Gå til innhold

Peppy

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Peppy

Nylige profilbesøk

657 profilvisninger
 1. Wooow skjønner virkelig ikke hvordan hundekjørere har råd til både to biler, kjærring/gubbe og 14+ hunder......
 2. Peppy

  Turtips Lakselv

  Jeg har boddi Porsanger, samt hadde militærtjeneste der. Faktisk flyttet jeg dit etter militærtjenesten rett og slett på grunn av naturen der.....så gled deg. Nå vet jeg ikke hvor mye forflyttning og distanser u ser for deg så jeg bare kaster ut. Stabbursdalen er flott med verdens nordligste furuskog om jeg ikke husker feil. Det er en flott tur å gå fra Skoganvarre og enten over i mot nettopp Stabbursdalen eller innover i mot Mollisjokk. Jeg kan også varmt anbefalle å gå hele strekket Skoganvarre til Alta. Ett annen område jeg har kjørt mye hund, men også gått om sommeren er Billefjord opp til Skaidivann og så surre rundt mellom flere gode fiskevann i området, gjerne bruke hele området over i mot Sennalandet. Dette ble veldig generellt, men bare å spørre om du lurer på noe. Det blir helt sikkert en fin tur uansett hvilken himmelrettning du drar ut i fra Lakselv
 3. Er det noen som har padlet i området? Jeg er i ferd med å planlegge tur i august og kan ikke bestemme meg for om det blir Näätämöjoki ned til Neiden eller Vätsäri villmarksområde over mot Pasvik. Noen som har innspill...pros/cons?
 4. hei, har du gjort denne turen? Jeg har studert kart og tenker litt på det samme nå i august september
 5. Jeg fikk en stridsvest i mitt eie på en eller annen måte og ett eller annet tidspunkt. Denne rare saken har jeg funnet er veldig praktisk på tur da jeg får kart, kompass, fyrstikker, Camelpack, etc etc i den kort sagt har jeg ALT jeg vil ha tilgjengelig i lommer som er lett tilgjengelige. Andre jeg møter på tur tror riktignok at det er en milits på tur, men men
 6. Ser dette er en gammel tråd, men siden noen sikkert dumper borti og leser for å få gode råd så vil jeg poengtere følgende: IKKE sikre i pipa!!! som en murervenn av meg sa "om du overlever fallet så er det jæverlig trist å daue av pipa som deiser i hodet på deg" pipa er ikke konstruert for å ta noen sideveis krefter. Bruk heller tau over mønet og i en sikker forankring på baken på motsatt side.
 7. Hvor er denne "riksveien"? Jeg har gransket google earth uten å finne noe som kan minne om vei.
 8. Peppy

  Tau til sikring

  Ser dette er en gammel tråd hvor mye fornuftig er sagt, men vil komme med en advarsel. IKKE sikre i pipa!! Piper er ikke konstruert for å holde sideveis krefter. de er som regel kun murt opp med mørtel og murstein. Dette, sammen med at man ikke har kontroll på kvaliteten på gammel mørtel, gjør at jeg fraråder dette. Det er utrolig teit å overleve ett fall, men dø/bli alvorlig kvestet fordi man få pipa i hue (ja veit det er flåsete utsagn men du skjønner hva jeg mener). Bruk heller ett fast objekt på bakken på andre siden av huset eller sikringsfester som er beregnet til slikt.
 9. Peppy

  Taubane oppsett

  gammel tråd, men jeg svarer læl. Den beste dealen på tau får du om du kjøper flere tusen meter i året så det kan du nesten glemme å bruke energi på. Langt viktigere er at du forsikrer deg om at du får riktig tau. Sørg for at du kjøper ett statisk tau merket EN 1891. 25-30 ,-kr/m høres helt greit ut. Ellers gjelder det samme som for dynamisk klatretau m.h.t. vedlikehold, oppbevaring, skader, holdbarhet etc
 10. jeg har i flere år drømt om å gjøre turen Enare Pasvik med kano. Er det noen som har tips? Er det eventuelt mye bedre å ende i Munkelv, som de fleste tydeligvis gjør? Når på året anbefalles for en som hater å drive krigføring mot mygg? Noen som har formening om tidsforbruk? Alle innspill er velkommen.
 11. Min erfaring er at dette ikke er noe problem. Det å få duken inn i glidelåsen er vel som med alt annet? Man må være litt obs på hvordan man gjør ting. Ising av glidelås kan man lett unngå med siliconspray. Om man fortsatt er skeptisk til glidelås så driter man i å bruke den og lukker kun med de pakkstroppene som følger med posen eller kjøper ekstra stropper. Posen er uansett rommelig nok til å pakke teltet skikkelig inn og det er lettere å legge inn teltet med full sideåpning i pakkposen enn å tre den inn i ei pølse.
 12. Som rigotta skriver over, bruk skiposen. Jeg har kjøpt en billig (199,-) på xxl. Full sideåpning gjør at man lett får teltet inn og ut. Den er solid og kan faktisk også brukes som skipose...tro det eller ei.
 13. Ser dette er en gammel trpåd, men svarer allikevel: https://www.westsystem.no/p/15776/nordmarka-kajakk--og-kanotralle-for-sykkel
 14. Nå har jeg de siste 10-15 årene greid meg fint uten GPS....De siste årene har je brukt kart på mobilen (bortsett fra papirkart da). Men nå fikk jeg en Garmin GPSmaps 60cs gratis, så jeg kan like gjerne bruke den. Jeg har jo tross alt mange ganger tenkt at jeg burde anskaffe GPS igjen. MEN nå har jeg lastet både kart i fra Kartmannen.no og frikart.no. Resultatet er at jeg kun får fram kart som ikke er detaljerte i det hele tatt. Ikke tellekurver, ikke stier....kort sagt viser den knapt hvor Sandvika er Hva gjør jeg galt?? Dette er jo ikke den "nye hverdagen" jeg har hatt våte drømmer om!
 15. Takk for svarene. Først til kritikken angående benevnelsen "Nordmarka Classic". Jeg er helt enig i kritikken mot engelske navn. Jeg er også sterkt i mot laksefiskere som døper om/setter egne navn på kulper og fiskeplasser, klatrere som i samme ånd navngir steder etc etc. Men jeg valgte å bruke benevnelsen Nordmarka Classic da dette er en benevnelse jeg fant på nett for akkurat denne turen. Det er greit å benytte en benevnelse folk kjenner til. Kort sagt vi er enige, men jeg velger å være praktisk anlagt. Jeg og min fetter la ut på tur med kano og godt humør. Det skulle vise seg å bli en helt annerledes tur da kanotralla knelte med det samme vi lastet opp kanoen etter å ha forsert Mylla..... dermed ble det telt tur ved Mylla og fottur til omkringliggende vann/tjern for å fiske litt... Vi smilte vi og kosa oss. Jeg blir å gjøre ett nytt forsøk aleine i slutten av måneden.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.