JanRH

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  1 410
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  23

JanRH last won the day on Juli 21

JanRH had the most liked content!

Om JanRH

 • Rang
  Regnfold fylke

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fotografering og fjell/skogsturer.

Nylige profilbesøk

8 350 profilvisninger
 1. Her er et generelt råd https://artikkel.ut.no/artikkel/1.8025327/ De fleste som har gått mye i fjellet har funnet sin egen måte å pakke på, men grunnprinsippet i artikkelen er god, selv om det er påsketurer UT skriver om. Jeg har teltet på utsiden, gjerne under lokket når teltet ikke er stort og tungt (mitt er 2 kg). Teltet er lett tilgjengelig, noe som er bra ved dårlig vær. Slipper å tømme sekken. Fortsatt full tilgang til utstyr i topplokket og teltet er lett å ta av og på hvis du må videre ned i sekken. Blir det regn har jeg et stort regntrekk som dekker sekk og utenpåliggende utstyr. * Pakk tunge saker nærmest ryggen og gjerne høyt opp i sekken. På denne måten får du bedre balanse på sekken. * Bruk pakkposer i forskjellige farger og bruk samme system hver gang. Rull gjerne klærne sammen som en sylinder og pakk med flid. * Ingen tomme hull i sekken, dra til alle kompresjonstrek og reimer slik at alt ligger stabilt i sekken.* Sørg for å ha god balanse i sekken ved at vekten blir fordelt på begge sider av sekken.
 2. Havregrynsgrauten

  Jeg kjøper en slik når jeg lager havregrøt til frokost. Før tur fyller jeg mindre porsjoner pr frokost i ziplockposer, slik at jeg kun bærer det jeg spiser. I tillegg er den mye billigere enn porsjonspakkene. Som tidligere skrevet bruker jeg sukker og kanel.
 3. Mogen - Lågaros - Mogen

  Bilde 3: Er det Gjuvsjå? Skal opp i dette området etterhvert og slike bilder inspirerer ja
 4. @KSund Synes det øverste bildet er best - flott dybde og fine skyformasjoner. Godt utsnitt og fine farger. Litt usikker på fjellet i høyre bildekant. Mulig det bør være med, slik du har gjort. Ble bra dette. Bilde 2 er for avstumpet i forgrunnen, noe som går utover balansen i bildet. Mer forgrunn er ønskelig.
 5. Exped Orion III ul versjon, 2.8 kilo

  Outdoor Magazine har testa det. Tålte 135 km/t før det kollapset.
 6. Turrapport med bilder er kravet
 7. Jeg har nok satt av lite tid. 5 netter og 6 dager er planen. Burde hatt mer tid, særlig i Geitvassdalen. Ved enden av Halnefjorden til Rauhelleren er det 12 km transportetappe. Stopper nok innom hytta for et par pils, deretter går jeg mot Hansbu hvor jeg finner teltplass. Dagen etter ned til Geitvassdalen. Kunne gjerne tenkt meg å prøvd vannene sør for Lågaros. Hatt et par netter der også. Formen er på ingen måte god, så ditt forslag om kortere etapper og masse fiske er nok lurt ja Jeg får se hva jeg kan få til.
 8. Da blir ruta Halne - Rauhelleren (1.natt) - Geitvassdalen nedre del (2. og 3.natt) - Lågaros området (4. og 5.natt) - Mogen. Tog til Geilo og buss til Halne. Det blir vel å fiske nedover Geitvassdalen. Planlegger 2 netter i nedre del av Geitvassdalen og 1 natt ved utosen av Bjornesfjorden. Siste overnatting blir trolig på ruta mellom Lågaros og Mogen. Båt over Møsvatn og taxi til Rjukan (500 kr). Buss til Porsgrunn og Vestfoldbanen hjem. Mye transport men ruta er noe jeg har lyst til å gå.
 9. Kjennskap til Exped Orion telt?

  Hvis Helsport ikke vil vindteste sin telt, får jeg leie egen vindmaskin i min egen hage😎 Vet ikke om det står på Helsport eller bare omstendighetene. Jeg har både Reinsfjell Pro 2 og Ringstind Pro 2 som jeg gjerne skulle ha sett test av.
 10. Kjennskap til Exped Orion telt?

  Synd Helsport Reinsfjell Pro 2 ikke er testet. 195 km/t for Keb Endurance er rått!!!!!
 11. Kjennskap til Exped Orion telt?

  TNF VE 25 er et av mange ekspedisjonstelt som har glippe rundt teltet, i tillegg ikke har stormatter rundt hele teltet. VE 25 ser man titt og ofte på TV-programmer fra Himalaya. Tror det må ha med luftingen å gjøre at det er glippe. Jeg brukte samme telt i Jotunheimen noen ganger i skikkelig snøføyke. Her spadde jeg litt snø rundt teltet som eliminerte snøføyke inn under duken. Teltet stod utsatt til. Edit: Hvis høyden på ditt Exped Orion UL III er "plagsom", ville jeg heller kappet stengene litt istedet for å sy på stormatter etc. Å kappe stengene kan gjøres pent. Stormatter på de utsatte områder øker vekta, får løsningen til å se hjemmesnekra ut, samt at 2.håndsverdien kan forringes.
 12. Hva har du kjøpt nå!

  Jeg hadde 2014 modellen som jeg var meget godt fornøyd med. Få endringer på årets modell. Konstruksjonen har de hatt i mange år, så gjennomprøvd.
 13. Hva har du kjøpt nå!

  Jeg fikk se og prøve McKinley Aero oppslått. 85 cm er lavt nok, men med Synmat UL 9 LW blir det kort opp til taket. Skal man kunne sitte med rak rygg direkte på gulvet, må man ikke være over 170 cm. Jeg har sittehøyde på 89 cm (er 181 cm). Heldigvis var G-Sport utsolgt på sitt hovedlager. Jeg angret på at jeg solgte mitt Ringstind 2, og endte i dag opp med et Ringstind Pro 2 (2017 modellen med pluggfeste ved hodeenden) Tabben kostet meg 900 kroner. 700 gram mer enn McKinley Aero 2.0. Skal man bare gå og overnatte er McKinley topp, men skal man oppholde seg mye i teltet er du nesten avhengig av en tarp i tillegg, slik at man kan sitte ute når det regner. Da blir totalen like mye som Ringstind Pro 2.
 14. Havregrynsgrauten

  I den varme årstiden har jeg byttet ut havregrøt med AXA frokostblanding med tørrmelk. Ingen oppkok av vann til havregrøt - besparelse av gass. Ellers bruker jeg sukker, kanel og smørøye i havregrøten. Synes det er overraskende godt
 15. Nei, ingen lettvektshipster. Har ikke hatt tid til å trene, så da må sekken ned i vekt. Det finnes grenser for hvor langt jeg kommer på stahet Jeg har en Lowe Alpine Appalachian TFX 75-95 XL. Skal jeg gå ned til Geitvassdalen for å fiske er Reinsfjell Pro 2 teltet. Blir det "mye" gåing velger jeg Mckinley Aero 2.0. Edit: Fyller fort opp 85-90 liter.