Gå til innhold
  • Bli medlem

Ola_N

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Ola_N

  1. Hei! Noen som vet hvordan det er å gå med festesmøring på Fischer Boundless. Har bare førsøkt med feller. Er skien for myk til at det går å bruke festesmøring? Håper dere kan komme med noen erfaringer eller synspunkt.
  2. Har du vurdert Fischer E99, disse har 13mm innsving og er gode å gå langt med synes jeg.
  3. Hei, noen som vet hvordan snøforholdene er på Dovrefjell? Skal en tur på Snøhetta, og håper skiføret er bra. Noen som har forslag til andre topper der oppe som det er fint å renne ned fra?
  4. Hei, hvis du først ønsker å ha med hele stormkjøkkenet ville jeg kjøpt en brenner som passer inn i trangia settet ditt. Disse brennerne gir ca 3000w, koker 1 liter vann på 3 min. Hvis du ønsker lettere utsyr finnes det mange kraftige brennere du bare skrur rett på gassflasken. Disse kan gi helt opp til 4000w.
  5. Hei, Når det kommer til hvilken lengde på alpinski, så avgjøres dette av svingradiusen. Som nybegynner bør du velge en ski med radius rundt 15m til 18m dette gjør skiene lette å svinge med. (Verken for krappe eller for lange svingbuer) Da kan du velge en ski mellom 15 til 25 cm lavere enn deg selv. Hva du velger innen dette intervallet må avgjøre iforhold til om du vil ha en ski som er stabil i fart (lange ski) eller lett /rask å svinge (kortere ski). Jeg holder en knapp på det siste for en nybegynner. Det er også viktig å ta hansyn til vekten når man skal velge ski, du bør velge en ski som er litt stivere enn de fleste nybegynner pakker. Dette vil gjøre skiene mye mer stabile for deg. Det finnes også rene dameski, disse har ofte en mykere fremski enn bakski, dette gjør de enklere å svinge. I tilleggg er ofte bindingsplaten vinklet slik at du får hjelp til å komme frem i støvlene. Velg gjerne ski med oppbygde bindinger, dette gjør at det blir enklere å kante skiene. Du vil da lettere få til gode carvingsvinger. Når det gjelder minstemann så er det viktig at han ikke har for lange ski, der bør skiene rekke til haken. Det er svært viktig at barn vokser ut av ski og ikke inn i skiene. Han bør heller ikke stå med staver. Når det kommer til støvler vil jeg anbefale deg å velge støvler som er relativt myke i flexen. Dette gjør at støvlene bare overfører de største beveglesene til skien, samt at de ofte oppleves som mer komfortable. Valg av støvelstørrelse er også viktig. Der bør du kjenne at du er fremme i støvelen når du står rett opp og ned, men når du bøyer i kneet og presser leggen frem i støvelen skal foten gli bak slik at det er litt plass til tærne. Pakke priser i butikk ligger for barnepakker til ca 2000,- og voksne rundt 3000,- Håper dere får mange fine dager i slalombakken
  6. Hei, Skal kjøpe meg Fischer boundless, men lurer litt på om jeg skal velge Riva 3 binding eller Chili? Går med T4 støvler. Noen som har noen erfaringer? Skal på Dovrefjell i påsken å prøve meg på noen 2000m topper
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.