Gå til innhold

vidar70

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  34
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om vidar70

 • Bursdag 30. juni 1970

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Sted
  Evje

Nylige profilbesøk

561 profilvisninger
 1. I tillegg har jeg et McKinley Alpha 5. Stort telt med 2 soverom og enda større fortelt. Egner seg som campingplasstelt på bilferie siden vekten er på 15-16 kg.
 2. vidar70

  Slit eller kos?

  Hei igjen, ja dette var på vei til kjeragbolten. 2 timer og 15 minutter hadde vi visst brukt iflg turkollega.Var nok alt for lite pauser og mangel på veskeinntak.. Ble nok kanskje noe feil fokus på turen og begynte bli noe negativ og mistet motet etterhvert som stigningene stod i kø, skal ikke se bort i fra det. Er ingen treningsnarkoman, men holder meg relativt i god form, men fotturer, sykling. Vinterstid er det skiturer og en del rotak på romaskin når været tilsier at det ikke tillater noen skitur. Men men..... been there done that
 3. vidar70

  Slit eller kos?

  Forrige Lørdag hadde jeg og noen venner en topp-tur. Etter å ha kjørt bil i 2,5 timer var vi fremme ved parkeringen. Alle så frem til en ca 5 timers kos-tur på fjellet. Vi er alle i moderat god form og vant til å vandre både i fjellet og i marka med og uten oppakning. Gleden ble etter hvert forandret fra kos til et lite mareritt. Den første timen var ok tross på en del bratte stigninger, men det flatet ut inn i mellom til neste bratte møtte oss, jeg merket ( så tydelig at dette gjaldt andre også ) nå at dette begynte å bli tungt og tur-kosen begynte å ebbe ut...men vi hadde jo alle bestemt oss for å nå denne såkalte populære toppen som "naboen" hadde vært på! Etter vel halvveis inn så begynte humøret å endre seg på en del vandrere, noe sutring, noe grining ( jo faktisk var jeg vitne til at en dame tok til tårene ), noen målte pulsen, noen holdt seg til brystet og nesten samtlige stri-svettet både fra kropp og øyne. Etter ca 2,5 timer og 620 høydemetere var vi fremme ved den populære toppen. Herlig å få av seg fjellstøvlene og den 6 kilo tunge sekken.....(nei tung var den jo egentlig ikke er jo vant med fullpakk på 15-17 kilo når jeg er på vanlige fjellturer). Etter fotoseanse og noe mat og DRIKKE og en god titt på den formidable flotte utsikten bar turen hjemover etter hvert. Noen bratte stigninger slapp vi heller ikke unna på tilbakeveien. Rappellering langs stålvaierne som Turistforeningen hadde montert langs fjellsidene var kjærkommen på vei ned de bratteste partiene. Ved parkeringsplassen kom fjellstøvlene av igjen og våte (svette) flekker fra ullsokkene dekorerte asfalten. Turen i sin helhet var helt okay men slitsom, er ikke redd for å innrømme det. NÅ har liksom jeg også vært der. Alle jeg snakket med FØR jeg tok turen selv sa det var en grei tur uten noen spesielt slit..HVA!?....er jeg og alle de andre jeg møtte på turen i SÅ elendig form?...eller lyver de bare for å skryte på seg noe bedre kondis?. Ikke vet jeg, men har vært på utallige andre turen som ikke har vært så slitsom som denne. Er heller ikke allergisk for motbakker men alt med måte!. Nytteverdien av turen syns jeg var liten, men flott utsikt var det:-) Ha en strålende dag:-)
 4. vidar70

  Bivirkninger Metacam

  Metacam er vel egentlig smertestillende mixture for dyr så vidt jeg vet, og er ikke ment for langvarig bruk. Ville nok ta kontakt med en veterinær for å sjekke ut årsaken til at hunden din eser. Kanskje Rimadyl kan være bedre for din hund..
 5. Ble enda ingen handel, størrelse S/M kunne jeg bare glemme.(.brystreima var nesten opp i halsen), når stillingen var stilt til max (175 cm), til tross for at jeg er bare 173 cm høy. M/L var de tomme for... Prøvde mye annet bl a, Lowe alpine, norrøna, bergans, theNorthface og berghaus..likte best helsporten på nesten alt..må bare få meg riktig størrelse. Ha en fin helg og takk for svar og synspunkter
 6. Bra blogg du har der . Fant testen på begge sekkene, mitt inntrykk var at du var mer fornøyd med 65 Literen. Da satser vi på en Helsport Sekk. Ser de har begge modellene på XXL, både 85 og 65 L til hyggelige priser (henholdsvis 1999,- og 1299,-), men vet jo ikke om det er årets modell... Noen måte jeg kan se det på sekken?
 7. Hei takk for svar. Det jeg har sett bilder oa av sekken liker jeg den godt, flotte festemuligheter på utsiden, spesielt det at liggeunderlaget kan henge vertikalt, samt at hele fronten kan åpnes. Reiser ned til XXL i morgen og ser på den, kan jo bli artig om den passer meg, med rygglengde på 47 cm...hvis ikke må jeg gå for en S/M..
 8. Hei takk for svar. Ja har sett alt på nettet, men lurte bare på om noen har personlig erfaring med systemet, produsentene skryter stort sett av sitt eget, uansett om det er bra eller dårlig...... . Har lest noen "gamle" tester av Helsport Fjellheimen sekker..litt blandet resultat. Jeg legger stor vekt på bærekomfort til ca 2000 kroner.
 9. Vurderer å kjøpe meg en ny sekk, en fjellheimen 85. Noen som har erfaring med bærekomforten med det nye Link-systemet? Sekken generelt?
 10. Kjøpte meg forøvrig en ny fjallraven Sarek g-1000 bukse i dag...den 11 år gamle fjallreven var noe sliten nå.
 11. Kano. Henter den selv i Drammen ifm et annet ærende uke 40. Kanskje jeg får test-padla med den i et innlandsvann i Telemark på vei hjem....
 12. Har et tunneltelt fra Nanok, Domus Duo 2, heter det. Er godt fornøyd med det. Kjenner ikke igjen de nevnte problemene som er nevnt her, med unntak av at nederste festet mellom inner-og yttertelt er noe stramme...fikset det selv ved å stramme inn tauet som ligger på bakken, dermed ble den lengste teltstanga noe tettere i sammen i endene. Kjøpte det i 2013 så det er mulig de har forbedret mye i forhold til tidligere modell.
 13. Som jeg trodde, takk for svar. Ha en fortsatt fin kveld.
 14. Er Mammut Bamse Extrem det samme som Bergans Extrem, er det samme type...like godt? Begge liggeunderlagene ser jo identiske ut, bare at Bergans er noe billigere i butikkene.. Jeg kjøpte nå dette: http://www.xxl.no/Root/Villmark/Telt-og-Soveposer/Liggeunderlag/Bergans-Sleeping-Mat-Extreme/p/1088500_1_Style
 15. Kan være lurt å kjøpe seg opp etterhvert....prøve deg frem. Mitt utstyr har jeg kjøpt i løpet av en 5-12 års periode + har gjort noen innkjøp i år, bla nytt telt, nye fjell-sko og noe dill og dall. Sann mine ord, den tynne teltduken tåler mer enn du tror...du har nok rip-stop nylon som er silikonbelagt på begge sider, bare vær forsiktig med skarpe gjenstander. Det svakeste punktene er ofte sømmene. Doble sommer er jo mye bedre da:-) Lykke til med turskokjøpet og ha en fin kveld
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.