Gå til innhold
  • Bli medlem

Ole F

Aktiv medlem
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ole F

  1. Mange ukjendte merker har kasta seg inn i dette markedet og har etter min mening kun fokusert på motor og batteri og til en viss grad gir. Jeg syns det er overraskende å se at noen av elsyklene i prisklassen 20000 og oppover kommer med utstyr som du vanligvis finner på sykler til 3000. Mange av de er også unødig tunge, noe som suger batteri og går utover håndterbarhet. Flere er også ubalanserte ved at vekta(motor og batteri) sitter for høyt eller for langt frem eller bak. Når det er sagt så finnes det gode alternativer:)

  2. @tronn:  Ocarina, ja.  :whistle:

     

    Har nå testet det ut et par ganger. Jeg må si jeg ble imponert. Geocaching gone social - og mye mer spennende! Her har man mulighet til å vandre rundt og lage portaler som andre skal besøke. Det er selvfølgelig flest portaler i tettbygde strøk, men det oppfordres til å også lage portaler som man må gå et stykke til.  :thumbsup: Jeg ser mange deltagere har fått mange km på beina. Portalene legges oftest til historiske steder eller plasser/statuer/andre (menneskeskapte) steder det er verdt å besøke. Kan tenke meg man kan gjøre like mye moro her på tur i skauen som i byen kan bli veldig mye gåing ut av det. Artig påfunn, bra oppsett. Får ståkarakter herfra. 

    +1

  3. Flotte bilder fra den fineste naturen i Oslos nærområde. Mårdyret i stien var nok en snømus, men trodde de hadde skiftet til hvit vinterpels på denne tiden av året. Røyskatten har svart haletipp. Vanskelig å se ut i fra bildet.

    Har sett igjennom alle bildene og ingen svart haletipp var å se, så da er det vel snømus:)

  4. Artig!

    Skal se om jeg ikke får prøvd ut papp og lys.

    Hvordan er fremgangsmåten med ballong, stearin og dopapir?

    Stapper papiret inn i ballongen, varmer stearin i vannbad før jeg heller den inn i ballongen. Et tips er å lage en liten trakt av et ark for å forhindre søl.

     

    Kult. Men hva bruker du ballongen til?

    Til å forhindre stearin gris i sekken, den er også lett, slitesterk og brenner opp.

  5. Fin rapport! Frister enda mer nå med en tur ut siste helgen før jul!

     

    "Hjemmelagde bålstartere" - hva er det du har med deg her? Jeg har pleid å ta med tennbriketter fra matbutikken - det fungerer ganske bra. Noe annet som er mer effektivt?

     

    Tennbrikketter fungerer sikkert bra, men jeg er glad i å lage sånt selv:)

     

    post-13093-0-57646700-1418666319_thumb.j

     

    For å lage telys med pappring er det bare å varme stearinen til den smelter og deretter sette i ei remse med papp. For at pappen skal fungere som en veke bør strukturen i pappen stå på høykant. Brenner med ca 20cm høy flamme i ca 5-10 min.

     

    Ballong med stearin og dopapir, brenner intenst og er ferdig innpakket. Perfekt å ha i sekkelokket.

    • Liker 5
  6. couscous synes jeg er godt. tar minimalt med plass og gir mye næring i forhold til vekt. I tillegg trenger den kun å trekke noen min i varmt vann så du sparer brensel.

     

    Et tips for variasjon er å ha krydder i ziplockposen og en dæsj olje eller smør.

    Bare å helle varmt vann i posen å la det stå noen min, enklere blir det ikke, og ingen oppvask:)

    • Liker 2
  7. Norgeskart appen er veldig god til sporing og visning av kart. Men den får du ikke kobla til pulsmåler. 

     

    Vil du ha pulsklokke? det blir dyrere og en ekstra ting, men pulsvisning blir lettere tilgjengelig.

     

    Et rimelig alternativ er å kjøpe et bluetooth pulsbelte(ca 400kr+) som du kobler til en app feks: my tracks, strava, endomondo, runstatic, runkeeper++ Appene er som oftest gratis, men man kan betale for en premium variant som gir noen tillegsfunksjoner.

    obs! Disse appene har langt dårlige kart enn norgeskart.

     

    Selv bruker jeg norgeskart til friluftsliv, strava med pulsbelte til sykkel og my tracks med pulsbelte til løpeturen.

    Men dette må jo tilpasses dine behov og ønsker.

     

     

    Husk ekstra batteri, vantett pose(om tlf ikke er vanntett) og last inn kartblad(norgeskart) før du drar på tur. 

    • Liker 1
  8. Den dramatiseringa du snakker om der er den som gjør at jeg ikke gidder å se på sånne serier. Det er den samme suppa om igjen og om igjen i overlevelses showene. De hederlige unntakene for meg er Ray Mears og Les Stroud(Survivorman).

     

     

    Er ikke så bekymret for at fordreid kunnskap skal bli formidlet, jeg tror ikke det er så mange som lærer seg mestring av villmarken gjennom disse programmene uansett,

     

    Jeg tror at antallet som ser slike serier er veldig høyt i forhold til de som mestrer villmarken etter egen erfaring. Når ulykken først er ute er det synd på sofagrisen som kun har f.eks Dual Survival i "verktøykassa".

    • Liker 1
  9. På turer med mye forflytning og lite tid i leir foretrekker jeg en mora robust(132g) og tursag fra Oslo sportslager (134g). Kniven fungerer greit til batonering også, men viktigst for meg er at den er god å spikke med. På turer med mer tid i leir tar jeg med øks i tillegg. Den veier litt mer enn en stor kniv, men gjør jobben raskere. Synes mange glemmer at mye av vedjobben kan gjøres ved å knekke veden og samle inn forskjellig tykkelser.  

  10. Mener du på strøm bruk eller?

    Hvis det er det så har jeg ikke testet det skikkelig ut. Men skal prøve til helga.

    Ja. Har selv funnet ut at hvis du sporer med norgeskart og google spor samtidig øker strømforbruket. Hadde likt å visst hvor mye mer strøm man bruker med norgeskart appen med sporing. Liker selv best å gå med sporing siden orienteringen går raskere med den på.

  11. Jeg synes mobil med norgeskart(lastet inn på forhånd) funger utmerket til de fleste turer. Skjermene er bedre og har høyere oppløsning, fordel når du skal se på kartet. Gode vanntette tlf blir det flere og flere av, mens det med kulde må man teste selv. For turbruk er det en fordel med glonass i tilegg gps. Viktig å huske på ekstra batteri/ solcelle/biolite så du har batteri hele turen. Ville nok valgt en vanlig gps på lengre strabasiøse turer på vinterstid. 

     

     

     

    bruker Norgeskart appen på min Samsung Galaxy S5 og forehåndslaster kartet får jeg reiser, har erstattet min Garmin 62s eneste jeg savner er sporing da det trekker for mye strøm. og ved riktig innstillinger på telefonen bruker det minimalt med strøm. 

     

     

     

     

    Hvor stor forskjell merker du med og uten sporing?

     

     

  12. Er det på grunn av høy vekt du ikke vil ha telt med stenger?

    Tror flere går for bivvyløsninger for å spare vekt, uten å sjekke lette endukstelt. Du kan fint få telt under kiloen, bare pass på at det er gode luftemuligheter for å begrense kondens.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.