JanRH

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  882
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  16

JanRH last won the day on Mars 26

JanRH had the most liked content!

Om JanRH

 • Rang
  Regnfold fylke

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fotografering, fjell/skogsturer, sykling.

Nylige profilbesøk

6 680 profilvisninger
 1. Sommerpose

  Har ikke klaustrofobi, men vil unngå pose som minner om en trang MR maskin☺ Mammuten er rimelig trang, så hvis Hagløf er like trang vil jeg nok foretrekke annen modell.
 2. Sommerpose

  Hvordan er det med dunlekkasje? Har lest her på forumet at noen modeller har lekket mye dun i løpet av natta.
 3. Monsen, Monsen og Mattis

  De snakket om å pakke lett i innledningen til program 5 og 6, men med 40 kilo i sekkene er det ikke akkurat lett, så enig med deg. Packraften veier sikkert litt, men LM gikk i samme boxeren i 30 dager, noe som er vektbesparende De hadde lette telt og lette soveposer. De livnærte seg hovedsakelig på fisk. Vet ikke hva som dro opp vekta - kanskje "leirdrammene", som aldri ble filmet. Uansett TOPP serie av tøffe gutter!!! De er vel også så sterke at de ikke er avhengig av å pakke lett.
 4. Sommerpose

  Mange nye poser fra Mountain Equipment på vei inn http://www.mountain-equipment.co.uk/down-sleeping-bags Lurt å vente til de kommer inn til Fjellsport.
 5. Sommerpose

  Har tenkt på denne på 940 gram http://www.mountainhardwear.com/lamina-z-spark-34-f-1-c-sleeping-bag-regular-1568351.html?cgid=equipment-sleepingBags-over20&dwvar_1568351_variationColor=632#start=8 Så langt står valget mellom denne og Warmpeace Viking 300. Tenke - tenke 🤔 ME Helium 400 er meget bra, men kanskje litt for varm.
 6. Sommerpose

  En annen bruker her inne har også meget gode erfaringer med ME Helium 400. Jeg så på soveposen i butikk, men fikk et inntrykk at det var punkter hvor duna ikke var like godt fordelt. Med 400 gram dun er det 100 gram mer enn Viking 300, så mindre fare for kalde punkter. Nå har @Nordovergod erfaring med Viking 300 så kanskje jeg maksimerer "problemet". Begge posene har enkel konstruksjon. Mer kompleks konstruksjon gjennom flere kamre holder duna bedre på plass, men øker vekta og prisen. Viking og 300 gram dun med T-Limit på 0 er varmt nok for mitt behov. På de varmeste sommerdagene bruker jeg uansett soveposen som dyne.
 7. Sommerpose

  Det lover jo godt at den holder deg varm ned mot 0. Nedre grense for kvinner er satt til +6 (T-comfort). Et varmt og godt underlag er meget viktig, som du også skriver. Det med kuldepunkter merkes nok best der hvor soveposen ikke har kontakt med underlaget. Takker for din brukererfaring
 8. Sommerpose

  Skal være meget bra - gode omtaler. Veier visst nok kun 940 gram denne modellen. Jeg har en nyinnkjøpt Lamina Z Torch som er en del varmere. Ikke testet enda, men den ser vellaget ut.
 9. Sommerpose

  Mountain Hardwear har syntetposen Lamina Z Spark som holder +1. Vekta er rett under kiloen, i tillegg lang glidelås og "lav pris".
 10. Sommerpose

  Holder Warmpeace Viking 300 det den lover? Trenger sommerpose som holder ned mot +5 til 0 (T-limit). Med så lite dun som 300 gram kan kalde punkter oppstå dersom duna forskyver seg i kanalene. Jeg bruker lakenpose eller Sea to Summit Reactor rundt 0 enn å kjøpe for varm pose. Fjellsport anbefaler denne, men kanskje litt vel superlett til mitt bruk i skogen og på høyfjellet sommerstid. Dessuten ønsker jeg lang glidelås for bedre utlufting, noe Viking 300 har. https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/soveposer/soveposer/sea-to-summit-spark-sp2-lang.html Test her http://www.outdoorgearlab.com/Backpacking-Sleeping-Bag-Reviews/Sea-To-Summit-Spark-Sp-II#Conclusion
 11. Ble anholdt av nysgjerrigper i utmark

  Jeg ville begynt med en imøtekommende og høflig, men bestemt tone, så sett hvordan motparten hadde reagert. Jeg ville ikke oppgitt personalia uten at vedkommende kunne legitimere seg som oppsynsmann e.l, men hadde fortalt hvorfor jeg var der dersom vedkommende var normalt høflig. Etter dette ville jeg snudd situasjonen ved å stille han høflige spørsmål, som forhåpentligvis hadde gjort han usikker, slik at han hadde trukket seg bort. Hadde motparten vært uhøflig, truende eller lignende ville jeg forholdt meg rolig. I ytterste konsekvens ville jeg opplyst om mine rettigheter.
 12. Skygger og sterk sol er utfordrende med bare én eksponering. Sted er mellom Edland og Vinje en kald januardag.
 13. Området mellom Tuva og Ustetind på Hardangervidda.
 14. Monsen, Monsen og Mattis

  Hvilken sovepose var det Jan valgte til den siste turen (episode 5 og 6)? Den var for kald til den siste turen. Å brenne underlaget på bål ga sikkert en del gasser som kanskje ikke er så bra for lungene, eller indre organer dersom de tas opp i blodbanen. Topp serie, men savner litt mer om utstyret de har valgt, og hva som ligger bak beslutningene.
 15. Ble anholdt av nysgjerrigper i utmark

  @Tor-Erik-L-77Mer lokalkjent enn det du er kan man ikke bli