid blad som kan brukes til middels tunge oppgaver. Er ikke Izula II ett helt stykke? Altså helt blad? Opp mot para2 må den vel kunne brukes til mer?
  6. Var i en jaktbutikk i dag og kikket på diverse kniver. Startet med å se på Spyderco paramilitary 2. Den virket grei. Så på et par andre Spyderco, og Zero Tolerance. Siden noen av disse ble veldig store og tunge til å være foldekniver så jeg også på Fällkniven H1 og F1. Må si jeg ble imponert over F1. Den var ikke så stor som jeg trodde den skulle være. Jeg har sett en review av H1 og F1 hvor F1 kom dårligst ut, men selve håndtaket på F1 likte jeg bedre enn H1 mye på grunn av at man har det fingervernet på F1. Dessuten var F1, i følge han som laget videoen, veldig bra men ikke til hogging og større oppgaver. Jeg fikk også kjenne på en Maserin 986, og den var grei, og til en bedre pris enn Fällkniven. Med tanke på at jeg har den Gerber-kniven som kan brukes til hogging og litt forskjellig, så er det vel en "mindre" og lettere kniv jeg er ute etter. Dessuten har Gerber-kniven serrated blade, og det synes jeg ikke noe særlig om... Esee kniver har jeg ikke kjennskap til. Disse er vel vanskelig å få sett på før man eventuelt bestiller en på Amazon eller Ebay?! Noen som har kjennskap til Esee Izula II?? Ser ut som ålreit, kniv som hverken er for liten eller for stor.
  7. Har sett på noen av disse. Lest mye bra om spesielt Bark River. Bear Grylls-kniven funker fint til hogging og litt tunge oppgaver, siden kniven er tung og solid. Men spesielt skarp synes jeg ikke den er. Spyderco har jeg tenkt å kikke på i en butikk i dag. Blir spennende å se hvordan disse knivene ligger i handa. Hva er trikset når man bestiller foldekniver fra USA? Når jeg ser videoer av de ulike knivene, viser de hvor fort knivene kan åpnes, og i mange tilfeller virker det nesten som sprettkniver. Dessuten snakker de om å sjekke at de er lovlige i "din stat". Altså er de ikke lovlige over hele USA. Hvordan er det da å få de inn i Norge? Dette er "vanlige" foldekniver. Jeg har ikke søkt etter kniver som virker å være automatiske. Eks. Spyderco, Cold Steel Recon osv. Litt skeptisk til å bestille foldekniv...
  8. Har kikket på mange ulike kniver fra merker som ka-bar, sog, cold steel, smith&wesson, fallkniven osv. Skulle gjerne hatt en ålreit kniv med litt smalere blad enn Gerber Bear Grylls- kniven. Syns denne blir litt klumpete og tung til skjære- og spikkearbeid. Er det noen som har gode forslag?
  9. Liker tilbakemeldingene jeg får her. Høres positivt ut. Da blir det artigere å sette seg inn i hvilken kniv jeg skal kjøpe
  10. Nå har jo jaktkniver og survivalkniver gjerne "sagblad" på ene siden. Men egg kun på en side. Bør vel være lovlig da?! Regner med folk kjøper slike kniver fra utlandet. Kan spare en god del... Noen tanker om hvilken kategori det faller innunder i forhold til toll?
  11. Ja, det blir vel samme med kokkekniver. Fin link. Syns det sto lite på toll.no, men litt granskning fører visst frem
  12. Hallo! Først og fremst håper jeg at dette innlegget havner i riktig kategori på forumet!? hehe. Som tittelen sier, har jeg lyst til å skaffe meg en kniv eller to fra utlandet. Ønsker å handle fra utlandet fordi knivutvalget er større og prisene er halvparten og vel så det. Jeg vet det har vært skrevet om dette tidligere, men det jeg ønsker er å få noen oppdateringer rundt det å kjøpe kniv på nettet fra utlandet, og hvordan dette er. Jeg tenker på dette med innføring av kniv og toll. Knivene er vanlige jaktkniver/survivalkniver, og ikke springkniver osv. Tenkte å høre om noen har gjort dette det siste året, for å være på den sikre siden. Det er vanskelig å finne informasjon på toll.no.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.