Gå til innhold
  • Bli medlem

Erik Haaland

Blogger
  • Innlegg

    297
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    5

Innlegg skrevet av Erik Haaland

  1. Håkan S skrev (16 timer siden):

    Verkar som det blåser från havet och stora sidan mot vinden och jag skulle nog satt upp detta i andra riktningen trots att det bara är en stång där.

    Jag har en hobby vindmätare och anv vid tester av tält jag gissar att det här är 15-20 m/s max och skulle aldrig satt upp detta klena tält på en sådan utsatt plats.

    BA Copper har 2 stänger till marken och betydligt bättre lika MSR h.h nx2 men även detta anser jag för klent på denna plats.on 

    Pratade med MSR Generalagent i S. i går och han avråde från Carbon  reflex för att anv i fjällen och att H.H.även det var på gränsen ok.

    Det är det stora vindfånget som kräver kraftigare bågar och hubbar och jag får välja tält som är lägre som lättvikttält fast det ej passar min längd tunnel tält fungerar då bättre fast lägre och mindre volym.

    HB Niak är nog bland det lättast fjälltälten med volym och god vindtålighet.

     

    Jeg har to BA Tiger Wall UL 2 - og har testet oppsett med andre enden mot vinden også på den eldre modellen (2020), da med mindre vind enn det som jeg linket til over. Det er ikke anbefalt av BA å sette det opp med kun den ene stangen mot vinden. Uansett, jeg føler meg trygg i teltet med veldig kraftig vind og det er det viktigste. Det står ikke tilbake for f.eks et Ringstind Superlight 1-2 jeg hadde, det var faktisk dårligere i vind etter min oppfatning.

     

  2. lars p skrev (17 timer siden):

    Men er det 25-26 m/s ?  Synes det ser litt for rolig ut

    Iflg. Yr var det 20-25m/s på plassen jeg var (50-60 mph eller så), hadde ikke vindmåler og ikke mer vitenskapelig enn det :-) 

  3.  

    borgern skrev (Akkurat nå):

    Bruker Copper Spur UL2 selv, litt eldre modell. Synes det er fint med såpass plass. Men det kommer jo an på hvor mye man har med seg. Jeg har 125L sekk ofte. Er 187cm og litt kraftig.
    Skal du spare vekt finnes jo og Tiger Wall i Dyneema. Da veier 2 manns 770gr så vidt jeg husker. Men dyrt da.
    Jeg liker den typen telt, synes ikke det er noe knot å sette det opp heller. Er det vind pleier jeg plugge innertelt i bakken. så opp med stengene. Så ytterduk og barduner. Så klipser jeg opp innertelt. Etterstramming av plugger på innertelt og bardune. I rolig var klipser jeg innertelt før ytterduk.
    De tåler mer vind enn man skulle tro. Kompis sitt Ringstinfd 2 er langt mer bevegelig i vind enn mitt. 

    Dette er mine erfaringer også med oppsett prosedyre og teltet er mer enn bra nok.

  4. Gjorde en uformell test med setup av Big Agnes Tiger Wall HV UL2 ved kysten av Rogaland. Det var sterk kuling med liten storm i kastene (20-25ms) så det skulle passe i forhold til hva som er grensen for hva jeg vil sette opp et hvilket som helst telt i vindmessig (setter alltid opp i så mye le som mulig men det er jo ikke alltid mulig å beregne været i fjellet for eksempel). Bardunen på fotenden ble ikke satt opp - så det er ytterligere forbedringspotensiale. Spurte Big Agnes om hva de mente var beste måte å sette det opp på og hode enden mot vinden var best i forhold til stabilitet. Å sette opp et slikt telt blir jo litt annerledes enn et "skandinavisk" type telt hvor inner og ytter er i ett, så det tar mer tid/knot under disse forholdene. Når det er sagt så er det ikke så ofte jeg setter opp telt hvor det er liten storm i kastene :-) Og inni er det jo et HAV av plass i forhold til mitt Helsport Ringstind Superlight 1-2 som veier omtrent like mye ferdig pakka. Trenger jeg egentlig så mye plass eller kan jeg gå ned til ett Tiger Wall eller Copper Spur UL1.....tiden vil vise. Link til selve teltet her

     

    • Liker 8
  5. Tom42 skrev (23 minutter siden):

    Men, for å løse sekkproblemet.  Vi går mot kjøligere tider, og nettene blir ofte både lange og kalde.   Tøm innholdet i sekken.  Putt det i et par plastposer, og stikk fotenden på soveposen ned i sekken.  Sekken isolerer godt, og det har berget meg mang en vinternatt.  Og så fyller jeg varmt vann i drikkeflaska, trer en sokk på utsiden, og dermed har jeg en god fotvarmer.😊Hva mer kan en ønske seg!

    Og mens jeg  er inne på en flaske med varmt vann.  Når dagens vandring er over er ofte sokkene fuktige eller våte.  Tre den våte sokken på utsiden og du aksellerer tørkeprosessen.  Og om du legger den på brystet melllom trøya og  genseren så tørker den i løpet av natten.    

    Og så varmer jeg små steiner sånn passe varme og putter dem i støvlene.  

    Dette er et skikkelig Tommetrix!!!

    • Liker 2
  6. Thomas E skrev (33 minutter siden):

    En god regel ved nytt/oppgradering av utstyr er å kjøpe sekken sist. Ikke bare for volumet, men for å finne en som takler vekta fint. Jeg får plass til en uke med mat i 40-50 liter med min pakkeliste selv om jeg aldri har tenkt på volum som en faktor. Jeg hadde en 115 liters sekk tidligere, men da bar jeg også på en kokvarm sovepose, 3-pers telt og downmat i tillegg til en del unødvendig utstyr. Telt, sovepose og underlag nå tar mindre plass i sekken enn soveposen alene gjorde tidligere. Nå har jeg en litt annen tilnærming når jeg pakker og litt mer erfaring for hva slags utstyr jeg liker, så etter jeg oppgraderte utstyrsparken ble det til slutt kjøpt inn ny og mindre sekk. Jeg har også relativt nylig blitt bitt av packraft-basillen og det tar mye plass i sekken. Da fant jeg til slutt ut at jeg måtte ha minst 70 liter for å klare ukesturer med ekstra plass til overs. Sekken ble da kjøpt inn sist så jeg visste jeg trengte en som var behagelig å bære 20kg og som rommet alt utstyret uten at jeg måtte plundre for mye med å spille tetris for å få plass.

    Hvilket abbonement har du på din Inreach? Forøvrig ryddig pakkliste 👍

  7. Freebird skrev (8 timer siden):

    Jeg har vel egentlig allerede bestemt meg for at det blir Tarptent Notch. Det blir vel og merke ikke Li-varianten, prisforskjellen blir for stor for en besparelse på 200 gram. Så nå venter jeg egentlig bare på at de skal slippe 2020-versjonen, så går bestillingen av gårde. Jeg bruker ikke gåstaver, så jeg kommer også til å kjøpe karbonstenger hos Tarptent, så da bikker jeg akkurat kiloet. Jeg kommer nok også til å bytte ut pluggene med MSR Groundhogs, så det blir vel noen ekstra gram der også.

    Takk til alle som har bidratt med gode forslag og synspunkter. :)

    Hvor kjøper du det fra? 

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.