Gå til innhold
  • Bli medlem

sidney

Aktiv medlem
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av sidney

  1. Jeg anbefaler 0.16 - 0.20 scene, så lett utstyr som mulig og minimum vibrax spinner type kobber 4G og Lillauren sluk 7G - både sølv og kobber. Edit - mark og dupp er også morsomt på fjellet.
  2. For det første - alt annet enn steinbryne og lær er fy fy på denne typen kniver. Du må i alle fall unngå smergelskive ol. Det er mykt stål i kniven, for at egga ikke skal skale av når du hugger. Kvaliteten på disse knivene skal være bra. Jeg er i alle fall svært fornøyd med min, som jeg har hatt i snart 30 år. Problemet er at de ruster lett (igjen pga. mykt stål), så olje er viktig. Jeg bruker våpenolje.
  3. Det er vel en avveiing om man vil fylle sekken med halve boden eller god mat og drikke. Jeg har vært utallige turer i femundsmarka om vinteren og har aldri hatt behov for å ligge i snøhule - ettersom du ikke finner egnede skavler og det tar tre ganger så lang tid å grave ei slik som det det tar å komme seg til nærmeste bu. Hva ved angår har jeg en gang opplevd å komme til bu uten ved, og da måtte vi hente veden i skogen i stedet. Det er alltid ei bu i nærheten, det går scooterspor mellom buene (etter de som kjører ved) og om man ligger unna de mest trekkfulle plankebuene er det ingen problemer å fyre varmt. Dette er ingen ekspedisjon - bare kosetur. Har lest hyttebøker i femundsmarka i flere tiår og har aldri hørt om noen som ikke har kommet seg til hytta pga. været, eller andre uforutsette katastrofer. Man tar vel ikke med seg telt på søndagstur i Nordmarka, selv om det teoretisk kan bli snøstorm og beinbrudd på en gang der og... Slike tråder har en tendens til å bli utstyrslister for rene ekspedisjoner. Folk har sett for mye på reallitytv. Bare min mening da, og som sagt, vil du ha med deg 20 kg med utstyr i tilfelle ragnarokk, så er det bare å bære i vei. Jeg dropper det og legger heller i en Cognac, 2 pils og masse god mat. Smak og behag.
  4. hvis man tenker worst case scenario om vinteren trenger man pulk. Holder allikevel på at det er ca. 5 km mellom buene i lett terreng.
  5. Jeg ville droppet liggeunderlag. Det er skjeldent mer enn en liten femkilometer til neste hytte og det er madrasser i alle hyttene. Styr unna plankebuene og gå for de med lafta tømmer. Lettere å holde varmt om det blir kaldt. Du trenger vel ikke primus og slikt heller, da det er godt med ved i alle hyttene (som regel). Husk GPS, kart og eventuelt kompass. Er noen ganger litt mer utfordrende å navigere på vinteren. Når det gjelder pose holder en 3-sesongers i massevis. Dere skal da ligge inne med ovn.
  6. Jeg kjøpte meg et Storsylen 2+ Extreme http://www.youtube.com/watch?v=B9uo-VSR0IE en tid tilbake, og kan bare hive meg på og anbefale dette. Har så langt ikke oppdaget noen svakheter. Det eneste er kanskje vekta (ca 4 kg). Jeg er i alle fall fornøyd. Betalte 4000 på XXL
  7. Nå skal jeg vokte meg for å virke arrogant, men hvor ligger egentlig problemet? Hvis man griner og måler pulsen osv. er det jo bare å sette seg ned og fyre primus... Det er vel ingen sersjant som står bak deg og hyler? Kos dere på tur, og om det blir for tungt - fyr primus, kok kaffe og slutt med sutringa.
  8. http://www.youtube.com/watch?v=2J8V8MLvK2g For dem som liker isfiske!
  9. Nå er det bare å tenne bål der du lyster, så lenge det ikke er på innmark. Det er for øvrig helt greit å tenne bål på fjell, men det kan være litt vanskelig å finne ved der
  10. Ser det er mye fokus på oppblåsbare liggeunderlag her på forumet - selv bruker jeg Rudolf. Skjønner at det er noe å hente på vekt, men bortsett fra det, hva er best?
  11. Det er mildt sagt ulendt. Tror du sparer tid på å gå stien, slik Kjellis er inne på. Selv stien opp langs Røa er steinete nok
  12. Jeg har ei gammel gore- tex jakke som har vært med på det meste de siste 15 årene. Tross hard bruk i mange år, ser den like fin ut som da den var ny. Når jeg tenker etter, har jeg aldri vedlikeholdt den i det hele tatt. Den er ikke engang vasket Nå synes jeg den skal få stellet den fortjener. Bør man vaske gore- tex, og hva impregnerer man slikt med? Er det andre ting jeg kan gjøre for denne jakka?
  13. Ok - takk skal installere det, og om jeg ønsker å ta ut kartreferanse på tur?
  14. Jeg er både ute etter å kunne plotte inn kartreferanser før turen og kunne hente dem ut på turen. For eksempel hvis jeg vil fortelle noen på telefon nøyaktig hvor jeg er, eller jeg skal finne en kamerat som er i marka...
  15. Er det noen som vet hvordan jeg legger inn eller henter ut koordinater/ kartreferanse fra GPS'en min (Garmin 62s)?
  16. Jeg har nettopp anskaffet en jerven hunter fjellduk. Den planlegger jeg å bruke sammen med min tyin vinter pose når det blir skikkelig kaldt i vinter. Var ikke klar over kondensproblemene som blir beskrevet her. Har prøveligget ei natt og det gikk helt fint, men det var i varmeste laget med høsttemperatur ute. Jervenduken ble derfor brukt halvåpen. Skal teste dette skikkelig i jula (på Røros) og håper det blir kjempekaldt
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.