Gå til innhold
  • Bli medlem

wakananka

Aktiv medlem
  • Innlegg

    115
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    5

Alt skrevet av wakananka

  1. Supert! Ser ut som det er plass til 1 ihvertfall.
  2. Jeg foretrekker de åpne koiene fremfor Dnt sine hytter, men det handler også litt om beliggenhet og avstand. Jeg går ikke 2 - 3 mil om dagen så det kan være greit å vite at det er Dnt - hytter i områder hvor det er langt mellom de åpne koiene, selv med telt. Er det skikkelig drittvær er det lite fristende å slå opp telt. Så sånn sett er jeg glad for DNT selv om jeg har brukt et fåtall av hyttene. Men syns det er en ugrei utvikling med hensyn til både solovandring og at det skal koste skjorta når man bruker hyttene som nødly. På enkeltsengshyttene står det at ingen kan nektes inngang selv om hytta er full. Og det er vel den opprinnelige DNT ånden. Hvis man bestiller plass på enkeltsengshyttene må man også ta plassen i bruk før 19.00. Man får seng men ikke nødvendigvis den senga man har bestilt. Det burde vært en tilsvarende ordning på leiehelehytta opplegget. Står den tom etter et visst klokkeslett kan man bruke den og betale for senga man bruker. På Marenvollen var hele annekset booka, men ingen dukka opp. Der har man da rett til å legge seg i annekset og betale for den senga man bruker siden det er en enkeltsengshytte.
  3. Bare for å illustrere; de lyselilla hyttene er Dnt-hytter i Oslomarka hvor man må booke hele hytta. (Har gjemt seg en i Østmarka også.) Trist utvikling! Bra dyrt å være enslig i Dnt. Burde fått halv pris på medlemsskapet!
  4. Jeg spurte Dnt Oslo bl. a annet om jeg måtte betale for hele hytta hvis jeg havna i et skikkelig uvær og måtte søke ly i en hytte som ikke hadde enkeltsengsbestilling, men som var ledig. Det måtte jeg. Så da fungerer de jo ikke engang som nødly når de står tomme. Og det er jo ganske trist! Da oppfordrer man jo nærmest folk til ikke å betale. Og det er vel heller ikke spesielt lønnsomt. Og argumentet mitt var også at folk er voksne nok til å ta sånne avgjørelser sjøl. Er man f.eks. 5 stk og vil leie hele hytta ved Skjennungsvollen så gjør man jo det. Er man 2 stk. og syns det blir for dyrt med hele hytta så er man jo innstilt på at det kan komme andre. Jeg kan ikke skjønne at DNT skal bestemme sånt!
  5. Dnt har faktisk en god del ulåste hytter og også små nødbuer men de må man leite seg frem til blant oversikten over hyttene deres. Nå er dessuten trenden i DNT blitt mer og mer at mange av hyttene må leies i sin helhet og det gjør det jo enda dyrere å dra på tur hvis man drar av aleine. I Nordmarka/Romeriksåsen er det f. eks. 8 hytter du må leie hele hytta mot 7 som har enkeltsengs bestilling. Da blir det fort dyrt å dra på tur. Selv i ukedagene når mange av disse hytter står ledige kan man ikke legge seg inn aleine 1 natt uten å måtte betale for hele hytta. Jeg har hatt en runde med DNT på akkurat det. Det eneste de har gjort er å senke litt på enhetsprisen. Men skal man gå f.eks Romeriksåsen på langs må man booke hele Spikertjernshytta istedet for bare en seng. Ganske diskriminerende egentlig. Den siste hytta de har åpna i Nordmarka koster 1100, - for hele hytta.
  6. Her er link til koiekarttråden i forumet her.
  7. Gapahuker med breie benker til å ligge på eller tregulv. Åpne koier for overnatting eller rast. Åpne gammer. Steinbuer av ymse slag. Huler og hellere. Men har med litt annet også! Det meste som kan funke som nødly. Er du i tvil så send bare til meg så vurderer jeg. Jeg har også en gruppe på facebook som heter Gruppe for koiekartet. Der ser du litt mer og der kan du også legge inn tips!
