Gå til innhold
  • Bli medlem

Dybben

Aktiv medlem
  • Innlegg

    49
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dybben

  1. 3 timer siden, Rino Holt Larsen skrev:

    Heisann :-)

     

    Jeg har prøvd å finne erfaringsinfo på nettet om noen ørret/sjøørretstenger jeg lukter på, men uten napp så langt.

    Trenger en haspelstang for lett fiske, med lengde 9 til 11 fot, og som er slukvektsklassifisert fra 2-3 til 14-15 gram.

     

    Tidligere har jeg hatt en Shimano Speedmaster 9 fot, 3-14 gram, men jeg syntes ikke den taklet sluker på 6-7 gram særlig godt. Stangen var helt ypperlig fra 10 gram og oppover. Mulig det er meg og min kasteteknikk, men stangen fungerte ikke etter hensikten.

    Jeg skal bruke kommende stang til vinterfiske før isen legger seg, samt lett fiske etter sjøørret og ørret ellers i året.

     

    Har sett på disse:

    https://www.skittfiske.no/lawson/201085/lawson-northern-lite-x3-10-2-15g-haspel-3-delt?ChangedVariant=1&TypeChanged=2

    https://www.skittfiske.no/berkley/149003/berkley-lightning-ht-10-6-2-12g-haspelstang--2-delt

    https://www.skittfiske.no/shimano/140832/beastmaster-cx-stc-240-270l-3-14g

    https://www.skittfiske.no/lawson/201070/lawson-arctic-trout-mw-s3-10-4-16g-haspel-3-delt-m-tube

     

    Noen der ute med erfaring med en eller flere av disse haspelstengene? I så fall; hva er erfaringen ved bruk av slukvekter rundt 6-7 gram? Osv, osv :-)

     

    Mvh

    Rino HL

    Fredrikstad

    Jeg har selv en Speedmaster BX, 9' 3-14 gram og har også den Northern Lite som du linker til. Har nok brukt Speedmaster'en mest i forhold til Northern Lite og liker vel Speedmaster'en best av disse også med sluker 6-7 gram. Har selv vurdert en Lawson Arctic Trout MW 9' 4-16 gram, men greier ikke helt å bestemme meg om den vil være verdt det i forhold til Speedmaster'en. Ser også at enkelte skryter av Microwave-ringene på Arctic Trout, men også andre som ikke liker disse. Lykke til med valget, og hold oss gjerne oppdatert på hva det blir.

  2. Jeg bruker i hovedsak monosene, 0,18 og 0,20. Jeg har en spole med Sufix Pro 8 med tykkelse 0,12, men jeg har ikke prøvd den ut ennå. Tenkte å bruke fluorkarbon fortom på denne, men synes det er noe "herk" å skjøte på. Lurer litt på om knuten slites gjennom stangringene, men er usikker og uten erfaring på området. Har du/dere noen tips?

  3. Jeg fisker (i ferskvann) vanligvis med min Speedmaster 9' med slukvekt 3-14 gram og lurer på om noen har erfaringer med sluker i 15-17 gram på denne stangen med tanke på kastelengde og om den tåler det. Alternativet mitt er å kjøpe en ny stang med slukvekt 3-18 gram eller deromkring der jeg kan utnytte noen av favorittslukene mine på 15+ gram. Bakgrunnen for spørsmålet er at jeg ofte har med kun en stang, og jeg bruker både lette sluker/wobblere, samtidig som jeg noen ganger skulle ønske jeg kunne bruke tyngre sluker enn vektklassen tilsier. Takknemlig for svar.

  4. Jeg kjenner dessverre ikke til fisket i Valsjøen hverken sommer eller vinter, men skal være litt i Rendalen i sommer og har lyst å prøve. Tenker du å fiske fra land eller leie båt?

  5. Takk for svar. Jeg har aldri forsøkt multiplikatorsnelle og er litt skeptisk, men får prøve å ha et åpent sinn. Kjenner du en haspelsnelle som kunne fungere? Jeg bor i Sogn og Fjordane og har lyst å prøve laksefiske i Gjengedal og Ommedalselva, og der tar de fisk av god størrelse uten at jeg helt kjenner hvor stor.

  6. Jeg har lyst å prøve laksefiske og ber om råd til valg av stang og snelle. Er veldig glad i Shimano Speedmaster som jeg har i lavere slukvekter, og lurer på om denne kan duge til laksefiske:

    SpeedMaster BX Spin 330H 11'/20-50g   http://www.skittfiske.no/avdelinger/fiskeutstyr/stenger/haspelstenger/shimano/speedmaster/speedmaster-bx-spin-330h-11-20-50g-3-delt-140829-p0000123726

    Jeg trenger også anbefaling til en passende snelle.  På forhånd takk for svar!

     

  7. 1 time siden, Svandal skrev:

    Har også lest om dette. Skal teste dem på fjellet neste uke, men blir nok å knytte sena direkte på bomberen. Kan gi en tilbakemelding på hvordan det gikk :)

     

    Flott om du gir tilbakemelding på dine erfaringer med Inno :-D

  8. 21 timer siden, Svandal skrev:

    Bruk Intermediate eller "slow Intermediate"med fortom på ca 2m(ca stanglengden). Kjøpte selv nettopp en flyt og en synk inno bombarda. Tok vel 4 dager fra jeg bestilte til de lå i postkassen. skal prøve dem på fjellet om en uke med små wobblere.

    http://www.bombardashop.com/default.asp

    Jeg leste et innlegg tidligere vedrørende Inno-bombarda der det ble klaget over at knuten/sena ble slitt i den enden der du fester fortommen på grunn av denne ble festet rett i "plasten" uten ring eller svivel. Er det noen som har erfaringer med dette?

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.