Gå til innhold

Peppy

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Peppy

Nylige profilbesøk

555 profilvisninger
 1. Hvor er denne "riksveien"? Jeg har gransket google earth uten å finne noe som kan minne om vei.
 2. Peppy

  Tau til sikring

  Ser dette er en gammel tråd hvor mye fornuftig er sagt, men vil komme med en advarsel. IKKE sikre i pipa!! Piper er ikke konstruert for å holde sideveis krefter. de er som regel kun murt opp med mørtel og murstein. Dette, sammen med at man ikke har kontroll på kvaliteten på gammel mørtel, gjør at jeg fraråder dette. Det er utrolig teit å overleve ett fall, men dø/bli alvorlig kvestet fordi man få pipa i hue (ja veit det er flåsete utsagn men du skjønner hva jeg mener). Bruk heller ett fast objekt på bakken på andre siden av huset eller sikringsfester som er beregnet til slikt.
 3. Peppy

  Taubane oppsett

  gammel tråd, men jeg svarer læl. Den beste dealen på tau får du om du kjøper flere tusen meter i året så det kan du nesten glemme å bruke energi på. Langt viktigere er at du forsikrer deg om at du får riktig tau. Sørg for at du kjøper ett statisk tau merket EN 1891. 25-30 ,-kr/m høres helt greit ut. Ellers gjelder det samme som for dynamisk klatretau m.h.t. vedlikehold, oppbevaring, skader, holdbarhet etc
 4. jeg har i flere år drømt om å gjøre turen Enare Pasvik med kano. Er det noen som har tips? Er det eventuelt mye bedre å ende i Munkelv, som de fleste tydeligvis gjør? Når på året anbefalles for en som hater å drive krigføring mot mygg? Noen som har formening om tidsforbruk? Alle innspill er velkommen.
 5. Min erfaring er at dette ikke er noe problem. Det å få duken inn i glidelåsen er vel som med alt annet? Man må være litt obs på hvordan man gjør ting. Ising av glidelås kan man lett unngå med siliconspray. Om man fortsatt er skeptisk til glidelås så driter man i å bruke den og lukker kun med de pakkstroppene som følger med posen eller kjøper ekstra stropper. Posen er uansett rommelig nok til å pakke teltet skikkelig inn og det er lettere å legge inn teltet med full sideåpning i pakkposen enn å tre den inn i ei pølse.
 6. Som rigotta skriver over, bruk skiposen. Jeg har kjøpt en billig (199,-) på xxl. Full sideåpning gjør at man lett får teltet inn og ut. Den er solid og kan faktisk også brukes som skipose...tro det eller ei.
 7. Ser dette er en gammel trpåd, men svarer allikevel: https://www.westsystem.no/p/15776/nordmarka-kajakk--og-kanotralle-for-sykkel
 8. Nå har jeg de siste 10-15 årene greid meg fint uten GPS....De siste årene har je brukt kart på mobilen (bortsett fra papirkart da). Men nå fikk jeg en Garmin GPSmaps 60cs gratis, så jeg kan like gjerne bruke den. Jeg har jo tross alt mange ganger tenkt at jeg burde anskaffe GPS igjen. MEN nå har jeg lastet både kart i fra Kartmannen.no og frikart.no. Resultatet er at jeg kun får fram kart som ikke er detaljerte i det hele tatt. Ikke tellekurver, ikke stier....kort sagt viser den knapt hvor Sandvika er Hva gjør jeg galt?? Dette er jo ikke den "nye hverdagen" jeg har hatt våte drømmer om!
 9. Takk for svarene. Først til kritikken angående benevnelsen "Nordmarka Classic". Jeg er helt enig i kritikken mot engelske navn. Jeg er også sterkt i mot laksefiskere som døper om/setter egne navn på kulper og fiskeplasser, klatrere som i samme ånd navngir steder etc etc. Men jeg valgte å bruke benevnelsen Nordmarka Classic da dette er en benevnelse jeg fant på nett for akkurat denne turen. Det er greit å benytte en benevnelse folk kjenner til. Kort sagt vi er enige, men jeg velger å være praktisk anlagt. Jeg og min fetter la ut på tur med kano og godt humør. Det skulle vise seg å bli en helt annerledes tur da kanotralla knelte med det samme vi lastet opp kanoen etter å ha forsert Mylla..... dermed ble det telt tur ved Mylla og fottur til omkringliggende vann/tjern for å fiske litt... Vi smilte vi og kosa oss. Jeg blir å gjøre ett nytt forsøk aleine i slutten av måneden.
 10. Har planer om å prøve Nordmarka Classic, men er litt usikker på tidsbruken. Jeg og fetteren min planlegger å dra fredag ettermiddag. Etter min "tankegang" burde vi kunne gjennomføre innen søndag ettermiddag. Men nå sier noen djeveladvokater at vi nok har regnet litt knapt med tid. Ser også at den omtales som en tredager tur. Betyr det tre fulle dager?
 11. Jeg tørker MYE bananer og epler som snack når jeg er på tur. Det er faktisk så godt at det har erstattet vanlig godteri hos meg. Jeg har problemer med å spare det til jeg dra på tur.....mango var også en hit. Har også laget myeferdig retter med stort hell....
 12. Peppy

  Iditarod

  Den beste hundekjøreren er den som evner å se hva som er best for hundene. Den som evner å se at det er bedre å sette ut en hund enn å presse den kun for å ha ett større spann. I hundekjøring heter det også at man vinner ikke med de hundene man har i spannet, men dem man tar ut av spannet. Meningen er at man ikke vinner ved å ta sjangser på å skade hunder. Eksempel: Man ser at en hund sliter. Den kan forlate sjekkpunktet og med det er stor sansynlighet for at den blir med til neste sjekkpunkt. MEN det er også en sjangse for at man pådrar hunden en langtidskade. DET ses på som dårlig stil å forlate sjekkpunkt med en slik hund! Dessuten om man tar feil og hunden allikevel havner i sleden mellom sjekkpunkt er ulempen ALT for stor, så det tar man ikke sjangsen på. At så mange hunder ikke gjennomfører Iditarod er resultat av god etikk, man tar ut hunder man er det minste usikker på. Jeg føler meg sikker på at enhver løpsveterinær kan skrive under på at det er meget sjeldent at de må ta ut hunder uten at kjører er enige. Spesiellt er det sjeldent når det kommer til elite utøverene at det er noen form for uenighet.
 13. Jeg har faktisk ikke kjøpt meg ny hundeslede....for jeg har ikke sledehund
 14. Regner med dette er farkosten du sikter til VictorG?: http://www.xxl.no/sport-og-ballspill/vannsport/bat-kajakk-og-kano/kajakk/aqua-marina-x-p-l-r-fishing-kayak-+-t18-motor-oppblasbar-kajakk-med-elektrisk-motor/p/1096804_1_style
 15. Selv er jeg i den situasjonen at jeg ikke kjenner andre som jeg får sparket i ræva tilstrekkelig til at jeg får dem med å klatre hverken inne eller ute. Jeg bor på Kolbotn, og har jeg tatt brattkort, fått klatra litt (men da sammen med venner fra andre deler av landet så det begrenser seg selv) og jeg har Tilkomstteknikk sert (arbeidsklatring). Men jeg savner altså noen å klatre litt sammen med. Om du, og andre er interessert så vil jeg gjerne se om det er noen å "henge" med i en vegg inne i vinter for så å gå for punkt 2 seinere. PM meg (anyone) om dette høres ok ut
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.