  8. Jeg som har lagd det kartet der og 1. utgaven ble hacka så det kartet du linker til er full av feil og blir ikke oppdatert siden jeg ikke lenger har tilgang til det. Her er link til 2. utgaven som jeg oppdaterer hele tiden: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1zqVpeAFh371N7jWLG8Gw9YMmAM-7vzPW&usp=sharing
  9. Abborputthytta ved Abborputten. Nydelig restaurert. Hadeland Østås. Gran. Viken. Ulåst. 60.393796/10.832466
  10. Statskog sin gapahuk ved Hjerkinnsdammen. Utedo og liten badestrand. Hjerkinn. Dovre. Innlandet. 62.215357/9.577680. Nb! I perioder er det restriksjoner på ferdsel Hjerkinn - Snøhetta grunnet villreintrekk.
  11. Åpen pilegrimsbu på Hjerkinn. Dovre. Innlandet. Litt smale benker. 100 m til Hjerkinn hus hvor det er kafé, toalett og dusj. Ligger ikke langt fra togstasjonen. 62.222263/9.545988. Nb! I perioder er det restriksjoner på ferdsel i området Hjerkinn - Snøhetta grunnet villreintrekk!
  12. Husk at det nå er 2 lag. Det ene er Dnt sine hytter med nøkkel. Dette laget kan man klikke bort/legge til ved behov. Her er kartet: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1zqVpeAFh371N7jWLG8Gw9YMmAM-7vzPW&usp=sharing
  13. Hei! Nå er kartet oppdatert og bl. a markørene skal nå være så og si likt med koordinatene. Var en del differanse der tidligere. Noen buer har også blitt fjernet og endel er lagt til. Så da tror jeg det skal være greit å lage gpx fil for de som vil gjøre det! Men sikkert fremdeles noen feil hist og pist! Meld gjerne ifra om det! Og for de som er ute og farter innom noen av disse koiene, ta gjerne bilder og legg de inn her.
  14. Hei! Går det an å få koordinater eller kartanvisning til gamma ved Garsjøen?
  15. Ok! Greit å vite. Med vanlig 1: 50000 kart vet jeg. Men trodde GPS var mer nøyaktig. Kanskje bare jeg som er litt redd for at folk roter rundt fordi jeg har slurva på kartet. Nå skal det jo sies at noen av de hyttene jeg har på kartet er ganske godt gjemt. Gammer og steinbuer f.eks. Jeg dobbeltsjekker også med flykart for å se at hyttene faktisk ligger der de skal og så setter jeg koordinatene deretter. Og den Løvnesbua ved Røros som heller ikke står på Norgeskartet var jeg veldig glad for at jeg hadde nøyaktige koordinater på. Den hadde man fort gått forbi i et ulendt digert myrområde med små bjørkeøyer og uten sti. Men er inne og sjekker og justerer litt på oversiktskartet nå og fremover sånn at feilmarginene blir litt mindre for evt. overføring til gpx - fil. Så til vintern burde de verste blødmene være borte. Hvis folk er inneforstått med litt feilmarginer er det bare å kjøre på med GPS - fil. 😀
  16. Men hvis du bare lager en GPS - fil utifra markørene så blir det endel feilmarginer. Umulig å få lagt markørene helt riktig inn på de nøyaktige koordinater på google maps kartet. Kartet mitt er tross alt bare et oversiktskart og ikke et vandrekart. Så på mitt kart står de riktige koordinatene inni markørene. Og det er jo en fordel å ikke bomme på 20 m hvis man kommer frem i mørket eller i møkkavær. Nå er jo mange av koiene avmerka på Norgeskartet, men langt fra alle. Norgeskart friluftslivappen har av en eller annen grunn overført kartet fra google maps og da ser jeg jo at det er endel feilmarginer siden appen bare har lasta ned selve markørene. Så nå er jeg inne å finjusterer koordinatene. Men det tar jo tid. Det lureste er vel egentlig å finne ut hvor man skal gå og så legge inn de riktige koordinatene på en eller annen kartapp hvor man har den muligheten. Eller evt. legge de inn på en GPS. Man skal vel sjeldent gå hele Norge rundt på en gang. Appen til Norgeskart friluftsliv er bra siden man også kan laste ned områdene man ønsker offline. Jeg gikk bare etter den. Funka helt fint! Koster 40 kr i året.
  17. Kartet har også egen gruppe på facebook som heter Gruppe for koiekartet.
  18. Men nå ser jeg jo at det er noe tull med linken. Der kommer man jo bare til min gmailinnlogging. Her er link til kartet: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1zqVpeAFh371N7jWLG8Gw9YMmAM-7vzPW&ll=65.4086810382836%2C17.97926260000002&z=3 Får adm. lagt til riktig link I begynnelsen av tråden?
  19. Dette er mitt kart og ikke det samme kartet som ble forsøkt lagd her i gruppa hvor alle kunne legge inn sjøl. Vil du ha lagt inn på mitt kart må du legge info her så legger jeg det inn. Fjellforum sitt kart har vel info om hvordan man legger inn sjøl.
  20. Litt sør for Feragsdammen 50 m inn fra veien ligger det en gapahuk for overnatting. Bålplass og utedass. Et naturlig startpunkt for padlerne. De to siste bildene er en gapahuk ca 2 km fra Røros sentrum tett på turistløypa (Malmveien) og Småsetran. Tregulv og benker med bålplass. Bra utgangspunkt hvis man skal vander fra Røros og videre innover retning Femundsmarka. Herfra er det ca 18 km til Marenvollen Dnt - hytte.
  21. Setra Fjølburøsta ble Dnt - hytte ifjor, men 100 m vest for setra ligger det en privat, åpen hytte. 200,- kr. pr. natt pr. pers. 4 sengeplasser, vedovn og propanapparat. Vann i brønn på setra. Flotte omgivelser og noen gode fiskevann i nærheten. 6 km ned til Femundsveien. Ca. 12 km til Ljøsnåvollen og tilsvarende ned til Lorthølbua som er en åpen Statskogkoie. Er også 3 andre åpne statskogkoier på veien ned til Lorthølbua, henholdsvis Langtjønnbua, Furrubakken og Litlrennbua.
  22. Gjetsjøbua er åpen for farende fant for maks en overnatting. Driftes av Feragen fjellstyre og de har også førsterett på hytta. Men går an å slå opp telt utafor. Ligger nydelig til i østenden av Gjetsjøen. Benker, bord, vedovn og utedass. Ikke smart å følge vannkanten fra vestsiden men heller følge turistløypa (Malmveien) et stykke og så gå over fjellkammen og skjære rett ned til bua. Kom tassende en enslig reinbukk også. I tillegge er det en liten moskusstamme i Feragenområdet, men så ikke noe til de.
  23. Da har jeg vært på koiejakt med utgangspunkt fra Røros. Der kryr det jo av åpne koier. Skulle gå en uke men måtte kutte etter 5 dager grunnet dårlig bein, men noen ble det da! Løvnesbua ligger ca. 9 km sørøst for Røros ca. 1 km fra turiststien. (Malmveien.) Er vel egentlig en rastebu som blir brukt mest på vintern. Men gikk helt greit å overnatte på benken der en natt. Denne bør man ha plotta inn på gps`en siden den ligger godt gjemt uti et stort uveisomt myrområde. Morsom historie som ligger i en perm i hytta. Bygget i 1912 av Løvnes. Bord, benker, vedovn og vann i tjern ca. 100 m unna. 62.534735 N 11.572455 Ø
  24. Husk at markørene på mitt kart ikke nødvendigvis er plassert helt riktig mht. til koordinater siden googlekartet er ganske dårlig! Det er koordinatene jeg har skrevet inni markørene som er riktige!
  25. Saltdal kommune vil forøvrig kvitte seg med Tjelmagammen. Avhende eller selge til noen som er interessert i å holde den vedlike og remdeles la den stå åpen! https://saltdal.custompublish.com/getfile.php/4854849.2518.nzppulpjlbqpbn/Tjelmagammen+-+hjemmesiden+1.pdf
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.